Ο Δήμος Σαρωνικού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων σε συνεργασία με το Future Library συμμετέχουν για 2η συνεχή χρονιά μαζί με 139 ακόμα Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο «Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!» Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες.
 
Για τρεις μήνες, από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων μαζί με άλλες 139 Βιβλιοθήκες από 100 μικρές και μεγάλες πόλεις και χωριά όλης της Ελλάδας, θα βγάλουν από τα ράφια τους βιβλία που τους προμήθευσε το Future Library, αλλά και άλλα από τις συλλογές τους, θα ξεδιπλώσουν χάρτες, ζωγραφιές και παιχνίδια και θα καλέσουν τα παιδιά να γνωρίσουν Αντίθετους Κόσμους, αλλά και να ανακαλύψουν τα σημεία όπου αυτοί συναντιούνται.
 
«Το πάνω» και «το κάτω», «το ορατό» και «το αόρατο», έννοιες αντίθετες, που μας βοηθούν να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο και τη ζωή και μας μυούν στη διαλεκτική. «Μια μέρα με φως και σκοτάδι» , «Η μέρα του άγριου και του ήμερου», «Η μέρα της γνώσης και όχι της αμάθειας», «Η μέρα του ατομικού και του ομαδικού», και πολλές άλλες, θα δώσουν το έναυσμα για δράσεις και συζητήσεις, θα ενθαρρύνουν την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τους χώρους της βιβλιοθήκης και –φυσικά – με τα ίδια τα βιβλία και την Ανάγνωση.
 
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν, οι θέσεις όμως στις περισσότερες εκδηλώσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό χρειάζεται προεγγραφή. Οι εγγραφές θα γίνονται στη βιβλιοθήκη (και τηλεφωνικώς) τις ώρες λειτουργίας της, Τηλ: 2299 320356.                              
 
Περισσότερες πληροφορίες:
 

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 35 guests και κανένα μέλος