Μία παράγκα χτισμένη μεταξύ των οδών Κωστή Παλαμά και Στρ. Παπάγου (51τ.μ.) στεκόταν εκεί πάνω από 50 χρόνια και οι προσπάθειες κατεδάφισης εδώ 30 χρόνια απέβαιναν άκαρπες.

Μάλιστα είχε φτάσει να ζητάει ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης 1.600.000 δρχ!!!

Ο χώρος αυτός ήταν χαρακτηρισμένος κοινόχρηστος από το 1933 όταν έγινε το σχέδιο πόλης. Εκεί υπήρχε ένα πηγάδι (δεξαμενή), που αποθήκευε νερό η ΟΥΛΕΝ και το χρησιμοποιούσε η Κοινότητα Βούλας η οποία δεν είχε δίκτυο ύδρευσης, γι’ αυτό και ονομαζόταν πλατεία Δεξαμενής.

paraga-epiblepontesΤα σπίτια έπαιρναν νερό με βυτία.

Τότε λοιπόν στήθηκε ένα κοβούλιο παλιού λεωφορείου, για τις ανάγκες ενός φύλακα, που φύλαγε το νερό.

Τη δεκαετία του 1960 άρχισε να αποκτάει δίκτυο η Βούλα και μέχρι το 1980 είχε υδροδοτηθεί όλη η περιοχή, οπότε το “πηγάδι” δεν χρησίμευε.

Η Δημοτική Αρχή που ανέλαβε το 1982, για πρώτη φορά ως Δήμος, σφράγισε το “πηγάδι” ενώ είχε πάψει να υπάρχει και ο φύλακας, πολύ νωρίτερα, διότι πλέον δεν χρειαζόταν.

Ο φύλακας προσπάθησε να οικειοποιηθεί το χώρο και ήγειρε οικονομικές αξιώσεις προκειμένου να τον απελευθερώσει. Σημειωτέον ότι η παράγκα δεν χρησίμευε ως κατοικία.

paraga-papagouΑπό την εποχή εκείνη λοιπόν προσπάθησαν να γκρεμίσουν την παράγκα, αλλά δεν τα κατάφερναν...

Οι περίοικοι προσπάθησαν πολλές φορές, με αιτήσεις τους, να γκρεμιστεί και να αποκατασταθεί ο δημοτικός χώρος, αλλά κάπου σκόνταφταν...

Τότε, δεκαετία ‘80, του πρόσφερε ο Δήμος 600.000 δραχμές για να φύγει, αλλά ο αυθαίρετος ζητούσε γύρω στο ενάμισυ εκατομμύριο!

Σήμερα λοιπόν ο χώρος αποκαταστάθηκε, γκρεμίστηκε το αυθαίρετο με πρωτοβουλία του Δημάρχου 3Β Σπύρου Πανά, ο οποίος κινητοποίησε τις υπηρεσίες και βρήκε τον τρόπο να προχωρήσει στην κατεδάφιση, κάτι που οφείλουμε να το καταγράψουμε ως ιστορικό γεγονός, αφού επί πενήντα και πλέον χρόνια έστεκε εκεί.

Το αυθαίρετο κτίσμα, κρίθηκε οριστικά αυθαίρετο μετά από αυτοψία στην οποία προχώρησε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου.

Οι κάτοικοι ακόμη προσπαθούν να το πιστέψουν, παρά το ότι το βλέπουν ως μπάζα πλέον.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς επεσήμανε «Χρειάστηκαν 50 χρόνια και τελικά η δική μας αποφασιστική παρέμβαση, που υπηρετεί έναν προφανή στόχο, να ξαναδώσουμε στους πολίτες μας τον χώρο που εξ’ αρχής τους ανήκει. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε αντίθετοι με τις αυθαίρετες συμπεριφορές και πράξεις που στρέφονται σε βάρος των κατοίκων της πόλης μας. Παρά τις δυσκολίες που μας δημιουργεί το ιδιαίτερα γραφειοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διαφυλάξουμε τη νομιμότητα και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλεύεται προς όφελός του την περιουσία της πόλης μας».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 244 guests και κανένα μέλος