Οι Υγειονομικοί και οι Γιατροί καταγγέλουν και προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις


Αιφνιδιάστηκαν οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, τη νύχτα που ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο “σκούπα” ολόκληρης της ζωής μας, που μεταξύ των άλλων είχε και την υποχρεωτική διαθεσιμότητα των οδηγών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Δηλαδή από την έναρξη ισχύος του πολυνομοσχεδίου τα δημόσια νοσοκομεία θα πάψουν να διαθέτουν οδηγούς ασθενοφόρων και συνοδών. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Υγεία και κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Θα ακολουθήσουν μετά την διαθεσιμότητα αιτήσεις των οδηγών και θα μεταταγούν στο ΕΚΑΒ!

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο με το οποίο οι Οδηγοί των Νοσοκομείων τίθενται σε Διαθεσιμότητα και μεταφέρονται στο σύνολό τους στο ΕΚΑΒ.

Επίσης, οι Υγειονομικοί και οι Γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλουν την ψήφιση του Πολυνοσχεδίου και μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων:

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» καταγγέλει



Οι Υγειονομικοί και οι Γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλουμε την ψήφιση του Πολυνοσχεδίου-σκούπα την Κυριακή, 30 Μάρτη, όπου μεταξύ άλλων μέτρων θεμελίωσης της βαρβαρότητας, το Υπουργείο Υγείας θέτει σε διαθεσιμότητα τους Οδηγούς και τους φύλακες του ΕΣΥ.

Οι συνάδελφοί μας Οδηγοί προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όπως το Ασκληπιείο, με διασπορά των κτιρίων σε μία έκταση πλέον των 100 στρεμμάτων, η εργασία τους είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι (πρώτα και κύρια) απαραίτητες για τον ίδιο τον άρρωστο, που, χωρίς αυτούς, δεν έχει τη δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των διαφορετικών κτιρίων του Νοσοκομείου.

Χωρίς αυτούς, οι χειρουργημένοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα κτίρια για τη νοσηλεία τους, ο ιματισμός και τα αναλώσιμα δεν μπορούν να μεταφερθούν στα τμήματα, εργαστηριακές εξετάσεις αναβάλλονται, το πρόγραμμα εξωτερικής αιμοδοσίας δεν πραγματοποιείται.

Και αν απαιτηθεί επείγουσα διακομιδή στην Καρδιολογική Μονάδα, ή στο Χειρουργείο; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας;

Είναι φανερό, ότι ο Υπουργός «Υγείας» και η Κυβέρνησή του, όπως και η Τρόικα, μισούν (κατά δήλωσή τους) όχι μόνο τους Κομμουνιστές, όχι μόνο τους Απεργούς, αλλά και την Ανθρώπινη Κοινωνία. Απεχθάνονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της ελεύθερης πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία. Και θέλουν να τα καταργήσουν, βάζοντας παντού μέσα στα Νοσοκομεία, τους ιδιώτες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και των ασθενών.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αποφασίζουμε:

·       Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες για τους συναδέλφους μας Οδηγούς, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

·       Καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας, 7-11πμ, έως και τις 8 Απριλίου.

·       Καλούμε όλους τους κατοίκους των Νοτίων προαστίων να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας,

         ενάντια στο λειτουργικό λουκέτο του Νοσοκομείου.

·       Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την Τετάρτη, 2/04, 9πμ.

·       Ενημέρωση των κατοίκων των ΒΒΒ, Γλυφάδας, Ελληνικού, την Πέμπτη, 3/04.

·       Ενημέρωση των προσερχόμενων στη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, την Παρασκευή, 4/04.

·       Ενημέρωση των κατοίκων των Νοτίων προαστίων, την Δευτέρα, 7/04.

·       Συγκέντρωση στην (κάτω) πύλη του Νοσοκομείου, την Τρίτη, 8/04, 9πμ.

·       Συμμετοχή στη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 9/04.

·       Συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα, απο εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά και αλληλέγγυους της ευρύτερης περιοχής των Νοτίων προαστίων, η οποία αναλαμβάνει να οργανώσει τις κινητοποιήσεις μας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 guests και κανένα μέλος