Attiki180-logoTον ευρωβουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο, επέλεξε η Νέα Δημοκρατία να διεκδικήσει τον τίτλο του Περιφερειάρχη Αττικής.
Ετσι, την Πέμπτη 27 Μαρτίου, σε συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, παρουσίασε τη βασική στρατηγική θεώρησή του για την Περιφέρεια της Αττικής καθώς και τον τίτλο του συνδυασμού του «Η Αττική αλλάζει πρόσωπο 180 μοίρες»
Δήλωσε ότι κλείνει τη θητεία του ως βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιατί “αποφάσιζει να υπηρετήσει την Αττική”
Πεποίθησή του είναι οτι μπορεί να αλλαξει το πρόσωπο της Αττικής και να επαναφέρει την αίγλη που είχε κάποτε. Να απόκτησει η Αττική σύγχρονη ταυτότητα.
Οπως τόνισε, η παράταξη «Η Αττική αλλάζει πρόσωπο 1800» γνωρίζει τα θεματα που ταλανίζουν την Αττική, την ανεργία, το μεταναστευτικό, το πρόβλημα της καθαριότητας και της διαχείρισης των σκουπιδιών. Έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τα θέματα και να γίνει η Αττική η πρωτεύουσα της ΝΑ Ευρώπης, να είναι η Αττική γέφυρα ανάμεσα στην ανατολή και στην δύση.
 
Το πρόγραμμα στηρίζεται πάνω σε τρείς άξονες:
Άξονας πρώτος: Κοινωνική συνοχή, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλληλεγγύη με αξιοπρέπεια.
Άξονας δεύτερος: Ανάπτυξη και απασχόληση.
Άξονας τρίτος: Αίγλη στην Αττική
 
koumoutsakosΣύμφωνα με τον πρώτο άξονα που έχει να κάνει με την κοινωνική συνοχή, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος θέλει το σχέδιο του να υπηρετεί το συλλογικό καλό, θέλει φώς παντού, διαφάνεια σε όλα τα θέματα σε όλες τις δράσεις και σε ολα τα επίπεδα.
Έχει σκοπό να συνεργαστούν με την Εκκλησία και με όλα τα κοινωνικά δίκτυα για τη στήριξη των πολιτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Εχει σκοπό να αντλήσει κοινοτικούς πόρους για κοινωνικές δράσεις. Πολύ σημαντική βοήθεια είναι η πρόθεση να απευθυνθεί στο νέο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, με στόχο να συνδράμει τη στήριξη αστέγων, άπορων οικογενειών και παιδιών που έχουν ανάγκη. Η στέγαση των αστέγων είναι προτεραιότητα για τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Επίσης η προσβασιμότητα των ΑμεΑ και η στήριξη των ανέργων.
 
Ο δεύτερος άξονας “Ανάπτυξη και απασχόληση”,  είναι  ένα κομμάτι που το γνωρίζει πολύ καλά, από τη θητεία του ως ευρωβουλευτής και διαθέτει σημαντική εμπειρία.
Οπως τόνισε, ο  Γιώργος Κουμουτσάκος, οι Περιφέρειες μπορούν να διεκδικούν πλέον κονδύλια, άμεσα απο την Ευρωβουλή. Θέλει να δώσει νέες ευκαιρίες για τους κατοίκους καταπολεμώντας την ανεργία, με στήριξη των επιχειρηματιών. Επίσης μπορεί να γίνει η Αττική κέντρο πολιτιστικων σπουδών, αφού Ιστορικα έχει υπάρξει κοιτιδα του πολιτισμού
 
Αίγλη στην Αττική
Θα επιδιώξει την ανάδειξη της ταυτότητας της Αττικής, της μοναδικότητας των φυσικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της, των εμβληματικών περιοχών, των μνημείων του Πολιτισμού και των χώρων της  Ιστορίας.  Επίσης θα δημιουργήσει γραφείο σταθερής εκπροσώπησης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Θα  σύνδεθεί με άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης μέσα από την ανάπτυξη «Περιφερειακής Διπλωματίας», την οικονομική και πολιτιστική συνεργασία, τη διεκδίκηση κοινών προγραμμάτων, αλλά και την αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας τους, ωστε να επιταχύνει και να πολλαπλασιασει τα ωφέλη.
 
 
γράφει ο: Μιχάλης Στεφανίδης

σ.σ.  τη δράση του Γιώργου Κουμουτσάκου, ως ευρωβουλευτή, έχουμε συχνά παρουσιάσει μέσα από τις στήλες μας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος