Μία “ανακοίνωση” συκοφαντιών, ανακριβειών, ύβρεων και σκοπούμενης δυσφήμισης



Από τη δημοτική κίνηση Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης (Ρι.Κι.Π) λάβαμε “ανακοίνωση” στην οποία χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β, της 10ης Ιουνίου τ.έ., την οποία είχε δημοσιεύσει η ΕΒΔΟΜΗ στο προηγούμενη φύλλο της (14/6, σελ. 13).

Η “ανακοίνωση” της Ρι.Κι.Π - η οποία, υπενθυμίζουμε, εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο τον υποψήφιο δήμαρχο Θάνο Ματόπουλο, o οποίος και την εκπροσωπεί - λέει επί του θέματος:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της 10/6/14 του Δημοτικού Συμβουλίου που, μετά τη μαζική και δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, καταδίκασε ΟΜΟΦΩΝΑ την απόπειρα ιδιωτικοποίησης και αποκλεισμού της παραλίας Αγ. Νικολάου Καβουρίου και παρέπεμψε στον εισαγγελέα το φάκελο της οικοδομικής άδειας του πρώην ξενοδοχείου Καστέλο και νυν ιδιοκτησίας Προκοπίου».

Ακολούθως η ανακοίνωση εξαπολύει μύδρους κατά του τοπικού Τύπου και ιδιαίτερα της ΕΒΔΟΜΗΣ, που, κατά τον χαρακτηρισμό των συντακτών της “ανακοίνωσης”, “πέρασαν στα ψιλά την ομόφωνη απόφαση” του Δ.Σ.

Το κατά πόσο περάσαμε “στα ψιλά”, το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Στη συνέχεια η “ανακοίνωση” γέμει συκοφαντιών, ανακριβειών, ύβρεων και σκοπούμενης δυσφήμισης και για το λόγο αυτό δεν τα δημοσιεύουμε, προς αποφυγήν νομικών συνεπειών.

reportaz-ebdomiΕχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι τα προς δημοσίευση κείμενα πρέπει, εκτός των άλλων προϋποθέσεων, να έχουν κόσμια έκφραση και τα διαλαμβανόμενα να είναι ακριβή, με αποδεικτικά στοιχεία, προς αποφυγήν και δικών μας συνεπειών.

Χαρακτηριστικά, η “ανακοίνωση” της Ρι.Κι.Π μάς αποδίδει φράσεις που δεν εγράφησαν σε κανένα σημείο του ρεπορτάζ. Γράφει: «Ειδικά η εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ στο φύλλο της 14/6/14 αποδίδει ευθύνες στην Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, γιατί συγκάλυπτε, όπως λέει, την παρανομία!»

 

Το ρεπορτάζ της ΕΒΔΟΜΗΣ έγραφε κατά λέξη: «Η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιούλη Ηλιοπούλου, για το πρώην Καστέλο δήλωσε ότι «ιδιοκτησία είναι μόνο το κτίσμα. Δεν έχει περιβάλλοντα χώρο, επομένως είναι ακυρωτέα η άδεια του 2011. Ολες οι κατασκευές έξω από την οικοδομή είναι κατεδαφιστέες». Και η Ηλιοπούλου δήλωσε ότι η οικοδομική άδεια είναι παράνομη.

Την απορία του κατέθεσε ο Γιάννης Σκουμπούρης: «Τρία χρόνια γιατί δεν έχει τεθεί η παρανομία της αδείας και τίθεται τώρα; Γιατί δεν ήρθε τόσο καιρό αυτό το θέμα;

Να μας πουν υπεύθυνα οι υπηρεσίες».

Την ίδια απορία εκφράζουμε και εμείς. Η αντιδήμαρχος Ηλέκτρα Τσιριγώτη, η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας έβλεπαν την παρανομία και σιωπούσαν επί δυόμισι χρόνια! Ενα αμείλικτο ερώτημα γιατί μένει στον αέρα...»

Υπάρχει πουθενά στο κείμενο καταγγελία “συγκάλυψης”; Και γιατί οι συντάκτες της “ανακοίνωσης” της Ρι.Κι.Π βάλλουν κατά της εφημερίδας και όχι κατά του δημοτικού συμβούλου Ι. Σκουμπούρη, το ερώτημα του οποίου αναμεταδώσαμε, προσθέντοντας και το ταυτόσημο δικό μας.

Επιπροσθέτως έχουμε να παρατηρήσουμε ότι, όταν κάποιος είναι τόσο εύθικτος, πρέπει πρωτίστως να προσέχει και τις δικές του εκφράσεις και “καταγγελίες”.

Πλην της εφημερίδας, την οποία με φασίζουσα νοοτροπία λογοκρίνει, καταγγέλει και προσπαθεί να δυσφημίσει, κατηγορεί απερίφραστα τους εργαζόμενους του Δήμου και συγκεκριμένα τα συνεργεία πρασίνου, όταν λέει ότι “περάσαμε στα ψιλά”, «το αδιαμφισβήτητο γεγονός της συνεργασίας των συνεργείων του Δήμου ΒΒΒ με τα ιδιωτικά συνεργεία της ανεγειρόμενης βίλας Προκοπίου...».

Η καταγγελία τους βέβαια περιλαμβάνει, χωρίς να κατονομάζει και το Δήμαρχο, ως πολιτικό προϊστάμενο των “συνεργείων” και των υπηρεσιών του Δήμου.

Με κακή αρχή και με περισσή εμπάθεια έκανε το...ντεμπούτο της μια νέα δημοτική κίνηση, που φιλοδοξεί να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου, όχι μόνον ως οργανισμού, αλλά ως οργανωμένου λαού.

ΕΒΔΟΜΗ

 

Τρικυμία εν κρανίω

Επειδή συνέβη να είμαι παρών στο γεγονός της ταυτόχρονης παρουσίας συνεργείου φυτεύσεως καλλωπιστικών φυτών, της Διευθύνσεως Πρασίνου των 3Β με το ιδιωτικό συνεργείο που –κατ’ εντολή τίνος;»- τοποθετούσε κάγκελα εν αγνοία του Δήμου, κι επειδή η καταγγελόμενη από την υπόπτως απληροφόρητη ΡΙ.ΚΙ.Π ...«συνεργασία» των υπαλλήλων του Δήμου με τον εργολάβο έλαβε χώρα παρά θιν αλός, μόνο σε τρικυμία εν κρανίω των συντακτών της χονδροειδέστατα συκοφαντικής καταγγελίας δύναμαι να αποδώσω τα φληναφήματα περί «συνεργασίας» του προσωπικού της Διευθύνσεως Πρασίνου των 3Β με τον ιδιώτη καταπατητή και εντολέα του συνεργείου περιφράξεως.

Προς τους κρυπτόμενους πίσω από την καταγγελία-πομφόλυγα υπενθυμίζω ότι το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην.

Γρηγόρης Δημ. Ρώντας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 238 guests και κανένα μέλος