Δημοσιεύουμε αυτούσια πρόταση με τη μορφή ερώτησης που κάνει ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ), για την ίδρυση Πρωτοδικείου στην πρωτεύουσα της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής στην Παλλήνη, λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, που συνεπικουρεί μάλιστα ταυτόσημη πρόταση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής παράταξης μειοψηφίας Αν. Μπουντουβά...

Πρωτοδικείο στην Παλλήνη;

Πρόταση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου


Δημοσιεύουμε αυτούσια πρόταση με τη μορφή ερώτησης που κάνει ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ), για την ίδρυση Πρωτοδικείου στην πρωτεύουσα της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής στην Παλλήνη, λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, που συνεπικουρεί μάλιστα ταυτόσημη πρόταση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής παράταξης μειοψηφίας Αν. Μπουντουβά.

Μ’ όλα ταύτα έχουμε ορισμένες επιφυλάξεις ως προς την πολεοδομική καταλληλότητα της Παλλήνης (δρόμοι, κυκλοφοριακή στάθμευση). Κατά τ’ άλλα, στα πλαίσια της αποκέντρωσης, της αναπτυξιακής έκρηξης και την προοπτική της Ανατ. Αττικής, η πρόταση αντιμετωπίζεται θετικά.

Η πρόταση-ερώτηση

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης επισημαίνει:
"Έχει ωριμάσει στον νομικό και δικαστικό κόσμο η ιδέα της αποκέντρωσης της δικαστικής λειτουργίας του υπερφορτωμένου Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα η περιοχή της Παλλήνης γνωρίζουν ραγδαία  οικιστική και εμπορική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια γεγονός, το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Πρωτοδικείου στην Παλλήνη. Ο συγκεκριμένος Δήμος ως έδρα της Ανατολικής Αττικής διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα μέσα ώστε να φιλοξενήσει το Πρωτοδικείο που θα εξυπηρετεί την Ανατολική Αττική. Πλεονέκτημα μιας τέτοιας ίδρυσης θα ήταν επιπλέον η γειτνίαση με την Αττική Οδό, ο σταθμός Μετρό που παρέχει τη δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης και στάθμευσης για τη διευκόλυνση των πολιτών και των δικαστικών λειτουργών. Η δημιουργία Πρωτοδικείου στην Παλλήνη για την Ανατολική Αττική, αφενός βοηθά στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης των Αθηνών , αφετέρου ενισχύει την Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, προπάντων όμως συντείνει στην άμεση εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των πολιτών της Ανατολικής Αττικής ".

Και ερωτά εν κατακλείδι:
«Επειδή η δημιουργία ενός δικαστικού Μεγάρου Παλλήνης θα αποτελούσε αναβάθμιση για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν εκπρόσωποι και φορείς του Δήμου, προτίθεστε να προβείτε στην ίδρυση Πρωτοδικείου στην πρωτεύουσα της Ανατ. Αττικής την Παλλήνη;»

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 218 guests και κανένα μέλος