Εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου (Βασ. Κωνσταντίνου 204) - 6 Μαΐου και στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού, «Κορωπί -Νέο Ξεκίνημα». του Δημήτρη Κιούση. «Η μεγαλειώδης συμμετοχή των πολιτών δίνει το στίγμα της συσπείρωσης και αναγνώρισης της κοινωνίας του Κορωπίου, για τις προσπάθειες 3 χρόνων δημοτικού έργου», επισήμαναν πολλά έμπειρα στελέχη του συνδυασμού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του Αγιασμού. Στη συνέχεια η Αγγελική Γκίκα προλόγισε τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση. Σημαντική ήταν η αναφορά της στα πολιτικά χαρακτηριστικά της Διοίκησης Δημήτρη Κιούση: αποτελεσματικότητα στη διαχείριση, πρακτικά εφαρμόσιμες λύσεις, όραμα για τον τόπο, εντιμότητα, διαφάνεια, εμμονή στη νομιμότητα, ανεξαρτησία από κόμματα, χωρίς την αλαζονεία της εξουσίας.

Η βασική ομιλία του Δ. Κιούση περιλάμβανε όλες τις μάχες που έδωσε η δημοτική ομάδα και το επιτυχημένο αποτέλεσμα που είχε μέσα σε μόλις 3 χρόνια: Σημειώνουμε περιληπτικά: Η πρώτη μάχη αφορούσε τα Δημοτικά Οικονομικά και ήταν νικηφόρα. Μείωσε κατά 85% τις μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις 12,5 εκατομμυρίων € που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική διοίκηση, χωρίς αύξηση δημοτικών τελών, φόρου και τιμολογίων ύδρευσης. Η δεύτερη νικηφόρα μάχη αφορούσε την έναρξη κατασκευής βασικών έργων υποδομής και την εξασφάλιση χρηματοδότησης. Ξεχώρισε, το έργο Αποχέτευσης Ακαθάρτων, την ένταξη στο σχέδιο της Αγίας Μαρίνας, το έργο ύδρευσης στην Αγία Μαρίνα, η περιβαλλοντική αποκατάσταση της χωματερής (ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2014), τα σχολεία στο Κίτσι, στο Ο.Τ 341, τη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ι.Ν Αναλήψεως, το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, το αντιπλημμυρικό του Ξερέα, την έγκριση του αντιπλημμυρικού της πόλεως, την έγκριση προς χρηματοδότησης της μελέτης αποχέτευσης Αγίου Δημητρίου, Αγίας Μαρίνας, Σκάρπιζας, Κίτσι, την αναπαλαίωση του κτιρίου Λιάπη κα.

Η τρίτη μάχη ήταν μεγάλη αλλά άνιση γιατί αφορούσε την αντιμετώπιση των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων στην κοινωνία. Είχαμε όμως σημαντικό αποτέλεσμα. Οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές ενισχύθηκαν ενώ άμεσα δημιουργήθηκαν νέες: τα δύο Δημοτικά Ιατρεία, η δημοτική επιτροπή υγείας, το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό φαρμακείο, η δομή κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού φροντιστηρίου. Εκανε αναφορά στους κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες που έδωσε ο δήμος μαζί με τους κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς για την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Η τέταρτη νικηφόρα μάχη αφορούσε την καθαριότητα, την πολιτική προστασία, τις δομές εξυπηρέτησης του πολίτη. Η πέμπτη μάχη ήταν και αυτή μεγάλη και ελπιδοφόρα για τους δημότες, όπως είπε. «Δημιουργήσαμε MAZI νέους θεσμούς, περιβαλλοντικούς, μαζικού αθλητισμού, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, τουριστικής προβολής, αναφερόμενος και σε όλες τις δομές του Ν.Π.Δ.Δ «Σφηττός» και τη μεγάλη,επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε.

Η έκτη μάχη αφορούσε τη διάσωση της ιστορικής μνήμης. Η ανάδειξη του Κορωπίου ως Μαρτυρικής Πόλης και η προετοιμασία για την πλήρη ανάδειξη και επίσημη αναγνώρισή της από το κράτος».

Aνανέωση στελεχών

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους νυν δημοτικούς συμβούλους του που δεν θα εκτεθούν ως υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές (Γεώργιο Σπέλλα, Αθανάσιο Πουλάκη, Κώστα Δήμου, Βασίλη Γούλα, Σπύρο Κόλλια, Γιάννη Σταύρου και Σωτήρη Λάμπρου), και αναφέρθηκε στη μεγάλη και καθοριστική προσφορά τους στο δημοτικό έργο. Παρόντες όλοι πλην του Σπ. Κόλλια που βρισκόταν στο εξωτερικό, ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και ευχήθηκαν καλή συνέχεια, με την υπόσχεση ότι θα βρίσκονται κοντά του.

kiousis-dimitrisOι υποψήφιοι του συνδυασμού

. Αδάμ Ελένη, Αδάμ- Παπαμιχάλη Ελένη, Αθανασίου Στέλλα, Αθανάτου –Παπακωνσταντίνου Ελένη, Γιαννάκος Νίκος, Γκίκας Γεώργιος, Γκιόκα Αμαλία (Εμμυ), Γκλιάτης Σωτήριος, Γκοτζαμάνης Λάμπρος, Γρίβας Θεόδωρος, Γρινιεζάκης Μιχάλης, Δήμας Γεώργιος, Δημοπούλου-Φραγκογιάννη Μαργέττα, Θεοχάρη-Μπούτση Γεωργία (Γωγώ), Καλιαμβάκου Θεοδώρα (Δώρα), Καπερώνης Ιωάννης, Καραλής Γεώργιος, Κιούσης Κωνσταντίνος, Κορωνιάς Αντώνης, Κωνσταντάρας Κωνσταντίνος, Λειβαδίτου Αγγελική (Αγκη), Λέκκας Δημήτριος, Μάλλιου Αδαμαντία, Μαρκαντώνη –Ντούνη Αγγελική (Κική), Μηλόπουλος Κωνσταντίνος, Μιχαιρίνα Δήμητρα, Μιχαιρίνας Θεοφάνης, Ντούνης Ανδρέας, Ντούνης Γεράσιμος, Ντούνης Σταμάτιος, Ξουρίκης Ιωάννης, Πιέτρης Δημήτριος, Παναγιώτης Πολίτης, Σαλαώρα Ευγενία, Συρίγος Φανούριος.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 72 guests και κανένα μέλος