Η άδεια αυτή είναι παράνομη και έπρεπε να είχε γίνει καταγγελία πριν δυόμισυ χρόνια!

 

Οσοι νέοι δημότες παραβρέθηκαν στη δημοτική συνεδρίαση, την πρώτη μετεκλογικά, του Δήμου 3Β, την Τρίτη 10 Ιουνίου, έφυγαν με τις χειρότερες εντυπώσεις. Εξαιρούνται βέβαια αυτοί που είχαν έρθει ενορχηστρωμένοι και κουρντισμένοι...

Η δήλωση του δημάρχου Σπύρου Πανά, ότι θα αποχωρήσει στις 9.15 γιατί έχει ειλημμένη υποχρέωση, σήκωσε τα πρώτα αρνητικά, προκλητικά και ποδοσφαιρικά σχόλια.

Στο προεδρείο προέδρευε ο Αντιπρόεδρος Διον. Γεωργουλόπουλος ο οποίος προσπάθησε να επιβάλει την τάξη διακόπτοντας μάλιστα τη συνεδρίαση επ’ ολίγον, αλλά δεν τα κατάφερε...

Το πρώτο θέμα της δημοτικής συνεδρίασης αφορούσε τα κάγκελα της παραλίας Αγ. Νικολάου στο Καβούρι, που τοποθετήθηκαν αφνίδια και προεκλογικά και που τα κατέβασε ο Δήμαρχος και η αντίδραση των πολιτών.

Ο δήμαρχος ζήτησε αν είναι δυνατόν να μη γίνουν ερωτήσεις προ ημερησίας για να μπορέσει να παρευρεθεί στο πρώτο θέμα (τα κάγκελα), αλλά το σώμα δεν συμφώνησε. Ετσι προχώρησαν στις ερωτήσεις. Κάποια έκτακτα θέματα (προ ημερησίας) αποφάσισε το Δ.Σ. να τα συζητήσει μετά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, πράγμα που σπάνια συμβαίνει, αφού έως ότου τελειώσει η ημερήσια διάταξη η ώρα έχει φτάσει τρίτη πρωινή και η απαρτία είναι λειψή...

Οπως έγινε και σ’ αυτή τη συνεδρίαση.

Το καγκέλωμα της όποιας παραλίας είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Το έχουμε πει και το έχουμε γράψει.

Εκείνο που δεν μπορεί να φτάσει η φαντασία μας, είναι ότι ο δήμαρχος Σπύρος Πανάς έβαλε τα κάγκελα στην παραλία για να εξυπηρετήσει παρακείμενο εφοπλιστή, στο φουλ της προεκλογικής περιόδου. Θα έπρεπε να είναι πολύ αφελής και ανόητος ή να ήθελε να χάσει τις εκλογές.

Ούτε την άλλη περίπτωση της προβοκάτσιας μπορούμε να φανταστούμε. Οτι δηλαδή τα έβαλε ο έτερος ισχυρός συνδυασμός του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για να θίξει τον Πανά.

Επομένως ποιος έβαλε τα κάγκελα; Ο όμορος εφοπλιστής, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της έναντι βίλας; Μάλλον θα μείνει αναπάντητο.

Ο δήμαρχος Σπ. Πανάς έκανε μία ιστορική αναφορά για τον συγκεκριμένο χώρο. Οτι τον έκανε χρήση ο ιδιοκτήτης του πάλαι ποτέ ξενοδοχείου “Καβούρι” που κατέλυε ο Ιμπ Σαούντ με το χαρέμι του. Οταν πουλήθηκε το ξενοδοχείο, ο Δήμος Βουλιαγμένης έριξε το συρματόπλεγμα που υπήρχε και προσπάθησε να κάνει διαμόρφωση του χώρου. Τόνισε ότι στην προσπάθεια να κάνουν διαπιστωτικές πράξεις και να εξασφαλίσουν τον χώρο ως κοινόχρηστο, έχει πάει δύο φορές στο αυτόφωρο και ότι μέχρι σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης Λαζαρής δεν έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια οικειοποίησης.

Οση ώρα μιλούσε από το ακροατήριο ακούγονταν από κακεντρεχή γέλια, παλαμάκια και ούου... λες και βρισκόμαστε σε γήπεδο, αν και κάποιος ακροατής που βρισκόταν για πρώτη φορά στην αίθουσα είπε: «χειρότερα από γήπεδο είναι εδώ μέσα».

Ο πρόεδρος διάβασε επιστολή, σχετική με τη θέμα, του Γρ. Κωνσταντέλλου, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος αποχώρησε, το ...κάγκελο ξεχάστηκε και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατασκευή της όμορης βίλας γνωστού εφοπλιστή.

Γιατί σιωπούσαν για τις παρανομίες, Τσιριγώτη και Ηλιοπούλου;

proedreio-DS-3bΗ Ηλέκτρα Τσιριγώτη είπε ότι το πρώην Καστέλο (όμορο ακίνητο) πήρε άδεια το 2011 για αλλαγή χρήσης, με ιδιοκτήτες τέσσερις ξένες εταιρείες, ενώ είχε άλλη άδεια από το 2010. Δεν προχώρησαν δηλαδή σε αναθεώρηση της άδειας του 2010, αλλά εξέδωσαν νέα. Η άδεια εκδόθηκε από το Τεχνικό Γραφείο Βουλιαγμένης, εν’ όσω ήταν αντιδήμαρχος Πολεοδομίας η ίδια. Δήλωσε επίσης ότι η άδεια αυτή είναι παράνομη και έπρεπε να είχε γίνει καταγγελία πριν δυόμισυ χρόνια!

Οι παρανομίες, όπως εξήγησε, συνίστανται στις οικοδομικές εργασίες, που έγιναν και γίνονται, ενώ σε άδεια αλλαγής χρήσης δεν επιτρέπονται οικοδομικές εργασίες.

«Θα πρέπει κάποιος μηχανικός να ελέγξει τις άδειες αν έχουν στρογγυλή σφραγίδα. Θεωρώ ότι η άδεια είναι παράνομη», κατέληξε η Ηλέκτρα Τσιριγώτη.

Η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιούλη Ηλιοπούλου, για το πρώην Καστέλο δήλωσε ότι «ιδιοκτησία είναι μόνο το κτίσμα. Δεν έχει περιβάλλοντα χώρο, επομένως είναι ακυρωτέα η άδεια του 2011. Ολες οι κατασκευές έξω από την οικοδομή είναι κατεδαφιστέες». Και η Ηλιοπούλου δήλωσε ότι η οικοδομική άδεια είναι παράνομη.

Την απορία του κατέθεσε ο Γιάννης Σκουμπούρης: «Τρία χρόνια γιατί δεν έχει τεθεί η παρανομία της αδείας και τίθεται τώρα; Γιατί δεν ήρθε τόσο καιρό αυτό το θέμα;

Να μας πουν υπεύθυνα οι υπηρεσίες».

Την ίδια απορία εκφράζουμε και εμείς. Η αντιδήμαρχος Ηλέκτρα Τσιριγώτη, η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας έβλεπαν την παρανομία και σιωπούσαν επί δυόμισι χρόνια! Ενα αμείλικτο γιατί μένει στον αέρα...

Η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, “Ενοχα” και τα φυτά και οι χορηγοί τους

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 183 guests και κανένα μέλος