Από λάθη και παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής του Δ. Λουκά*

 

Με δελτίο Τύπου που μας απέστειλε ο Δήμος Λαυρεωτικής, ενημερώνει ότι από τις 30 Μαΐου το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαυρεωτικής σταμάτησε να εκπέμπει στην συχνότητα 107,3 ΜΗz στην περιοχή του Λαυρίου, μετά από έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που κοινοποιήθηκε στις 16-4-2014 με Δικαστικό Επιμελητή στον Δήμο, με το οποίο ζητούσε την άμεση διακοπή της ραδιοφωνικής εκπομπής από την συγκεκριμένη συχνότητα και απομάκρυνση της εγκατάστασης.

Οπως σημειώνει το δελτίο παραλείψεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής οδήγησαν στο κλείσιμο του σταθμού, αφού όταν δημιούργησαν τη νέα Δημοτική Επιχείρηση (Ανώνυμη Εταιρία), δεν προβλέφθηκε η λειτουργία του σταθμού. Αρα από τα μέσα του 2010 και εντεύθεν ο σταθμός ήταν στον “αέρα” κυριολεκτικά!

Γράφει μεταξύ άλλων ο Δήμος: «Ο Δήμος Λαυρεωτικής αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με την απαίτηση της ΕΕΤΤ, καθόσον το εν λόγω έγγραφο έχει κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στο Τμήμα Ασφαλείας Λαυρίου, προκειμένου να αποφευχθούν ποινικές διώξεις κατά των υπαλλήλων και κατάσχεση του εξοπλισμού του ραδιοφωνικού σταθμού.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαυρεωτικής λειτουργούσε νόμιμα μέχρι τις αρχές του έτους 2010 μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας και Ενημέρωσης (Δ.Ε.Ρ.Ε.).

Με την μετατροπή τον Φεβρουάριο του έτους 2010, από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης σε Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Ενεργειακή Λαυρεωτικής Εκμετάλλευση Ακινήτων - Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.» (ΕΝΕ.Λ. Α.Ε.), παραλείφθηκε και δεν προβλέφθηκε στους σκοπούς της η λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής μετά την ισχύ του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), δεν μπορούσε να συστήσει δημοτική επιχείρηση με ειδικό σκοπό την λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού, καθόσον αυτό απαγορεύεται ρητά (άρθρο 112 παρ. 2 Ν. 3852/2010).

Κατόπιν των ανωτέρω και μέχρι να βρεθεί λύση και να υπάρξει συμφωνία με την ΕΕΤΤ, σας ενημερώνουμε, ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαυρεωτικής θα εκπέμπει και θα μπορείτε να το ακούτε μόνο μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα www.lavreotikifm.gr».

* Ο Δημήτρης Λουκάς επανεξελέγη δήμαρχος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 guests και κανένα μέλος