Ο Δήμος Παιανίας σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην χώρα μας, διοργάνωσαν την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, στην αίθουσα Συνιδιοκτησίας Παιανίας, Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον».

Ομιλητές στο συνέδριο ήταν ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Γ. Δάβαρης, καθώς και εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της θεσμικής ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου του 2014.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου προλόγισε ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Παιανίας, Δημ. Δάβαρης, που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ανεργία των νέων είναι ένα σύνθετο και δυσεπίλυτο ζήτημα με πολλές και κρίσιμες διαστάσεις, κοινωνικές, οικονομικές, αναπτυξιακές κυρίως όμως βαθιά ανθρώπινες, αφού η ολοκλήρωση κάθε ανθρώπου, περνά μέσα από το δικαίωμά του για μια αξιοπρεπή εργασία και τη συμμετοχή του ως υπεύθυνος πολίτης στην παραγωγική διαδικασία. Το μέγεθος της νεανικής ανεργίας είναι εκρηκτικό ξεπερνώντας τα όρια του συναγερμού. Η ανεργία των νέων 15-24 ετών έχει υπερβεί το 60%, ενώ της ηλικιακής ομάδας 25-34 ετών προσεγγίσει το 37%. Η δυσμενής θέση των νέων στην απασχόληση δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό ζήτημα, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα όμως έχει δυστυχώς τα θλιβερά «πρωτεία» να βλέπει τα παιδιά της για άλλη μια φορά να εγκαταλείπουν τη χώρα τους και να αναζητούν «νέες πατρίδες» για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις του και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ελπίζω ότι με την ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων θα καταφέρουμε να θεραπεύσουμε τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες στην εκπαίδευση, στους μηχανισμούς μετάβασης από το σχολείο στην απασχόληση, στην ίδια τη θεσμική οργάνωση της αγοράς εργασίας, δημιουργώντας προοπτικές και δυνατότητες στους νέους μας».

Xαιρετισμό απεύθυνε επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Γιάννης Παναγιωτόπουλος εξ’ ονόματος της ελληνικής κυβέρνησης.

anergia-hmerida-1Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου αναλύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές από νέους επιχειρηματίες (start-up και κοινωνική επιχειρηματικότητα) από την Αιμιλία Δούκα-Υπεύθυνη Επικοινωνίας του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», τον Γεώργιο Κουμουτσάκο - μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής και τον Γιώργο Παπαδάκη-Ιδρυτή της Start-Up επιχείρησης «Filisia».
Η δεύτερη συνεδρία πραγματεύτηκε την ανεργία των νέων και τις πρωτοβουλίες της Ε.Ε.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με διαλογική συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Αφεντούλη Δέσποινα ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ι. Σγουρού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και Μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Παιανίας και Γλυκών Νερών καθώς επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του Δήμου Παιανίας.
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 guests και κανένα μέλος