Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε

Πριν από καιρό είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο φαινόμενο της ηλεκτρονικής «πραγματικότητας» και στην ψηφιακή επικοινωνία που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος... 

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε 

Καταγγελίες για ανυποψίαστα κορίτσια γυμνά στο internet

 

Πριν από καιρό είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο φαινόμενο της ηλεκτρονικής «πραγματικότητας» και στην ψηφιακή επικοινωνία που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Πιο συγκεκριμένα είχαμε κάνει ρεπορτάζ για το δημοφιλές facebook - ιστότοπος απ’ τον οποίο μπορείς να βρεις παλιούς γνωστούς αλλά και πολλούς νέους άγνωστους - και είχαμε σταθεί στους όρους ασφαλείας του χώρου αυτού, αν προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα ενός χρήστη και αν κάποιοι την χρησιμοποιούν ως (ας μου επιτραπεί η έκφραση) “ηλεκτρονικό ψωνιστήρι”.

Ακολούθησαν εκπομπές στην τηλεόραση που ανέδειξαν το θέμα και τώρα έρχονται καταγγελίες γονέων που βλέπουν τα παιδιά τους να ποζάρουν ημίγυμνα ή γυμνά στο internet.

Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνος Σφακιανάκης μιλάει πλέον για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσα από σελίδες που φαίνονται αθώες και δημιουργήθηκαν για την επικοινωνία ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Πολλοί είναι οι γονείς που απευθύνονται στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κυρίως τηλεφωνικά, για να καταγγείλουν ότι το παιδί τους βρίσκεται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρά τη θέλησή του και οι φωτογραφίες του είναι προϊόν μοντάζ. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις όπου ο ίδιος ο ανήλικος έχει «ανεβάσει» τις γυμνές φωτογραφίες του;

Η Ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος «σηκώνει τα χέρια ψηλά» μια και πρόκειται για σελίδες κυρίως της Αμερικής. Οι Ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες προκειμένου να συνεννοηθούν με τις εταιρίες αυτών των σελίδων και να «κατέβουν» τέτοιες φωτογραφίες…

Ακόμα στη Ελλάδα δεν υπάρχει νομοθετική διάταξη που να ορίζει τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η τεχνολογία όμως τρέχει και προλαβαίνει κατά πολύ τους νομοθέτες με τα γεγονότα πλέον να έχουν αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό.

Προς το παρόν προφυλαχθείτε μόνοι σας, όσο αυτό είναι δυνατόν και συζητήστε με τα παιδιά σας για τις συνέπειες μιας τέτοιας προβολής.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 guests και κανένα μέλος