asteras-xersonhsosΤην Κυριακής 9 Φλεβάρη Σύλλογοι και οργανώσεις, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλαζ του Αστέρα στη Βουλιαγμένη και ξενάγηση στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που βρίσκεται μέσα στην πλαζ.

Αιτήματα των συγκεντρωμένων ήταν το άμεσο σταμάτημα της εκποίησης της Χερσονήσου του Αστέρα και το άνοιγμα της χερσαίας και παραθαλάσσιας περιοχής στην ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των πολιτών.

Στην είσοδο του «Αστέρα» συνάντησαν αστυνομική δύναμη η οποία προσπάθησε να τους παρεμποδίσει την είσοδο στο χώρο, αλλά μετά από επιμονή των διαμαρτυρομένων και ...διαπραγματεύσεις τους άφησαν να μπουν.

και αδικαιολόγητα (άραγε εκτελώντας εντολές ποιών;) παρεμπόδιζε την είσοδό μας στο χώρο.

Την ξενάγηση στο χώρο έκανε η αρχαιολόγος Μαρία Κασίμη- Σούτου, επίτιμη Προϊσταμένη Τεκμηρίωσης Αρχαιοτήτων και ανασκαφέας της περιοχής, η οποία αρχικά επεσήμανε το πλήθος των αρχαιολογικών θέσεων που υπάρχουν στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης και τη στρατηγική σημασία της περιοχής για το κράτος της αρχαίας Αθήνας. Στη συνέχεια, αναφερόμενη στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα (6ος αιώνας π.Χ), τόνισε τη σημασία του, όχι μόνο για τον αρχαίο δήμο των Αιξωνίδων Αλών, αλλά και για όλη την Αττική. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στον παρακείμενο χώρο της Ιερατικής Οικίας και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο σωζόμενο πύργο-φρυκτωρία (4ος αιώνας π.Χ.), που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ξενάγηση διοργάνωσαν οι σύλλογοι:
Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Βούλας, Εξωραϊστικός και Οικολογικός Σύλλογος «Πολιτεία», Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βούλας, Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής, Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού, και οι δημοτικές παρατάξεις: Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και «Ανατροπή» Κίνηση Δημοτών ΒΒΒ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 404 guests και κανένα μέλος