Με πρωτοβουλία του συνδυασμού Δύναμη Ζωής, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, δημόσια διαβούλευση για το θέμα της οδικής ασφάλειας στην πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής. Συμμετείχαν θεσμικοί φορείς της πολιτείας (Υπουργείο Μεταφορών, Τροχαία, Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής), δημόσιες υπηρεσίες (ΕΚΑΒ, ΚΑΤ), επιστημονικοί φορείς (Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΤΕΕ, Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων, ΕΜΠ), η ΕΛΠΑ καθώς και συλλογικότητες ενεργών πολιτών (SOS Τροχαία Εγκλήματα, μοτοσυκλετιστές, ΟΙΚΟπολις, ΠΕΖΗ, Ποδηλάτ(ισσ)ες, ΙΟΑΣ), συνδικάτα και επαγγελματικές ενώσεις.

Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη χρησιμότητα της πρωτοβουλίας της «Δύναμης Ζωής» και της επικεφαλής της, Ρένας Δούρου προκειμένου να αναδειχθεί που ελάχιστες φορές βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Κατέθεσαν παράλληλα τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση της οδικής ασφάλειας.
 
Το 2011 μετρήθηκαν 280 θάνατοι στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής. Τον Σεπτέμβριο του 2013, σε 548 τροχαία περιστατικά, θρηνήσαμε 18 νεκρούς και 690 τραυματίες. Τον Ιανουάριο του 2014 είχαμε 18 νεκρούς, 15 σοβαρά τραυματίες και 600 ελαφρά τραυματίες.
 
Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποια από τα αποσπάσματα των υπόλοιπων ομιλιών:
 
Δημήτρης Παπαπαναγιώτου- Διευθυντής Τροχαίας Αττικής:
Αν και τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έχουν μειωθεί κατά 28% τα τελευταία 10 χρόνια, η Ελλάδα παραμένει σε πολύ χαμηλή θέση σε σχέση με την Ε.Ε. όσον αφορά την οδική ασφάλεια. Έχουν αυξηθεί τα ατυχήματα με πεζούς (+30%) και με ποδηλάτες. Οι κύριοι λόγοι των τροχαίων ατυχημάτων είναι: η μη τήρηση του ΚΟΚ, η αύξηση των δικύκλων, η χρήση του κινητού τηλεφώνου, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, η κακή συντήρηση και η μεγάλη ηλικία των οχημάτων.
Στο μεγαλύτερο μέρος της εθνικής οδού Αθηνών Σουνίου, δεν υπάρχουν μπάρες.
 
Θοδωρής Δρίτσας - υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, μέλος μόνιμης επιτροπής της Βουλής για την οδική ασφάλεια:
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται πρόταση για την οδική ασφάλεια σε προεκλογική περίοδο.
Το συμπέρασμα από την συμμετοχή μου στην επιτροπή οδικής ασφάλειας της Βουλής είναι πως ενώ στον τομέα αυτό έχουν μελετηθεί τα πάντα, καθυστερεί η συστηματική αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω της υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου.
 
Κ. Νικολαΐδης- προϊστάμενος Τμήματος Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων
Το πρώτο τρίμηνο του 2014 είχαμε 4 θανατηφόρα τροχαία στην Αττική. Τα 2 από αυτά ήταν στο ύψος της Γεωπονικής Σχολής, στην Ιερά Οδό, κι αυτό ενώ έχουμε επανειλημμένως επισημάνει ότι η σήμανση είναι ελλιπής.
 
Γιώργος Κουβίδης - SOS Τροχαία Εγκλήματα
Αν και έχουν μειωθεί οι θάνατοι από τα τροχαία ατυχήματα, έχει αυξηθεί ο αριθμός των βαριά τραυματιών, καθώς έχουν αυξηθεί οι ταχύτητες οδήγησης.
- Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό βαρέων φορτηγών σε σχέση με τον πληθυσμό της στην ΕΕ.
- Λίγο πριν φύγει από το Υπουργείο Μεταφορών ο Μάκης Βορίδης πέρασε νόμο με τον οποίο παρατείνεται ο χρόνος ζωής των σχολικών λεωφορείων, από τα 22 στα 28 χρόνια.
- Δεν μπορεί μια σύγχρονη πόλη να διασχίζεται από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
 
Νίκος Ποριώτης - Μελετητής μηχανικός της οδικής ασφάλειας, σύμβουλος της ΕΛΠΑ.
Θέλω να συγχαρώ τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου για την πρωτοβουλία της ημερίδας αυτής για την οδική ασφάλεια. Είναι πολύ λίγες οι πολιτικές πρωτοβουλίες για το θέμα.
Τα τροχαία δυστυχήματα έχουν μειωθεί στο μισό τα τελευταία 10 χρόνια κυρίως λόγω της εξαιρετικής ποιότητας της αστυνόμευσης και της βελτίωσης της παθητικής ασφάλειας των οχημάτων. Ωστόσο η οδική ασφάλεια στην Ελλάδα και κυρίως στην Αττική παραμένει προβληματική. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία οδών άλλες μικρές και άλλες ταχείας κυκλοφορίας. Υπάρχει επίσης αδυναμία στο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων. Δεν έχουμε καν ενιαία χιλιομέτρηση με αποτέλεσμα από αλλού να μετράει η Τροχαία και από αλλού η Περιφέρεια Αττικής.
 
Μαρία Κανελοπούλου - μέλος μόνιμης επιτροπής της Βουλής για την οδική ασφάλεια
Η περιφέρεια Αττικής, ενώ έχει σημαντικές αρμοδιότητες, είτε δεν τις ασκεί, είτε τις ασκεί πλημμελώς.
 
Μιχάλης Κούρτης - Διευθυντής Ορθοπεδικής ΚΑΤ
Δεν πάσχουμε μόνο από την ποιότητα των δρόμων αλλά και στον τομέα της προνοσοκομειακής αντιμετώπισης των τραυματιών. Δηλαδή στην αντιμετώπιση στον τόπο του ατυχήματος.
 
 
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ,
7/4/14
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 373 guests και κανένα μέλος