Απολογισμό πεπραγμένων έκανε ο Δήμαρχος Σπάτων, μέσα σε συναινετικό κλίμα.
Αναφέρθηκε σε όλες στις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής. Από τον αριθμό των αποφάσεων μέχρι τον πολιτισμό, τα πολεοδομικά, τα οικονομικά, την παιδεία και τον αθλητισμό...
με την Αγγελική Ραγκούση

Σε συναινετικό κλίμα ο απολογισμός στα Σπάτα


Απολογισμό πεπραγμένων έκανε ο Δήμαρχος Σπάτων, μέσα σε συναινετικό κλίμα.

Αναφέρθηκε σε όλες στις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής. Από τον αριθμό των αποφάσεων μέχρι τον πολιτισμό, τα πολεοδομικά, τα οικονομικά, την παιδεία και τον αθλητισμό.

με την Αγγελική Ραγκούση


Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο δήμαρχος, το Δ.Σ. πήρε 272 αποφάσεις εκ των οποίων 235 ομόφωνα, αντίστοιχα στις 273 αποφάσεις της Δ.Ε. οι 268 ήταν ομόφωνες.


Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαγράφεται ο πρωταρχικός ρόλος του Δ.Α.Α. «Ελευθέριος Βενιζέλος», αφού το 2007 δόθηκαν 24 νέες άδειες εκ των οποίων οι 5 στο Αεροδρόμιο. Αντικαταστάθηκαν 15 άδειες εκ των οποίων οι 10 στο Αεροδρόμιο και έγιναν 5 σφραγίσεις καταστημάτων εκ των οποίων 2 στο Αεροδρόμιο.

Τονίστηκε επίσης η καλή λειτουργία του ΚΕΠ, όπου αναλογικά με τον πληθυσμό βρίσκεται στην 1η θέση από πλευράς παραγωγικότητας, με μέσο χρόνο διεκπεραίωσης υποθέσεων 5 ημέρες.


Στον οικονομικό τομέα τα στοιχεία είναι αρκετά αισιόδοξα, αφού σε σύνολο 15.380.601,00€, που παρουσιάζουν τα έσοδα, τα έξοδα ανέρχονται σε 13.216.460,00€, υπάρχει δηλαδή χρηματικό υπόλοιπο 2 εκατομμυρίων € περίπου.

Αξιόλογο και το πολεοδομικό έργο του Δήμου, αφού έγιναν 5 τροποποιήσεις Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου. Πραγματοποιήθηκαν 4 αναρτήσεις Πολεοδομικής Μελέτης και εκδίκαση ενστάσεων των περιοχών Α΄ κατοικίας Π.Ε. 6-7, Π.Ε. 5 και Π.Ε. 1 του Δήμου. Πραγματοποιήθηκαν 2 αναρτήσεις της Τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Τα συνολικά βεβαιωθέντα πρόστιμα κατά το έτος 2007 είναι: Πρόστιμα ανέγερσης 336.819,97€ και πρόστιμα διατήρησης 145.402,95€.


Πολιτισμός

Ο δήμαρχος ανέφερε την πάγια τακτική στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που συντελείται και με τη σημαντική βοήθεια των συλλόγων της πόλης, τους οποίους ευχαρίστησε.


Αθλητισμός

«Πιστεύω, τόνισε, ότι το σύνολο των κατοίκων της πόλης έχουν αναγνωρίσει πως στον τομέα αυτό έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια με ορατά αποτελέσματα. Όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα. Για μας η προσπάθεια και στον τομέα αυτό δεν είναι στιγμιαία, αλλά διαρκής. Δίνω τη διαβεβαίωση ότι στο τέλος αυτής της τετραετίας τα Σπάτα όχι απλά θα είναι αυτοδύναμα από πλευράς αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και πρωτοπόρα». Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στα διάφορα αθλητικά προγράμματα που καλύπτουν ευρύ φάσμα ηλικιών, από την προσχολική έως την τρίτη ηλικία, ενώ σημαντικά θεωρούνται τα ειδικά προγράμματα ΑΜΕΑ, 1 τμήμα με αντικείμενα Γενική γυμναστική, γυμναστική με βαράκια, αντισφαίριση.

Έκλεισε  αναφερόμενος στην επιτυχία των αθλητικών σωματείων της πόλης: του Αήττητου που κατέκτησε κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ και ανέβηκε Δ’ Εθνική κατηγορία, την ομάδα γυναικών Βόλλεϊ που ανέβηκε στην Α’ κατηγορία ΕΣΠΑΑ και την ομάδα ανδρών Μπάσκετ ανέβηκε στην Α’ κατηγορία ΕΣΚΑ.

Η άμεση οικονομική βοήθεια στους αθλητικούς συλλόγους ήταν 176.188€ευρώ.


Παιδεία

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για κατασκευή 2 νέων σχολικών μονάδων (Γ’ Νηπιαγωγείο, Δ΄ Δημοτικό). Άριστα ήταν τα αποτελέσματα και οι εντυπώσεις που άφησε στους μαθητές που συμμετείχαν, η εφαρμογή ενός εξειδικευμένου προγράμματος Επαγγελματικού προσανατολισμού εκπονημένο από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου από πόρους του Δήμου, που προχώρησε το ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.


Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ο επικεφαλής  Αντώνης Τούντας, τόνισε την χάραξη κατευθύνσεων για την πόλη, «σημασία έχει τι δήμο θέλουμε»  χαρακτηριστικά  είπε. Επεσήμανε ότι καλές είναι οι νέες εντάξεις, αλλά προέχει η ένταξη στο σχέδιο των υφιστάμενων οικισμών, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία ότι πρέπει «να προσεχτεί  η δραστηριότητα του αεροδρομίου». Υπήρξε μεν συναινετικός, αλλά τόνισε ότι αγνοείται. Ο κ. Κανάκης της ελάσσονος μειοψηφίας είπε να δοθεί βάση στα μεγάλα θέματα, «βιολογικό, με οποιονδήποτε τρόπο πλην του τρόπου που θέλει η ΕΥΔΑΠ».


Ο δήμαρχος απαντώντας,  τους ζήτησε  να φέρουν προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, με την υπόσχεση να τύχουν της ανάλογης προσοχής.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μαργέτης χαρακτήρισε το 2007, «ως χρονιά των δικαστηρίων» και ευχήθηκε το ’08 να είναι παραγωγικό σε όλους τους τομείς. Συμπλήρωσε επίσης, ως ειδικός επί των θεμάτων ανακύκλωσης, ότι στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος ο Δήμος επιδεικνύει αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα, αφού τον Ιούνιο του ’07 που ξεκίνησε η ανακύκλωση, συλλέγονταν 20 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών και έχουν φθάσει τους 60 σήμερα, με διαρκώς αυξανόμενη τάση.

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μάρκου, τόνισε ότι «κορωνίδα των προσπαθειών αυτής της δημοτικής αρχής, πρέπει να είναι το πράσινο και το περιβάλλον». Συμφώνησε ότι προέχουν οι εντάξεις των οικισμών στο σχέδιο και έκλεισε επισημαίνοντας ότι πρέπει «να ξαναδούμε τον πολιτιστικό μανδύα του πανηγυριού».


Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε ότι τα Σπάτα επιδεικνύουν έντονη δραστηριότητα, η οποία συνεπικουρείται από την μειοψηφία, σε όσα θέματα αφορούν την καλυτέρευση των συνθηκών της καθημερινότητας της πόλης. 

 

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 guests και κανένα μέλος