Μόνον από το ΕΣΠΑ, 30.000.000 ευρώ εξασφάλισε ο Σπύρος Πανάς για έργα που έγιναν, ή πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον στην πόλη μας.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις διεκδικήσεις του αλλά και στην αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ, αποδεικνύεται ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς.
Μέσα σε λιγότερο από 24 μήνες, εξασφάλισε πάνω από 30.000.000 ευρώ για έργα που έγιναν, ή πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον στην πόλη. Στο ίδιο διάστημα επίσης, πέτυχε να ολοκληρωθούν μια σειρά από άλλα έργα, που είχαν κυριολεκτικά «βαλτώσει» εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης χρηματοδότησης.

16 παρεμβάσεις , αξίας άνω των 35.000.000 ευρώ.
Τα χρήματα που διεκδίκησε με αποτελεσματικότητα ο Σπύρος Πανάς, αποτελούν τα τελευταία δύο χρόνια την ατμομηχανή της ανάπτυξης του Δήμου Β.Β.Β..
Όμως παράλληλα, στο διάστημα αυτό, αξιοποιήθηκαν και οι πόροι του Δήμου για να γίνουν μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις.


panas-grafeioΣυνολικά , ολοκληρώθηκαν ή εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων:

1.    Η απομάκρυνση με πόρους του Δήμου των παράνομων κατασκευών και χρήσεων από το παραλιακό μέτωπο της πόλης, καθώς και σημαντικές αναπλάσεις και αισθητικές παρεμβάσεις κυρίως στην παραλία της Βούλας, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση και την ένωση της πόλης με τη θάλασσα.

2.     Η κατασκευή μιας πρότυπης παιδικής χαράς στο παραλιακό μέτωπο της Βούλας καθώς και η ανακατασκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών σε όλη την πόλη με στόχο την ασφάλεια και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

3.    Η κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας.

4.    Η ολοκλήρωση της ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Κέντρου Βούλας, η ανακατασκευή αθλητικών χώρων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην Πλατεία Άλσους, στο Πανόραμα Βούλας καθώς και η κατασκευή  ποδηλατοδρόμων σε περιοχές της Βούλας.

5.    Η κατασκευή δικτύου αγωγών ομβρίων υδάτων στη Βούλα ( στις οδούς Αιόλου, Κυδωνιών, Δημητρακοπούλου, Σοφοκλέους, Παλαιολόγου, Βουτυρά, Άρεως, Κέας και Υγείας) προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ.

6.    Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για κατασκευή πράσινων δωμάτων στο 1ο Λύκειο Βούλας, ύψους 253.000 ευρώ, καθώς και η ένταξη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 4 σχολείων της Βούλας, με προϋπολογισμό 470.000 ευρώ.

7.    Τα έργα στο οδικό δίκτυο της Βούλας που εγγυώνται την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών όπως η ανακατασκευή του οδοστρώματος στην Καρπενησίου στο Πανόραμα, αλλά και οι παρεμβάσεις αναβάθμισης των συνθηκών οδικής ασφάλειας σε περιοχές της πόλης.

8.    Η έγκριση από την Περιφέρεια Αττικής της υποβολής για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου « Διευθέτηση Ρέματος Κόρμπι, από Λ. Βάρης – Κορωπίου μέχρι την εκβολή». Ένα έργο σημαντικό για την αντιπλημμυρική προστασία της Βάρης, με προϋπολογισμό 20.249.000 ευρώ.

9.    Η κατασκευή 30.000 τ.μ. οδικού δικτύου και εκτεταμένων πεζοδρομήσεων στη Μηλαδέζα Βάρης, προϋπολογισμού 2.270.900 ευρώ.

10.    Έργα οδοποιίας στην περιοχή Ασύρματος Βάρης, προϋπολογισμού 1.088.647 ευρώ.

11.    Η κατασκευή 5.164 μέτρων δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων που αφορά τις περιοχές Βάρης, Βάρκιζας και Λαθούριζας, με προϋπολογισμό 3.778.862 ευρώ

12.    Ολοκληρωμένη μελέτη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μηλαδέζα, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

13.    Η ολοκλήρωση και παράδοση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

14.    Η ολοκλήρωση και παράδοση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μηλαδέζας, κόστους 600.000 ευρώ

15.    Η ολοκλήρωση και παράδοση του νέου Γυμνασίου Βουλιαγμένης , που κόστισε 2.500.000 ευρώ.

16.    Η παράδοση του πρότυπου Οικολογικού και Αρχαιολογικού Πάρκου στο Μεγάλο Καβούρι.

gymnasio-vouliagmenis-2014Οι συγκεκριμένες 16 παρεμβάσεις αποτελούν μέρος του σημαντικού έργου που έχει γίνει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το τελευταίο διάστημα.

Το έργο αυτό υπηρετεί ένα στόχο, τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας της πόλης.
Ενώ συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του προαστίου.

Οι διεκδικήσεις που θα διασφαλίσουν την μοναδικότητα της πόλης μας

Παράλληλα όμως με το έργο της, η Διοίκηση Σ. Πανά προωθεί μια σειρά από διεκδικήσεις. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι:

•    Να περάσει στην κυριότητα του Δήμου το παραλιακό μέτωπο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας της πόλης μας, προκειμένου να το προστατέψουμε και να το αναδείξουμε με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη ανατεθεί και η μελέτη για ένα πρότυπο, ενιαίο παραλιακό μέτωπο, που θα περιλαμβάνει μια διδακτική διαδρομή που αφορά στο περιβάλλον. Η διαμόρφωσή του θα ξεκινά από το κάμπινγκ της Βούλας με τη δημιουργία ενός Βοτανικού Πάρκου και θα καταλήγει στο δικό μας «φρυγανότοπο», στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας. Όλη η διαδρομή θα διατρέχεται από ποδηλατόδρομο και πεζόδρομους. Κατά μήκος αυτής της διαδρομής, σε όλες τις ακτές, θα διαμορφωθούν οικολογικά πάρκα, με παιδικές χαρές, εσωτερικούς πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους και θα διασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλλασσα.


• Να διασφαλίσουμε την ελεύθερη και χωρίς κανένα εμπόδιο πρόσβαση όλων των κατοίκων της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις παραλίες της πόλης μας.

• Να διαφυλάξουμε τις υφιστάμενες χρήσεις γης που αναδεικνύουν την οικιστική φυσιογνωμία της περιοχής μας και να κρατήσουμε μακριά από την πόλη μας την απειλή της άναρχης εμπορικής ανάπτυξης.

• Να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε έργα και παρεμβάσεις που αφορούν την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης και του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, τη δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών μονάδων, τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και την αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών μας υποδομών, την απόκτηση ελεύθερων χώρων για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου, κλπ.

• Την επέκταση της Γραμμής του ΜΕΤΡΟ, από το Ελληνικό στη Βούλα.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει, οι διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής, καθώς και το νέο πρόγραμμα που διαμορφώνεται σε συνεργασία με τους πολίτες, αποτελούν εγγύηση ότι και τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα παραμείνει ένας τόπος ξεχωριστής ομορφιάς και μοναδικής φυσιογνωμίας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος