Εχουμε γράψει κατ’ επανάληψιν για τα τροφεία του Δήμου 3Β, για τα πολύ υψηλά ποσά που χρέωσαν, την μετέπειτα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διαθέσει δωρεάν τα τροφεία του Δήμου και την περίεργη στάση της διοίκησης να μην το υλοποιεί.

pasakyriakos-trofeia
 
Στην συνεδρίαση της 17/2 ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κώστας Πασακυριάκος, που έχει κινήσει και το θέμα, κατήγγειλε ότι οι γονείς λαμβάνουν βεβαιώσεις του Δήμου, ότι οφείλουν τα τροφεία και θα τα στείλουν στην Εφορία.

Οπως αποδείχθηκε το χαρτί αυτό δεν ήταν επίσημο έγγραφο του Δήμου 3Β (χωρίς ημερομηνία, αρ. πρωτοκόλου, υπογραφή, σφραγίδα!) και το είχαν στείλει κάποιοι υπάλληλοι από τον ΟΑΠΠΑ, που διαχειρίζεται τους Παιδικούς Σταθμούς.

Ετσι στη συνεδρίαση της 24/2 ο δήμαρχος Σπ. Πανάς δήλωσε ότι μετά από έλεγχο «καμμία υπηρεσία του Δήμου δεν έστειλε τέτοιο έγγραφο, απράτυπα το έστειλε ο ΟΠΑΠΠΑ, ο οποίος πήρε παράτυπα και δική του απόφαση μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!!!»

Ο Κ. Πασακυριάκος επανήλθε και στην συνεδρίαση της 24/2 για το χαρτί αυτό και ζήτησε να παρθεί νέα απόφαση του Δ.Σ. για δωρεάν τροφεία όλο το έτος.

Ο πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, Γιάννης Νιτερόπουλος, δήλωσε ότι δεν μπορεί να ισχύσει αναδρομικά η απόφαση του Δ.Σ. που πάρθηκε τέλος Νοεμβρίου για όλο το έτος και μπορεί να ισχύσει μόνο από την 1η Ιανουαρίου. Και διάβασε γνωμοδότηση του νομικού του Δήμου, που το ισχυρίζεται.

Ο Παν. Καπετανέας μετά την ανάγνωση της γνωμοδότησης του νομικού του Δήμου, δήλωσε ότι: «σε ένα κοινωνικό μέτρο θα πάω κόντρα στο νόμο. Εγώ δεν ήρθα εδώ για να ακολουθώ το νόμο. Εγώ είμαι με τον κόσμο. Αν ο ΟΑΠΠΑ δεν μπορούσε να την εφαρμόσει την απόφαση, έπρεπε και όφειλε να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι να πάει στη Νομική Υπηρεσία».

Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάρθηκε νέα απόφαση, που δηλώνει σαφώς ότι η απόφαση για δωρεάν τροφεία ισχύει για όλο το σχολικό έτος. Η απόφαση πάρθηκε με 21 ψήφους.

Μένει πλέον ο ΟΑΠΠΑ να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για όποιες απορίες, ας ρωτήσει το Δήμο Κορωπίου, που με πρωτοβουλία του, σιτίζει τα παιδιά επτά Νηπιαγωγείων στο Δήμο του.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 76 guests και κανένα μέλος