Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα παραχώρησε την Πέμπτη 20.3.2014, στην ΕΣΗΕΑ συνέντευξη τύπου με θέμα: «Μετά τη συγνώμη του Γερμανού Προέδρου κ. Γιόαχιμ Γκάουκ: από την αναγνώριση του ηθικού χρέους της Γερμανίας στην απόδοση δικαιοσύνης». Από την ΕΒΔΟΜΗ παρευρέθη ο Κώστας Βενετσάνος.

Στην εισαγωγή του ο συντονιστής της Γραμματείας Στέφανος Ληναίος αναφέρθηκε στους αγώνες του Εθνικού Συμβουλίου τα πέτρινα χρόνια και παρατήρησε ότι σήμερα, μετά από πολυετή προσπάθεια των Ενώσεων Θυμάτων, των Μαρτυρικών Δήμων και του Εθνικού Συμβουλίου, το θέμα έχει πάρει φωτιά σε όλη την Ελλάδα. (σ.σ. επιτέλους!)

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτής και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος, ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας μας έχει ηθική, πολιτική και νομική διάσταση και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η Ιταλία και η Βουλγαρία, να έχουν αποζημιώσει την Ελλάδα και η Γερμανία, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η εισβολή τους στην Ελλάδα, να αυτοεξαιρείται των υποχρεώσεών της. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζητούμε από τη Γερμανία να συνάψει, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα».

Ακολούθως ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου, έκανε απολογισμό της δυναμικής παρέμβασης του Εθνικού Συμβουλίου στους Λυγκιάδες και της αντινομίας ανάμεσα στην γερμανική συγγνώμη από τη μια και την πείσμονα προσπάθεια διαφυγής από την έμπρακτη μεταμέλεια και την ανάληψη της ευθύνης για τα εγκλήματα του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα. (σ.σ. που κοστίζει βέβαια, πάνω από 300 δις με 1% επιτόκιο).

Η Χριστίνα Σταμούλη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ανεξάρτητα από τον προβληματισμό για το αν έπρεπε να παρέμβει ή όχι η Ελλάδα στη Χάγη πρέπει να παραδεχθούμε ότι από το βήμα του Διεθνούς Δικαστηρίου τα δίκαια των ελληνικών μαρτυρικών χωριών ακούστηκαν στα πέρατα του κόσμου».  

Στην εκδήλωση παρενέβη, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Γερμανός Καθηγητής Ιστορίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης Christophe Schminck – Gustavus, ο οποίος, σχολιάζοντας τη συγγνώμη του Γερμανού Προέδρου, είπε ότι αισθάνεται ντροπή για το γεγονός της απόστασης λόγων και έργων που χαρακτηρίζει τη στάση της Γερμανίας.

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Βασίλης Μπρακατσούλας, ο Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Χρήστος Τζιντζιλώνης.
 
Παρέστησαν οι Βουλευτές Νότης Μαριάς, Μαρία Κανελλοπούλου, Σοφία Σακοράφα, Κώστας Τριαντάφυλλος, Πάρης Μουτσινάς, Νίκος Σταυρογιάννης, η τέως βουλευτής και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Συμμετείχαν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του, μετά την εκλογή του και πλήθος επιζόντων αγωνιστών και θυμάτων, καθώς και υποστηρικτών αυτής της εθνικής υπόθεσης και του δικαίου.
 
www.holocaust.gr   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
germanikes-apozhm-glezos
 
germanikes apozhmioseis
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος