Δυναμική συγκέντρωση στις Αλυκές Αναβύσσου

 

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα των παραλιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαΐου στην παραλία των Αλυκών Αναβύσσου με τη συμμετοχή κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού και των γύρω περιοχών. Την ευθύνη της διοργάνωσης της κινητοποίησης είχε ο Δήμος Σαρωνικού, σε συνεργασία με τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή που αποτελείται από όλους τους συνδυασμούς για τις δημοτικές εκλογές και φορείς που δραστηριοποιούνται στον δήμο – μεταξύ των οποίων και το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί μετά την κατάθεση των τριών νομοσχεδίων από τον Υπουργό Οικονομικών για την «οριοθέτηση, τη διαχείριση και την προστασία του αιγιαλού και παραλίας», τα οποία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι παραλίες του δήμου έχουν περάσει στην ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε., δρομολογούν filippou-alykesάμεσα την εκποίηση όλων των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού με κύρια αιχμή τις Αλυκές Αναβύσσου.

Όλοι οι ομιλητές κατάγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης για την εκποίηση των ακτών και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στην ομιλία του επικεντρώθηκε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής αυτής για το ξεπούλημα των παραλιών και ότι οι πολίτες πρέπει να ξεσηκωθούν και να κινητοποιηθούν ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης γιατί οι παραλίες αυτές αποτελούν διέξοδο για όλους τους κατοίκους της Αττικής. «Πάγια αρχή μας είναι ότι η διαχείριση των ακτών πρέπει να περάσει στους δήμους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα είναι η αρχή ενός αγώνα που θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική ανατροπή της πολιτικής του ξεπουλήματος που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση» επεσήμανε ο Π. Φιλίππου και κάλεσε τον λαό σε ενότητα για να ανατραπεί το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Στο τέλος διαβάστηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας όλων των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στην καταστροφή του φυσικού πλούτου του τόπου μας και υπέρ των ελεύθερων παραλιών και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με όφελος για τους πολλούς.

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης οι επικεφαλής των παρατάξεων για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Σαρωνικού Νίκος Βολάκος, Γιώργος Μπιθυμήτρης, Αγγελική Ράπτη, Γιώργος Σωφρόνης και Μανώλης Τσαλικίδης καθώς και ο Μάκης Σταύρου από το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Αττικής Αντώνης Γάκης και Δέσποινα Κουτσούμπα, ο υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Ζαχαρίας Πελέκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Λαγονησίου Γιώργος Χάλαρης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 286 guests και κανένα μέλος