Η ανέγερση της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι της Βάρης έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψιν το Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β.

Ο λόγος το νέο σχέδιο ανέγερσης του ναού, το οποίο όμως για να υλοποιηθεί έπρεπε να γίνει τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου του οικοδομικού τετραγώνου (Ο.Τ.). Σημειωτέον ότι ο ναός θα ανεγερθεί σε νέο σχεδιασμό και όχι στα υπάρχοντα θεμέλια και παράλληλα θα παραχωρηθεί ένα τμήμα κοινόχρηστου χώρου του Δήμου για να υπάρξει το απαραίτητο οικόπεδο.

Το θέμα έφθασε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.), ως η πλέον αρμόδια να γνωμοδοτήσει. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο φάκελος ήταν ελλιπής και ο Δημήτρης Δαβάκης ζήτησε αναβολή, ούτως ώστε να έρθει πλήρης ο φάκελος με τα τοπογραφικά σχέδια. Πρόταση που την υποστήριξε και η Λυδία Αργυροπούλου και ο Παν. Καπετανέας και τελικά υπερψηφίστηκε.

Οταν επανήλθε το θέμα στην Ε.Π.Ζ. παρευρέθη και ο Μητροπολίτης Παύλος, μια που ο ναός ανήκει στη Μητρόπολή του, ενοχλημένος ιδιαίτερα για την αναβολή του θέματος καθώς και οι ιερείς.

Εκεί, οι δημοτικοί σύμβουλοι κατήγγειλαν ότι οι ιερείς από άμβωνος κατηγόρησαν τους συμβούλους που ψήφισαν την αναβολή!

Βλέποντας τώρα τα σχέδια οι σύμβουλοι Λυδία Αργυροπούλου και Παν. Καπετανέας εξέφρασαν επιφυλάξεις για το ύψος του Καμπαναριού, ιδιαίτερα δε ο Δημ. Δαβάκης και ο Παν. Καπετανέας για τον τρούλο και τα γραφεία του Συλλόγου που έπρεπε να προβλέπονται στα σχέδια, αφού ο Σύλλογος είχε διαθέσει πολύ μεγάλο κονδύλι για την ανέγερση του ναού.

Το Καμπαναριό έφθανε τα 18 μέτρα, σε μια περιοχή που αποτελείται από μονοκατοικίες. Δηλαδή το καμπαναριό ήταν δυόμισυ μέτρα ενώ ο συντελεστής στο ύψος είναι 1,27, και επομένως ήταν έξω από τον Συντελεστή Δόμησης της περιοχής.

pavlos-kampanarioΟι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν στην, κατά τα άλλα, ομόφωνη γνωμοδότηση της Ε.Π.Ζ.

Αυτό προκάλεσε την οργή του Μητροπολίτη κ. Παύλου, που τους τα ...έψαλλε επιτόπου.

Τις ίδιες όμως επιφυλάξεις εξέφρασε και ο Σύλλογος Κόρμπι, ως προς το ύψος των 18 μέτρων του καμπαναριού, αλλά και των 600 τ.μ. της εκκλησίας!

Σ.Σ. Παράταιρο στην ομορφιά των μονοκατοικιών.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 337 guests και κανένα μέλος