Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία!

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  Ευριπίδη Στυλιανίδη και μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Παλλήνης ιδρύθηκε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Παλλήνη, το μοναδικό στην Αττική από τα δέκα καινούρια που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας...

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ


Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία!


Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  Ευριπίδη Στυλιανίδη και μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Παλλήνης ιδρύθηκε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Παλλήνη, το μοναδικό στην Αττική από τα δέκα καινούρια που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας.

Το νέο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα στεγαστεί στο 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης.

Ήδη ο Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς είχε συνάντηση και επαφές με κάθε αρμόδιο προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η καλύτερη χωροθέτηση και

να διαμορφωθούν οι ιδανικές συνθήκες λειτουργίας του.


Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι σχολεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης. Απευθύνονται σε πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Κάποιοι δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά αισθάνονται την ανάγκη να επιστρέψουν στον χώρο του σχολείου προκειμένου να βελτιώσουν την θέση τους και να γίνουν δημιουργικοί πολίτες με σαφή γνώση των δικαιωμάτων τους.

Έμφαση δίνεται στην απόκτηση τόσο βασικών (γραφή, ανάγνωση και αριθμητικοί υπολογισμοί) όσο και νέων (χρήση ξένης γλώσσας  και νέες τεχνολογίες) δεξιοτήτων.

Η χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 2 σχολικά έτη. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 25 ώρες. Το ωράριο λειτουργίας είναι απογευματινό (4:30-8:30).

Η έναρξη και η λήξη των διδακτικών περιόδων, οι σχολικές γιορτές και αργίες και οι διακοπές ακολουθούν εκείνα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοι λαμβάνουν τίτλο σπουδών ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.


Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Δικαίωμα εγγραφής στα Σ.Δ.Ε. έχουν όσοι έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι διαδικασίες επιλογής των εκπαιδευομένων ολοκληρώνονται μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Στην Ανατολική Αττική θα λειτουργεί από το Σχολικό Έτος 2008-2009 το Σ.Δ.Ε. Παλλήνης στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης (Λόφος Έντισον).

Πληροφορίες-Αιτήσεις Συμμετοχής:


Δημαρχεία Παλλήνης & Μαρκοπούλου, Κ.Ε.Π. Ανατολικής Αττικής

Γραφείο Β΄βάθμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής, Ι.Ε.Κ. Μαρκοπούλου.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 guests και κανένα μέλος