Η εκλογική μάχη συνεχίζεται;

Οι εκλογές στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, έχουν “παγώσει” από τη νύχτα της δεύτερης Κυριακής, όταν μετριόταν ψήφος - ψήφος η πρωτιά και έφτασε τα ξημερώματα να προηγείται ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με 12 ψήφους διαφορά από τον Σπύρο Πανά.
Οπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούν προσφυγές, επανακαταμετρήσεις ψηφοδελτίων, εκλογοδικεία και και...
Για άλλη μια φορά η πόλη θα μείνει ακυβέρνητη για πολύ καιρό... Φταίει ο “Καλλικρατης” ως φαίνεται.
Ανατροπή έγινε τη δεύτερη Κυριακή και εκεί που επροηγείτο ο Σπ. Πανάς με 3 περίπου μονάδες μπροστά βρέθηκε ίσα βάρκα ίσα γυαλό με τον Γρ. Κωνστνατέλλο.
Τί έφταιξε; είναι ένα ερωτηματικό που πλανάται. Οχι πως δεν συμβαίνει: τουναντίον το έχουμε δει πολλές φορές.
Κοιτώντας προσεκτικά τα αναλυτικά στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, όσον αφορά τα 3Β, διαφαίνονται κάποια περίεργα σημεία.
Την πρώτη Κυριακή οι ψηφοφόροι συμμετείχαν σε ποσοστό 65,37%· σχετικά καλό. Τη δεύτερη Κυριακή αυξήθηκε και έφτασε στα 68,67%.
Τα λευκά την πρώτη Κυριακή ανήλθαν στο 1,27% (312 ψήφοι), ενώ τη δεύτερη Κυριακή τετραπλασιάστηκαν(!) και έφτασαν στο 4,63% και 1190 ψήφοι.
Τα άκυρα επίσης αυξήθηκαν τη δεύτερη Κυριακή, ενώ θα έπρεπε λογικά να είναι λιγότερα, αφού δεν σταύρωνες, απλά έριχνες το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.
Την πρώτη Κυριακή ήταν 542 (2,21%), ενώ τη δεύτερη έφτασαν τα 840 (3,27%).
Ισως εκεί θα στηριχτεί και η παράταξη του Σπ. Πανά όσον αφορά τον επανέλεγχο των ψηφοδελτίων. Τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στον πίνακα του Υπουργείου.
Ιδομεν...

 

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 185 guests και κανένα μέλος