«Να φορολογηθούν με ένα εφάπαξ ποσό τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν παραδώσει τις πινακίδες», πρότεινε η Κινέζα εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Για την ακρίβεια, η πρόταση περιλαμβάνει τη φορολόγηση των αυτοκινήτων ως πάγιων περιουσιακών στοιχείων, ασχέτως αν οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας λόγω αδυναμίας πληρωμής τελών κυκλοφορίας και καυσίμων. Εως τώρα όταν κάποιος κάτοχος αυτοκινήτου ή σκάφους καταθέτει την άδεια με την αιτιολογία της προσωρινής ακινησίας, αυτό δεν αναγράφεται καθόλου στη φορολογική δήλωση. Μέχρι σήμερα στις εφορίες έχουν κατατεθεί πάνω από 1.000.000 πινακίδες Ι.Χ. προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να γλιτώσουν τα υπέρογκα τεκμήρια, τα Τέλη Κυκλοφορίας, τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης (πάνω από 2.000 κ.ε.), αλλά και την υποχρεωτική ασφάλιση ακόμη και αν δεν τα κυκλοφορούν…
Η πρόταση διαμορφώθηκε ως εξής: από 1.400 έως 2.000 κ.ε. 50 ευρώ, στα Ι.Χ. από 2.000 έως 2.500 κ.ε. φόρος 100 ευρώ, από 2.500 έως 3.000 κ.ε. 150 ευρώ και από 3.000 κ.ε. και άνω 200 ευρώ. Με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει μπορεί να εισπραχθούν από αυτό το μέτρο περίπου 120 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Επιπροσθέτως, στο υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος στα έσοδα αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν διάταξη του νόμου 4174 η οποία μέχρι στιγμής ήταν ανενεργή. Η διάταξη αυτή προβλέπει ότι οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει στα στοιχεία του πολίτη πρέπει να δηλώνεται στο Μητρώο της Εφορίας σε διάστημα 10 ημερών. Μεταξύ άλλων, η διάταξη αφορά σε γάμο του φορολογούμενου, σε αλλαγή αριθμού δελτίου ταυτότητας λόγω απώλειας ή ακόμα και σε θάνατο του φορολογούμενου. O νόμος προβλέπει ότι αν κάποιος καθυστερήσει πάνω από 10 ημέρες να υποβάλει οποιεσδήποτε αλλαγές στο μητρώο της Εφορίας, του επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.
 
http://arouraios.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 guests και κανένα μέλος