Σωρεία καταγγελιών από καταναλωτές. Πρόστιμα ύψους 1 350 000 ευρώ επιβλήθηκαν για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή στον κλάδο της εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας...

Εξαπάτηση καταναλωτών από εταιρίες τηλεφωνίας


Σωρεία καταγγελιών από καταναλωτές

Γερά πρόστιμα από το Υπουργείο Ανάπτυξης

 

Πρόστιμα ύψους 1.350 000 ευρώ επιβλήθηκαν για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή στον κλάδο της εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου έδωσαν στην δημοσιότητα πρόστιμα, που επέβαλαν,  έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης  Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Αυτό έγινε ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, που της υποβλήθηκαν το διάστημα 1/10/2007 – 31/3/2008 σχετικά με παρόχους εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας, σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εξέδωσε, σε βάρος έξι (6) εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας, τριάντα (30) αποφάσεις με τις οποίες επέβαλε σε εφαρμογή του άρθρου 13α, παρ. 2 του Νόμου 2251/94, χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους € 1.350.000 για παράβαση των άρθρων 4 (Εμπορία από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών, πλην των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) και 9δ (Παραπλανητικές πράξεις).

Η υπηρεσία δε, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην διεκπεραίωση καταγγελιών για την περίοδο από Απρίλιο του 2008 και μετά.

Ετσι:

Η FORTHNET έχει 8 καταγγελίες (πρόστιμο 280.000 ευρώ) για τις διατάξεις (αρθρο 4/§8, καθυστέρηση ενεργοποίησης) και άρθρο 9δ/§1, εδ.β’ (παραπλάνηση σχετικά με την διαθεσιμότητα της υπηρεσίας).

Η HELLAS ON LINE έχει 4 καταγγελίες 9160.000 πρόστιμο) για τις διατάξεις (αρθρο4/§8, καθυστέρηση ενεργοποίησης) & άρθρο 4/4 για ενεργοποίηση χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή) (270.000 πρόστιμο) για  καθυστέρηση ενεργοποίησης (αρθ.4/§8) για ενεργοποίηση χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή (αρθ.4/§4) και παράδοση αντιγράφου σύμβασης (παρ. 4/§ 9).

Η TELEDOME έχει 4 καταγγελίες με 200.000ευρώ πρόστιμο για καθυστέρηση ενεργοποίησης και ενεργοποίηση χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή.

Η TELLAS έχει 3 καταγγελίες με 130.000 ευρώ για ενεργοποίηση χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή και καθυστέρηση ενεργοποίησης.

Η VIVODI έχει 5 καταγγελίες με  310.000 ευρώ για ενεργοποίηση χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή και καθυστέρηση ενεργοποίησης.


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης  Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου έκαναν δηλώσεις για το θέμα λέγοντας μεταξύ άλλων: “Οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες πολιτών  για θέματα που άπτονται  της αγοράς εναλλακτικών παροχών σταθερής τηλεφωνίας αποδεικνύουν ότι η αγορά αυτή λειτουργεί με στρεβλώσεις και πολλά προβλήματα".

...Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις παρατηρήθηκε από τη πλευρά ορισμένων, διάθεση ακραίας εκμετάλλευσης καταναλωτών, που είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω μη εξοικείωσης με τις υπηρεσίες αυτές ήταν σε προφανή αδυναμία να αξιολογήσουν σωστά αυτά που τους παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι των εταιριών.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 επισκέπτες και κανένα μέλος