Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου καταθέτει τον απολογισμό της θητείας του και καλεί το λαό σε συμπόρευση για μια ανανεωμένη πορεία

 

O συνδυασμός “Πάμε Μπροστά” του νυν δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη, καλεί σε μία νέα ανοδική πορεία, καταθέτοντας το έργο που επετεύχθη στην τριετή θητεία τους στο Δήμο, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τις δυσπραγίες που συνάντησε όταν παρέλαβε τα ηνία του Δήμου. Aφήνουμε το δήμαρχο να μιλήσει:



Ξεκίνησαν μεγάλα έργα 


Στον τριετή απολογισμό του δημοτικού έργου μας, είχαμε επισημάνει, ότι το έργο αυτό, ανεξάρτητα απ’ τις όποιες πολιτικές εκτιμήσεις μπορεί methenitis-sotνα κάνει ο καθένας μας, έγινε με την παρουσία δύο δεδομένων, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, γιατί βασίζονται σε αδιάψευστους αριθμούς:

Η κρατική οικονομική επιχορήγηση προς τον Δήμο Μαρκοπούλου, έχει μειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια (όπως συμβαίνει και με τα εισοδήματα, στα περισσότερα σπίτια μας, λόγω της οικονομικής κρίσης) πάνω από 50 %!

Το προσωπικό του Δήμου μας, λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων και της πλήρους απαγόρευσης νέων προσλήψεων, μέχρι το 2016, έχει μειωθεί κατά δεκάδες άτομα!



Παρ’ όλα αυτά, δουλεύοντας με την μισή κρατική επιχορήγηση και με ιδιαίτερα μειωμένο προσωπικό, καταθέτοντας καθημερινά, δώδεκα και πλέον ώρες, οργανωμένης και προγραμματισμένης δουλειάς, οι συνεργάτες μου και μαζί τους και εγώ, καταφέραμε σε τρία χρόνια:

Α) Να ξεχρεώσουμε αποφασιστικά τον Δήμο Μαρκοπούλου, μειώνοντας το υπερβολικό χρέος του, κατά 70%: Από 18,5 εκατομμύρια Ευρώ, σε 6 εκατομμύρια Ευρώ!

Β) Να προχωρήσουμε και να κάνουμε άλματα, στην κατασκευή του μεγαλύτερου έργου υποδομής στην πόλη μας, την Αποχέτευση.

Ήδη ολοκληρώθηκε και λειτουργεί, ένας άρτια κατασκευασμένος, τριτοβάθμιος  Βιολογικός Καθαρισμός και έγιναν οι πρώτες συνδέσεις σπιτιών και πολυκατοικιών! 

Ταυτόχρονα, σε τριάντα ημέρες ξεκινάει απ’ την ανάδοχο Εταιρεία «ΑΛΥΣΟΣ ΑΤΕ», η δεύτερη φάση της κατασκευής της Αποχέτευσης στο Μαρκόπουλο, μήκους 12,5 χλμ, με την οποία θα καλύψουμε συνολικά, 9.500 συμπολίτες μας.

Επίσης πιστεύουμε, ότι μέχρι το Πάσχα, θα έχουμε εξασφαλίσει και την προέγκριση χρηματοδότησης της Αποχέτευσης, για την παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη, ύψους 22 εκ. Ευρώ!

Γ) Ασκήσαμε μια Κοινωνική Πολιτική, που είναι πρότυπο, για όλη την Ανατολική Αττική και βοηθάει αποτελεσματικά χιλιάδες συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται απ’ την οικονομική κρίση:




Επιγραμματικά, αναφέρουμε ότι:

3 Ιδρύσαμε δεύτερο ΚΑΠΗ στο Πόρτο Ράφτη, που έχει ήδη εξακόσια (600) εγγεγραμμένα μέλη, επεκτείναμε το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε δεκάδες επιπλέον δημότες, ιδρύσαμε Κοινωνικό Παντοπωλείο, που εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογένειες, ενώ λειτουργήσαμε Κοινωνικό Φροντιστήριο και βοηθήσαμε πολλούς μικρούς μαθητές να πάνε σωστά στα Σχολεία τους, προσφέροντας τους δωρεάν, τον αναγκαίο σχολικό εξοπλισμό.

3 Ταυτόχρονα, οι δύο Παιδικοί μας Σταθμοί, απορρόφησαν όλες τις αιτήσεις (σχεδόν τριακόσιες), που μας υπεβλήθησαν από τους γονείς για τα παιδιά τους και ήμασταν ο μοναδικός Δήμος σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική, που πέτυχε κάτι τόσο σημαντικό για τους εργαζόμενους, αλλά και τους άνεργους γονείς, που ψάχνουν για δουλειά! 

Δ) Κάναμε τεράστια βήματα προόδου στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, ιδρύοντας Πολιτιστικό Πολυχώρο στο Πόρτο Ράφτη και λειτουργώντας δεκάδες  αθλητικά  και πολιτιστικά Προγράμματα, στα οποία μετέχουν σχεδόν χίλιοι συμπολίτες μας, με το χαμηλότερο δυνατό αντίτιμο, των πέντε Ευρώ μηνιαίως και με εκατοντάδες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις κάθε είδους και μορφής, που ποτέ ξανά δεν είχαν γίνει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας και στο θέατρο της «Σάρας».

Ε) Συμβάλλαμε στην μάχη κατά της ανεργίας, δημιουργώντας με επιδοτούμενα ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου: πεντάμηνες, οκτάμηνες κλπ.




Οι αδυναμίες μας


Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε καλά και δύο τουλάχιστον βασικές αδυναμίες μας:

1) Την κακή κατάσταση δεκάδων δρόμων, που δεν συντηρήθηκαν, όπως και όταν έπρεπε, στην προηγούμενη δεκαετία του 2000 – 2010 και είχαν κατασκευαστεί με πρόχειρο τρόπο. 

Η πραγματικότητα είναι, ότι σε ένα εσωτερικό δημοτικό δίκτυο εκατοντάδων χιλιομέτρων, στην κυριολεξία, δεν προλαβαίνουμε να κλείνουμε λακκούβες και να διορθώνουμε κακοτεχνίες και δικαιολογημένα αγανακτούν και διαμαρτύρονται, πολλοί συμπολίτες μας.

2) Στην Καθαριότητα, παρά τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν, σε σχέση με την άθλια κατάσταση που παραλάβαμε, έχουμε ελλείψεις, ειδικά στο Πόρτο Ράφτη και ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όταν τριπλασιάζεται ο πληθυσμός μας.

Εκεί χρειάζεται να επενδυθούν σημαντικά ποσά, για την αγορά δύο τουλάχιστον νέων Απορριμματοφόρων και ενός ακόμα Φορτηγού Ανακύκλωσης, την οποία και θα προγραμματίσουμε. Μόνο τότε, θα υπάρξει ριζική λύση του προβλήματος.

Έχοντας όλα αυτά υπ’ όψιν, πιστεύουμε ότι την επόμενη δημοτική πενταετία, ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχοντας λύσει πλέον βασικά προβλήματα, μπορεί να μπει, σε ραγδαία ανοδική πορεία! 

Γι’ αυτό τον σκοπό, ως προς την Δημοτική Αρχή, χρειάζονται δύο προϋποθέσεις:

Πρώτα απ’ όλα, ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, που θα πείσει για το ήθος, τις ικανότητες, αλλά και την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων, που το απαρτίζουν.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, κάναμε σημαντική προσπάθεια.

Έτσι, ο Δημοτικός Συνδυασμός μας «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», ανακοίνωσε τους τριάντα πρώτους συμπολίτες μας, που μας τιμούν, με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό μας! 

Κατά δεύτερο λόγο, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, για το Πρόγραμμα και τις βασικές προτεραιότητες έργων, της επόμενης πενταετίας.




ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ



Για τον σκοπό αυτό, σας καλούμε σε ανοιχτή Εκδήλωση Ενημέρωσης και Συζήτησης, όπου θα παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, για τα κρισιμότερα θέματα του Δήμου μας.

Η Εκδήλωση, θα γίνει την Κυριακή, 16 Μαρτίου και ώρα 11π.μ. στον Κινηματογράφο «Αρτεμις»!




Αγαπητοί Συμπολίτες, 

Να είστε βέβαιοι, ότι θα ανταποδώσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης σας, αγωνιζόμενοι και εργαζόμενοι, με ακόμα περισσότερο πάθος και πείσμα, για ένα φωτεινότερο και ελπιδοφόρο μέλλον, για την πόλη μας και τα παιδιά μας!


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος