Με ήπιο συντελεστή δόμησης και τη δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου στην περιοχή των Εννέα ΠύργωνΜετά από αναμονή σχεδόν 7 χρόνων, υπογράφτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 η Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού και έκλεισε μια εκκρεμότητα που έμπαινε εμπόδιο σε πολίτες και Δήμο.

Η μελέτη είχε υποβληθεί στον Οργανισμό Αθήνας (ΟΡΣΑ) από το 2007 και για διάφορους γραφειοκρατικούς και ενστάσεων λόγους είχε καθυστερήσει η όλη διαδικασία.

Με τη μελέτη αυτή ορίζονται:

1. Οι περιοχές για Α’ Κατοικία: βορειοανατολικά της πόλης των Καλυβίων 293 στρέμματα, δυτικά των Καλυβίων 872 στρέμματα (προαστιακή κατοικία), νότια των Καλυβίων 360 στρέμματα και νότια του Ολυμπιακού Χωριού 640 στρέμματα.

2. Οι περιοχές για Β’ Κατοικία: στη θέση Φοινικιά 377 στρέμματα, βόρεια του Λαγονησίου 98 στρέμματα και έκταση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

3. Στο ΒΙΟΠΑ: επέκταση στα νότια του ΒΙΟΠΑ κατά 160 στρέμματα.

4. Καθορισμός χρήσης Γενικής Κατοικίας στα οικόπεδα που έχουν «πρόσωπο» στη Λεωφόρο Καλυβίων.

Με την υπογραφή της Αναθεώρησης (από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη),   ολοκληρώνεται ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός της περιφέρειας της Δημοτικής Ενότητας Καλυβίων με ήπιο συντελεστή δόμησης, με την επέκταση του Βιοτεχνικού Πάρκου και τη δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου στην περιοχή των Εννέα Πύργων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, επισήμανε ότι: «με την υπογραφή αυτή ολοκληρώνεται μια προσπάθεια χρόνων που δίνει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη των Καλυβίων και του Λαγονησίου, αλλά και της βιοτεχνικής ζώνης πάντα στην ίδια κατεύθυνση, δηλαδή με χαμηλό συντελεστή δόμησης και ήπια και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη.

Ιδιαίτερο σημαντικό είναι ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Εννέα Πύργων χαρακτηρίστηκε ως αρχαιολογικό πάρκο, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στο δήμο να αποκαταστήσει τις δεσμευμένες ιδιοκτησίες στην ευρύτερη περιοχή του σχεδίου πόλεως και ο χώρος να μείνει ελεύθερος για να αναπτυχθεί ένα αρχαιολογικό πάρκο που θα λειτουργεί ως χώρος αναψυχής της ευρύτερης περιοχής.  

Πλέον στην άμεση προτεραιότητα του Δήμου Σαρωνικού είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης των ρυθμίσεων και πολεοδόμησης της περιοχής».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 172 guests και κανένα μέλος