H αυτοδιοίκηση δεν είναι άθροισμα κομματικών δυνάμεων, αλλά πολλαπλασιασμός των δυνάμεων της κοινωνίας
Εναρκτήρια προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Σαρωνικού Μανώλης Τσαλικίδης.
tsalikidis-1Ο Μανώλης Τσαλικίδης έχει θητεύσει δήμαρχος Παλ. Φώκαιας και σήμερα είναι αντιδήμαρχος στο Δήμο Σαρωνικού και κατέρχεται χωρίς χρίσματα και κομματικές επιλογές.
Ετσι λοιπόν την περασμένη Κυριακή 23/2, σε μιά συμμετοχική εκδήλωση ο Μανώλης Τσαλικήδης απάντησε στα ερωτήματα, γιατί διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Σαρωνικού.
«Η εκκίνηση της νέας διοίκησης πρέπει να είναι άμεση και απολύτως αποτελεσματική. Πρέπει να συνοδεύεται από τη γνώση των προβλημάτων, τη γνώση των μηχανισμών λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, τη γνώση των μηχανισμών λειτουργίας των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η απόφασή μου για την υποψηφιότητα υπαγορεύθηκε κατά κύριο λόγο από την παραπάνω ανάγκη.
Αποτελεί μια συγκροτημένη επιλογή, που μέσα της περικλείει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα στάδια της μετάβασης για να φτάσει κανείς να διεκδικεί έναν μεγάλο Δήμο σε μια τόσο δύσκολη εποχή».
Τόνισε ακόμη ότι: «Εμείς δεν ξεκινάμε ως αρεστοί κάποιου κομματικού μηχανισμού, γιατί πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι το άθροισμα των κομματικών δυνάμεων, αλλά ο πολλαπλασιασμός των δυνάμεων της κοινωνίας. Εμείς δεν ξεκινάμε με στηρίξεις από κόμματα γιατί πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι το μακρύ χέρι κανενός κόμματος στην τοπική κοινωνία, αντίθετα η δημοτική αρχή είναι η προέκταση της ίδιας της τοπικής κοινωνίας στη διοίκηση του Δήμου».
 
Σημαντικό μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στη νέα φιλοσοφία της διοίκησης που πρέπει να αναπτυχθεί στο Δήμο Σαρωνικού, υπογραμμίζοντας: «Η διοίκηση είναι ανάγκη πια να αναπτύξει μια καινούργια φιλοσοφία, η οποία επιβάλλεται να αντιμετωπίζει όλες τις διοικητικές μονάδες σαν ισότιμα μέλη και τους πολίτες τους σαν ισότιμους πολίτες. Ταυτόχρονα σήμερα υπάρχει η ανάγκη να περάσουμε σε ένα μοντέλο αποκεντρωμένης διοίκησης με ουσιαστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες στα θεσμικά όργανα και με ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου το έργο να είναι μεγαλύτερο, αποτελεσματικότερο και βεβαίως να απαντά στις ανάγκες της κάθε μονάδας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς καθυστερήσεις και υστερήσεις».
Ο Μανώλης Τσαλικίδης ανέλυσε το όραμά της παράταξής του για το Δήμο τονίζοντας ότι η επόμενη δημοτική αρχή μέσα σε αυτήν την πολύ κρίσιμη οικονομική συγκυρία πρέπει να έχει δύο στρατηγικούς πυλώνες εργασίας: «την ανάπτυξη με επίκεντρο τις ανάγκες των δημοτών και την κοινωνική αλληλεγγύη με έμφαση στις κοινωνικές δομές και τα δίκτυα προστασίας των πολιτών».
 
Τέλος ο Μ. Τσαλικίδης κάλεσε όλους όσους αντιλαμβάνονται ότι οι σκληρές διαχωριστικές γραμμές της εντοπιότητας περιχαρακώνουν το Δήμο, όσους αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση σαν επιταχυντή εξελίξεων και όχι σαν βαρίδι παλαιών νοοτροπιών, όσους θέλουν δημοτική αρχή ακηδεμόνευτη και όχι κομματικό θύλακα προώθησης συμφερόντων, όσους δεν αναθέτουν απλά μια εντολή διοίκησης, αλλά ελέγχουν καθημερινά και συναποφασίζουν για το κοινό μέλλον, σε κοινό αγώνα προκειμένου τα επόμενα 5 χρόνια να είναι χρόνια κερδισμένα για το Δήμο, χρόνια οργανωμένης δουλειάς, χρόνια κατακτήσεων, χρόνια αλληλεγγύης, χρόνια προόδου και εξέλιξης.
 
 
 
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 365 επισκέπτες και κανένα μέλος