Ο Νίκος Ζαχαράτος μεγάλωσε και ζει στη Βούλα. Στα 37 του σήμερα, εκτελεί χρέη Αντιδημάρχου Οικονομικών στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την τελευταία διετία, έχοντας κερδίσει την αναγνώριση όλων των δημοτικών παρατάξεων για την επιτυχημένη και διαφανή zaxaratos-nδιαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας, και ιδίως για τη σημαντικότατη μείωση των παλαιών χρεών και οφειλών του Δήμου.

Με τα τοπικά ζητήματα ασχολείται από το 1995, όταν συμμετείχε, ως απλός δημότης, στην Επιτροπή Παιδείας και στην Επιτροπή Λαϊκού Ενδιαφέροντος του Δήμου Βούλας. Το 2010 εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, και το 2011 εξελέγη στην Οικονομική Επιτροπή και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου. Παράλληλα ανέλαβε την ευθύνη της λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, διπλασιάζοντας στα τρία αυτά χρόνια τον αριθμό των παιδιών που ωφελούνται από τις υπηρεσίες των σταθμών. Παρέλαβε τέσσερις σταθμούς από τους οποίους λειτουργούσαν οι δύο, και παραδίδει σήμερα τέσσερις εν λειτουργία παιδικούς σταθμούς.

Καθήκοντα Αντιδημάρχου Οικονομικών ανέλαβε τον Απρίλιο του 2012. Επί των ημερών του διεκδικήθηκαν και εισπράχθηκαν παλαιές απαιτήσεις του Δήμου, ολοκληρώθηκαν έργα που είχαν "κολλήσει" στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, μειώθηκαν σημαντικά τα παλαιά χρέη, και ο Δήμος εμφάνισε πλεόνασμα τόσο το 2012 όσο και το 2013.

Παράλληλα, ο Νίκος Ζαχαράτος αναπτύσσει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Πιστεύει και επενδύει στο συγκριτικό πλεονέκτημα που μπορούν να έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσω της καινοτομίας, έχοντας ιδρύσει τρεις δικές του εταιρείες τα τελευταία δύο χρόνια: Μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με πελάτες σε πέντε χώρες, μια βιοτεχνία πλαστικών με εξαγωγικό προσανατολισμό, και ένα κατάστημα βιολογικών και φυσικών προϊόντων.

Αρίστευσε στις σπουδές του, τόσο στην ΑΣΟΕΕ (πτυχίο στη Διεθνή Οικονομική) , όσο και στο Πανεπιστήμιο του Southampton (μεταπτυχιακό στη Διεθνή Χρηματοδοτική). Γνωρίζει άριστα αγγλικά και γερμανικά. Πριν ξεκινήσει τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα, εργάστηκε 15 χρόνια - από το 1996 έως το 2011 - σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, με παρουσία και στο εξωτερικό. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Βοηθός Λογιστού και την τερμάτισε ως Γενικός Διευθυντής, εκτελώντας ενδιάμεσα χρέη Οικονομικού Αναλυτή, Υπευθύνου Επενδυτικών Σχέσεων και Οικονομικού Διευθυντή.

Αγαπά τον αθλητισμό και την υγιεινή διατροφή, απ' όπου και ξεπήδησε η επαγγελματική του ενασχόληση με τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα. Υπήρξε για πάνω από μια δεκαετία αθλητής ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας, έμαθε κολύμβηση στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, και ασχολείται ακόμη και σήμερα ερασιτεχνικά με την ιστιοσανίδα (windsurfing) και την ποδηλασία. Την ίδια αγάπη για τον αθλητισμό έχει εμφυσήσει και στο δεκάχρονο γιο του, ο οποίος ασχολείται με την κολύμβηση και το μπάσκετ (στον Πρωτέα Βούλας).

Συμμετέχει σε δύο φιλανθρωπικού χαρακτήρα σωματεία της περιοχής μας. Είναι εθελοντής και ενισχύει υλικά και ηθικά το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ).

www.zacharatos.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 181 guests και κανένα μέλος