«Στο μέσον της τουριστικής περιόδου το πλοίο θα πραγματοποιήσει επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας με υδρόλυση στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου κοντά στα θαλάσσια ύδατα της Κρήτης, της Μάλτας και της Ιταλίας.  Την λύση όμως θα την δώσει ο λαός. Θα βγεί στα ανοιχτά με καράβια και θα τους σταματήσει» υπογράμμισε κατά την διάρκεια συνέντευης τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης μέλος της πολυμελής Κρητικής αντιπροσωπίας της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.
 
Η ΜΚΟ οργάνωση-συνέχισε-«Αρχιπέλαγος» απέσυρε τον απεσταλμένο της για να πάει να επισκεφθεί το καράβι (προκειμένου να ελεγχθεί ο τρόπος της επιχείρησης) γιατί δεν ήθελε να νομιμοποιήση την ενέργεια ενώ η την θεωρεί επικίνδυνη.
 
Ακόμη τόνισε «την Κυριακή του Θωμά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρχίσει η υδρόλυση αλλά εμείς δεν θα τους αφήσουμε να φθάσουν στον προορισμό τους.»
 
Σε ερώτηση εάν υπάρχουν αντιδράσεις από τις άλλες χώρες ο Δήμαρχος ανέφερε «όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Ιταλία δεν υπήρχε πληροφόρηση.  όπλων της Συρίας με υδρόλυση.  Σήμερα (Παρασκευή 11 Απριλίου 2014) καταθέσαμε στον Άρειο Πάγο αγωγή για να σταματήσουμε την καταστροφή της Μεοσγείου. Η λεκάνη της Μεοσγείου είναι απαγορευμένη περιοχή για τέτοιου είδους ενέργειες γιατί σε περίπτωση μόλυνσης σε όποιο δήποτε σημείο της καταστρέφεται όλη η θαλάσσια περιοχή λόγω της μορφολογίας της».
 
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, όπου επισημαίνει ότι η επιχείρηση υδρόλυσης στη θάλασσα των χημικών της Συρίας, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, το θαλάσσιο οικοσύστημα, την αλιεία και τον τουρισμό στην χώρα μας. Ζητούν δε να αποτραπεί το εγχείρημα.
 
 
e-inon.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 guests και κανένα μέλος