Γράφει ο: Μιχάλης Στεφανίδης

 
stefanidis-mixalis-1Στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου παρατηρείται το φαινόμενο να θέτουν υποψηφιότητα ως Δήμαρχοι, νέοι σε ηλικία συμπολίτες μας. Αυτό ίσως να καταδεικνύει πολιτική ωριμότητα από μέρους του εκλογικού σώματος, το οποίο είναι έτοιμο να αποδεχθεί κάτι τέτοιο. Επίσης είναι μια ένδειξη ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τις παλιές επιλογές και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο.

Ο πολίτης μέσα σε ένα δύσκολο, ομολογουμένως, περιβάλλον, δυσχερές οικονομικά, με συνεχώς εντεινόμενα κοινωνικά προβλήματα και δήμους με συσωρευμένα προβλήματα από το παρελθόν, παρακολουθεί τους νέους πολιτικούς. Βολιδοσκοπεί εάν - λόγω της υψηλής μόρφωσης και της κατάρτισης που συχνά έχουν, είναι απαλλαγμένοι από τα βάρη του παρελθόντος και των «δεσμεύσεων», - μπορούν να φέρουν αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο διακυβέρνησης του Δήμου και στον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών πόρων. Οι δημότες περιμένουν έναν αέρα ανανέωσης, μια νέα ελπίδα και γιατί όχι την αναζήτηση των χαμένων ονείρων ή προσδοκιών, τουλάχιστόν όσον αφορά στην καθημερινότητα τους, στην γειτονιά τους και στην επίλυση βασικών προβλημάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή στην οποία διαμένουν και διαβιούν.

Οι νέοι σε ηλικία υποψήφιοι δήμαρχοι, διεκδικούν την αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης, με νέες ιδέες, με γνώσεις, με όρεξη, υπόσχονται κατάργηση των πελατειακών σχέσεων, αξιοκρατία, σθεναρή διεκδίκηση από την κεντρική πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς και βέβαια για να επιτευχθούν όλα αυτά ζητούν: ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

Ζητήσαμε λοιπόν από το “νέο αίμα” υποψηφίων της Ανατολικής Αττικής να μας απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις προκειμένου να τους δώσουμε βήμα να γνωριστούν καλύτερα από τον κόσμο. Οι ερωτήσεις είναι ίδιες για όλους και είναι οι εξής:

1. Ποιές συνθήκες σας έκαναν να πάρετε την απόφαση αυτή;

2. Τι θα απαντούσατε σε όσους θεωρούν το νεαρό της ηλικίας σας αρνητικό;

3. Πώς αντιλαμβάνεστε, ως νέος, το ήθος στην πολιτική και στα κοινά;

4. Ποιό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σας;

5. Τι θα θέλατε να πείτε απευθυνόμενος στους δημότες σας;



 


 
DOGAS-NEWΔημοσθένης Δόγκας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ”
 
Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης


1

. Οι συνθήκες οι οποίες ευνοούν την εμφάνιση των νέων υποψηφίων στις φετινές εκλογές είναι, κατά πρώτο λόγο, τα βάρη της έντονης πολιτικοποίησης όλων των «παλαιότερων» υποψηφίων, καθώς και τα πολλά χρόνια έντονης απραξίας των περισσοτέρων εκ των παλαιότερων δημοτικών αρχών.

2

. Με νέους ανθρώπους ως υποψηφίους δημάρχους και με νέες ιδέες, καθώς και με τη συγκέντρωση των κατάλληλων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, δίνεται η δυνατότητα στους δημότες κάθε τόπου να συντελέσουν με την επιλογή τους σε μια πραγματική αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο διαχείρισης των Δημοτικών Πόρων.

3

. Καταρχήν το νέος το δέχομαι ως έναν όρο ο οποίος ταιριάζει μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την ενασχόληση μου με τις δημοτικές εκλογές. Με τα κοινά ασχολούμαι από παιδί μέχρι και σήμερα, ως μέλος πολλών εθελοντικών οργανώσεων, αλλά και με έντονη την οικογενειακή μου προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ως δημότης και ως ψηφοφόρος, εκτός ελαχίστων μεμονωμένων περιπτώσεων, σπάνια είδα εκλεγμένους να πράττουν με πολιτική ηθική ο ένας απέναντι στον άλλο ή και προς τους ψηφοφόρους τους. Αυτό είναι και το βασικό κίνητρό μου για την ενεργή μου συμμετοχή στα κοινά. Η παράταξη μου και εγώ ως επικεφαλής σεβόμαστε απόλυτα τις δημοκρατικές διαδικασίες και αυτό το φαινόμενο θα το αλλάξουμε.

4

. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη Δημοτικής Βούλησης και κοινωνικού σθένους για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος των δημοτών, πέρα των «πελατειακών σχέσεων» και των προεκλογικών πυροτεχνημάτων. Η διατήρηση των υφιστάμενων νόμων περί χρήσεως γης, οι κοινωνικές παροχές σε υπηρεσίες και αγαθά και η συντήρηση πρωτίστως των σχολικών, αλλά και όλων των δημοτικών κτιρίων, παράλληλα με κάποια αποχετευτικά και αντιπλημμυρικά έργα, στη Βάρη, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο Βούλας και Βουλιαγμένης θα είναι οι προτεραιότητές μας.

5

. Για να γίνει πραγματικότητα τώρα η Ανανέωση Παντού πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες, να τηρήσουμε όλοι το τρίπτυχο «γνωρίζω-ψηφίζω-ορίζω» ώστε να ξέρουμε τι θα επιλέξουμε. Και η δική μας ευχή από τη Δημοτική Βούληση αλλά και το ανταποδοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε, εφόσον οι δημότες μας επιλέξουν για την περίοδο 2014-2019, θα είναι το «Γίνε Δημότης». Και σε όλο αυτό το διάστημα, δεν θα σταματάμε να αναγνωρίζουμε ότι το σθένος του Δήμου, δηλαδή η δύναμη των δημοτών, είναι η βασική διαπραγματευτική ικανότητα που διαθέτει ο Δήμος ως θεσμός προκειμένου να πραγματοποιήσει διαγωνισμούς προσλήψεων, αλλά και για τη διεκδίκηση οικονομικών πόρων και ενισχύσεων.
info@dvoulisi.gr

 

 


 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Λεωνίδας Μπέης

“ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ”

Δήμος Μαρκοπούλου


1. Είναι διάχυτη η απογοήτευση των νέων με τις σημερινές συνθήκες της κρίσης: ανεργία, απελπισία, σβήσιμο ελπίδας, απαγόρευση ονείρου. Τι πιο φυσικό από το να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις, που η προηγούμενη γενιά μας εξασφάλισε στα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και με τις νέες ιδέες να εφαρμόσουμε εμείς ένα άλλο πρόγραμμα απαλλαγμένο από βαρίδια για το καλό όλων των γενεών.  

Ο κόσμος άλλωστε έχει βαρεθεί να ακούει τα ίδια και τα ίδια και έχει διαπιστώσει ότι κάποιοι “επαγγελματίες πολιτικοί” προσπαθούν ξανά να τον εγκλωβίσουν, με υποσχέσεις χιλιοειπωμένες με κοροϊδίες και ψίχουλα. Είναι ο ίδιοι συμπολίτες, που εδώ και 2 χρόνια μας ενθάρρυναν για κάτι ελπιδοφόρο, κάτι νέο, με σχέδιο δράσης και με διαφορετικό τρόπο αντίληψης των κοινών.

2. Πράγματι είναι αρνητικό αλλά για τους αντιπάλους υποψηφίους.

Οι γνώσεις μας έχουν κατατεθεί, εμπλουτισθεί και δοκιμαστεί στα δημοτικά θέματα (4 χρόνια στην μείζονα μειοψηφία, συνεπής και διαρκής συμμετοχή σε σχεδόν όλες τις επιτροπές του δήμου, ανταλλαγές απόψεων με όλους τους συλλόγους του δήμου αλλά και επικεφαλής όταν οι συνεργάτες μου με τίμησαν με αυτή την υπεύθυνη θέση). Είναι δηλαδή κάτι σαν ένα δεύτερο μεταπτυχιακό, εξίσου σημαντικό με το πρώτο του Λονδίνου και την επτάχρονη δουλειά μου ως αρχιτέκτονας. Εξάλλου, η αγάπη και ο ενθουσιασμός των συνεργατών και συμπολιτών, που μας στηρίζουν είναι ενθαρρυντική και μας δίνει απίστευτη έμπνευση, κέφι και δύναμη.

3. Με συμμετοχή όλων, προσπάθεια για συνεργασία με όλους, συναπόφαση για σοβαρά θέματα, ή ακόμα και δημοψήφισμα και σχέδιο για ανάπτυξη, για το τώρα και για το αύριο.

Δεν μπορούμε φυσικά να υποσχεθούμε θαύματα, μπορούμε όμως να πούμε ότι θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό για να γίνουν.

4. Είναι μια ενότητα που αποτελείται από: την ανεργία, την ανέχεια, την απέχθεια για τα δρώμενα, την αλαζονεία της Δημοτικής Αρχής και του τρόπου που αντιμετωπίζει τον Πολίτη και την καθημερινότητά του και την αδυναμία να φέρει προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (να δει δηλαδή τον Δήμο Μαρκοπούλου, όχι σαν ένα απομονωμένο τόπο, αλλά σαν τμήμα, μέσα σε ένα διεθνές σύγχρονο περιβάλλον με ότι αυτό συνεπάγεται (καλό ή κακό).

5. Είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι όλοι μαζί, με πρόγραμμα, με γνώση, με όραμα και ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ, για κάτι νέο. Σας κοιτάμε με ευθύνη και σας ακούμε και είμαστε σίγουροι πως με την συμμετοχή σας, σε λίγα χρόνια θα λέτε με υπερηφάνεια: “στήριξα και εγώ την άνοιξη του τόπου μας, στήριξα και εγώ το σχέδιο δράσης”.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 


 

 
vasilopoulosΑνδρέας Βασιλόπουλος

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου


1. Στη Δύναμη Ανάπτυξης είμαστε ενεργοί πολίτες, εργαζόμενοι οικογενειάρχες, με επαγγελματική εμπειρία και αντίληψη της πραγματικότητας γύρω μας. Πιστεύουμε, ότι τα κόμματα πρέπει να απομακρυνθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί τα προβλήματά μας δεν έχουν χρώματα. Ζούμε στη πόλη μας, βιώνουμε από κοντά τα προβλήματα της, αγωνιούμε για το μέλλον της, αγανακτούμε με την αναποτελεσματικότητα και
τα δεκάδες άλυτα καθημερινά προβλήματα για τα οποία συχνά
βλέπουμε τη λύση μπροστά στα μάτια μας.

Κατεβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές για πρώτη φορά, δεν προερχόμαστε από την παραδοσιακή κάστα πολιτικών και οικογενειοκρατίας. Αντιλαμβανόμαστε με εντελώς διαφορετικό και προοδευτικό τρόπο τις αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής. Διεκδικούμε την πλήρη ανατροπή στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου. Θέλουμε να εισάγουμε κάτι νέο, κάτι αποτελεσματικό, κάτι που να ανταποκρίνεται στην εποχή μας και στις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Για κανέναν από εμάς οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο ώστε να μπορέσουμε με θεσμικό ρόλο να προσφέρουμε στην περιοχή μας και να εφαρμόσουμε σύγχρονα σχέδια ολοκληρωμένης ανάπτυξης που θα δώσουν στον τόπο μας τη δυναμική που του αξίζει.

2. Χαίρομαι όταν βρίσκομαι απέναντι σε συνανθρώπους μου, που εστιάζουν στο νεαρό της ηλικίας μου. Μου δίδεται τότε η ευκαιρία, μέσω του διαλόγου, να τους αποδείξω, ότι η ηλικία ενός ατόμου δεν ταυτίζεται ποτέ με τις ικανότητες, τον χαρακτήρα ή την τιμιότητα του. Αυτά είναι, θεωρώ, τα απαραίτητα στοιχεία που οφείλει να συγκεντρώνει στο πρόσωπο του ένας Δήμαρχος, που θα διοικήσει την πόλη με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Θα τους θύμιζα επίσης τις ανησυχίες, τις προσδοκίες και τα όνειρα που και εκείνοι έκαναν, όταν ήταν στην ηλικία μου. Τις ίδιες ανησυχίες, προσδοκίες και όνειρα κάνω και εγώ σήμερα και οραματίζομαι έναν διαφορετικό Δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Έναν Δήμο δίπλα στον πολίτη, και όχι απέναντι του. Έναν Δήμο, με κοινωνικές υπηρεσίες για όσους συμπολίτες μας έχουν τις περισσότερες ανάγκες. Έναν Δήμο, που θα δημιουργεί συνεχώς νέες ευκαιρίες και ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Έναν Δήμο, που θα διοικείται από τους αιρετούς με αρετή, συνέπεια και τιμιότητα.

3

. Το ήθος στη πολιτική και τα κοινά επιτρέψτε μου να τονίσω, ότι δεν σχετίζονται με την ηλικία του εκάστοτε υποψηφίου. Το ήθος για εμένα είναι προαπαιτούμενο για να μπορεί κάποιος να εισέλθει στο στίβο της πολιτικής. Εξάλλου, βλέπουμε όλοι την απολύτως δικαιολογημένη αποστροφή των πολιτών από το υπάρχον πολιτικό σύστημα, που μας έφτασε σε αυτή τη πρωτοφανή κοινωνική και οικονομική κρίση. Η πορεία του καθενός που ασχολείται με τα κοινά κρίνεται από τους πολίτες. Θεωρώ βέβαιο, ότι οι Δημότες της Ραφήνας και του Πικερμίου δεν θα ξεχάσουν ποιοι ήταν οι εκλεγμένοι, που μετά από τόσα χρόνια τολμούν και λένε: «Δεν πρόλαβα τα τελευταία χρόνια να υλοποιήσω τις δεσμεύσεις μου και για αυτό ξανά ζητάω τη ψήφο σας» Αυτή η κοροϊδία πρέπει να τελειώνει.

4. Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων, που κυρίως οφείλονται στην απαράδεκτη νοοτροπία των παρελθόντος που διατηρούσε και συνεχίζει να διατηρεί η παρούσα δημοτική αρχή. Επίσης οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη, ο Δήμος βρέθηκε να κληρονομεί στα ήδη υπάρχοντα ανοικτά ζητήματα, μία τεράστια οικονομική «τρύπα» από τον τέως Κοινοτάρχη Πικερμίου. Όλα τα παραπάνω λειτουργούν σωρευτικά στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες. Το σημαντικότερο πρόβλημα ωστόσο παραμένει το αποχετευτικό, που εξακολουθεί να αποτελεί «την καυτή πατάτα» των περισσότερων Συνδυασμών. Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο και για τη Δύναμη Ανάπτυξης, ο Συνδυασμός του οποίου έχω τη τιμή να ηγούμαι. Έχουμε ξεκάθαρα δηλώσει τις προθέσεις μας σε αυτό το πρόβλημα, χωρίς να κρυβόμαστε από κανέναν και μάλιστα έχοντας καταθέσει συγκεκριμένες προτάσσεις, προαπαιτούμενες και απαραίτητες για την υλοποίηση του.

5. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, να έρθουν κοντά και να μας γνωρίσουν. Να ενημερωθούν για τις θέσεις και τις απόψεις μας. Ο Δήμος μας έχει διοικητικά και οργανωτικά μείνει πολύ πίσω. Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες και τα επόμενα χρόνια αποτελούν ίσως την τελευταία μας ευκαιρία να αναχαιτίσουμε τον χαμένο χρόνο και τα χαμένα κονδύλια. Διαθέτουμε ομάδα ικανών και ενεργών πολιτών, που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο μας, ώστε να διεκδικήσουμε τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του Δήμου μας, όπως αυτή προκύπτει από τον στρατηγικό σχεδιασμό 5ετίας, που εξειδικεύεται στο εκλογικό μας πρόγραμμα. Ελάτε και γνωρίστε τη Δύναμη Ανάπτυξης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 





Mpoulmetis 2Κωνσταντίνος Μπουλμέτης

“Οφείλουμε στον Άνθρωπο”

Δήμος Παιανίας
 

1. Πράγματι σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι. Αυτό είναι ένα πολύ καλό και ελπιδοφόρο σημάδι. Όπως φαίνεται όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ήρθε η στιγμή να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να χτίσουμε εμείς οι ίδιοι τον καινούργιο κόσμο στον οποίο θα ζήσουμε και θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Ειδικότερα τώρα, σε ότι αφορά την υποψηφιότητά μου προφανώς και δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα ότι θα κατέβω για Δήμαρχος. Ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά από τα δεκαοκτώ μου, ενώ έχω διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας για τέσσερα χρόνια. Σε όλη αυτήν την πορεία οι πολιτικές μου πράξεις δεν απέκλιναν ποτέ από τις αρχές μου. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα του Δήμου, ούτως ώστε να είμαι σε θέση να στηρίξω αυτήν την επιλογή. Και για να απαντήσω και στην ερώτησή σας, αρκεί να κοιτάξει κανείς γύρω του, να δει την καθημερινότητα του Δήμου και την έλλειψη προτάσεων όσων σήμερα διεκδικούν την εξουσία στον τόπο μας. Μαζί με τους συνεργάτες μου, κάναμε την εκτίμηση αυτής της κατάστασης και είδαμε ότι κανείς δεν προσεγγίζει τα πράγματα ως έχουν. Δυστυχώς οι περισσότεροι συνδυασμοί στην Παιανία και τα Γλυκά Νερά νοιάζονται περισσότερο για το ποιες συμμαχίες και “μεταγραφές” θα συνάψουν ώστε να εκλεγούν, αγνοώντας ότι αυτό που έχουμε ανάγκη ως κοινωνία είναι προτάσεις και ανθρώπους που να μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν. Αυτή η ανάγκη να απευθυνθούμε και να δουλέψουμε για όλη την κοινωνία και όχι μόνο για πυρήνες παραγόντων, μας οδήγησε στο να διεκδικήσουμε τον Δήμο.

2. Όπως έχω πει, αυτό είναι κάτι που το βελτιώνω καθημερινά.

3. Ξέρετε, το ήθος δεν είναι κάτι που αλλάζει αν το βλέπεις ως νέος, ως πολιτικός ή τέλος πάντων με όποια άλλη ιδιότητα. Είναι κάτι που διέπει και μένει απαράλλαχτο σε κάθε πτυχή της ζωής ενός ανθρώπου. Και πολύ περισσότερο δεν φαίνεται από τα λόγια κάποιου, αλλά δηλώνεται μέσα από τις πράξεις του και την συνέπεια αυτών. Συνήθως όταν μιλάει κανείς συνεχώς για ήθος και ηθική, αρχές και αξίες είναι αυτός που κατ επανάληψη τις καταπατά.

4. Εδώ θα μπορούσα να σας μιλήσω για την αποχέτευση, για τη ζώνη Υμηττού, για τις υπηρεσίες του Δήμου, για τις συγκοινωνίες και τη δυσκολία πρόσβασης των πολιτών στα αστικά κέντρα, για τη μη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, για τη καθημερινότητα των Δημοτών μπορούσαμε να συζητάμε για ώρες. Δυστυχώς είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και είναι όλα σημαντικά. Τίποτα όμως δεν μπορεί να γίνει αν δεν συγκροτηθούν οι απαραίτητες δομές και αν, πρωτίστως, δεν αλλάξουμε νοοτροπία ως διοικούντες. Είναι βασικό να οργανώσουμε διοικητικά τον Δήμο ακυρώνοντας τις υφιστάμενες πελατειακές σχέσεις με τους δημότες και εγκαθιδρύοντας μια ανθρώπινη σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Έχουμε το πλεονέκτημα να είμαστε ένας σχετικά μικρός Δήμος και αυτό μας επιτρέπει να επιφέρουμε αλλαγές γρηγορότερα από άλλους. Αρκεί να πετύχουμε αυτά τα δύο πράγματα: αλλαγή νοοτροπίας και ευέλικτη διοικητική οργάνωση. Όλα τα άλλα είναι θέμα δουλειάς.

5. Πολλά.. Αυτό όμως που ενδιαφέρει εμένα και τους συνεργάτες μου είναι να ακούσουμε τους δημότες και εν τέλει να κάνουμε διάλογο. Κανείς δεν ξέρει τα προβλήματα του Δήμου και της καθημερινότητας καλύτερα από τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Από τους γονείς που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, τη νοικοκυρά που ψωνίζει στα καταστήματα, το συνταξιούχο που του λείπουν οι στοιχειώδεις παροχές, τους νέους που βιώνουν τα πρωτόγνωρα προβλήματα της εποχής.

Ως εκ τούτου λοιπόν καλώ τους ανθρώπους να μας πουν τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους, να μας ακούσουν για τις προτάσεις μας και το πρόγραμμά μας και να μας κρίνουν. Γιατί αρχή του συνδυασμού μας είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός που εκπορεύεται από τις ανάγκες της κοινωνίας και δημιουργήθηκε μέσα από το διάλογο και τη συναναστροφή με τους δημότες και όχι κατά παραγγελία στα γραφεία μιας εταιρείας.
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
 
 

 
 
 
 
sofronisΓιώργος Σωφρόνης
 
 
Δήμος Σαρωνικού
 


1

. Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους. Το γεγονός ότι αρκετοί είμαστε νέοι ηλικιακά, σε σύγκριση με τα δεδομένα παλαιότερων εποχών, σημαίνει ότι έφτασε η ώρα για την αναγκαία ανανέωση και ανακυττάρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η διοίκηση του Δήμου απαιτεί σύγχρονη σκέψη, ικανότητες, διαφάνεια, άφθαρτα πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Δεν είμαι διάττοντας αστέρας στο Δήμο Σαρωνικού. Γεννήθηκα, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον Σαρωνικό ενώ ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά τα από το 2007 οπότε και εκλέχθηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος. Η απόφασή μου να είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού, δεν ήταν καθόλου εύκολη, ελήφθη μετά από πολύ σκέψη και δεν μπορούσε να ληφθεί μόνο από εμένα και όποιος με ξέρει το καταλαβαίνει. Γνωρίζω τις δυσκολίες του εγχειρήματος από πρώτο χέρι. Με προέτρεψαν πολλοί, νέοι - συνομήλικοι μου, δημόσιοι λειτουργοί, αυτοδιοικητικοί, έμπειρα στελέχη του Δήμου και φυσικά πολλοί συμπολίτες μου.

2

. Το νεαρό ή μη της ηλικίας είναι πολύ σχετικό! Γνωρίζω πως διοικείται ο Δήμος, έχω δουλέψει πολύ όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα στο ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης. Κατορθώσαμε να νοικοκυρέψουμε οικονομικά έναν Δήμο χρεωμένο με χρηστή διοίκηση και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

3

. Το ήθος δεν έχει ηλικία, τάξη, επάγγελμα. Ένας άνθρωπος είναι ηθικός και αυτό έχει να κάνει με την διαπαιδαγώγησή του, το ακέραιο του χαρακτήρα του και το σεβασμό απέναντι στο συνάνθρωπο. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, νομίζω ότι οι συμπολίτες μου θα συνομολογήσουν ότι δεν έχω προκαλέσει ποτέ αρνητικά σχόλια και διακρίνομαι ως άνθρωπος, αυτοδιοικητικός, επαγγελματίας, σύζυγος και πατέρας για τις αρχές και τις αξίες μου.

4. Ο Δήμος μας δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση. Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τόσο το Δήμο ως φορέα όσο και τους πολίτες, όλους μας. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ουσιαστικά και όχι με επιδερμικές λύσεις. Η οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου Σαρωνικού αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση. Δε θέλουμε πια να είμαστε ένα κρατικοδίαιτος Δήμος. Δεν μας αξίζει να είμαστε επαίτες των κρατικών χρηματοδοτήσεων. Επιδιώκουμε την ήπια ανάπτυξη της περιοχής μας, προστατεύοντας τα κοινά αγαθά των συνδημοτών μας και θέτοντας κόκκινες γραμμές αδιαπέραστες. Θέλουμε να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες του Δήμου μας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και δημιουργώντας εστίες οικονομικής ανάπτυξης και τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας. Όλα αυτά θα οδηγήσουν μοιραία στη δημιουργία θέσεων εργασίας, απαραίτητων για τον τόπο και τους νέους ανθρώπους.

5

. Θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμα φορά και δε θα είναι φυσικά η τελευταία, ότι η κινητήριος δύναμη του συνδυασμού μας είναι η ικανοποίηση των συμπολιτών μας, που σηκώνουν ήδη πολλά βάρη. Η σκληρή δουλειά είναι η στρατηγική όλων μας, είναι η στρατηγική Δέσμευση μας. Το ΕΜΕΙΣ και όχι το εγώ είναι η βασική μας προτεραιότητα, η θεμέλιος λίθος του συνδυασμού μας και με αυτή την προτεραιότητα οδηγό θα εργαστούμε σκληρά για τον τόπο μας, για να δημιουργήσαμε το Σαρωνικό του Αύριο.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 guests και κανένα μέλος