Το νέο σχολικό κτίριο που θα φιλοξενήσει το Γυμνάσιο της Βουλιαγμένης είναι δύο ορόφων και συνολικής επιφάνειας 1826 τμ.

 

Πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του νέου σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης.

gymnasio-voul-nis2Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου και τη διοικητική του παραλαβή από το Δήμο, ξεκινούν ταυτόχρονα και οι διαδικασίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να παραδοθεί στους μαθητές της Βουλιαγμένης στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το νέο σχολικό κτίριο που θα φιλοξενήσει το Γυμνάσιο της Βουλιαγμένης είναι δύο ορόφων και συνολικής επιφάνειας 1826 τμ. Περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητική αίθουσα, βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικοχημείας, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα τεχνολογίας, γραφεία και αποδυτήρια. Η κατασκευή του νέου Γυμνασίου Βουλιαγμένης κόστισε 2.524.091 ευρώ.

Θα πρέπει να θυμίσουμε εδώ ότι είχε ξεκινήσει επί Δήμου Βουλιαγμένης και Δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα, αλλά λόγω της κρίσης είχαν «παγώσει» τα κονδύλια και είχε μείνει ημιτελές το συγκρότημα.

Μετά την ανάληψη καθηκόντων ως Δημάρχου του Σπύρου Πανά, ο οποίος με μεθοδευμένες και επίμονες ενέργειες, πέτυχε την αναγκαία χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και ολοκληρώθηκε μια ακόμη νέα σχολική μονάδα, η οποία θα διατεθεί από την επόμενη χρονιά στη νεολαία του Δήμου 3Β.

Η παραλαβή του σχολείου από τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου έγινε την περασμένη Τετάρτη παρουσία του Δημάρχου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Σ. Πανά και τηςgymnasio-voul.-paralabi προέδρουτης Σχολικής Επιτροπής Μ. Σίνα.

Με αφορμή την παραλαβή του νέου σχολικού κτιρίου, ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς υπογράμμισε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα δικαιωμένος, γιατί μετά τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε ως Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διασφαλίσουμε την αναγκαία χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης, σήμερα το νέο αυτό σχολείο περνά στα χέρια του Δήμου. Το σχολείο αυτό ήταν ένα έργο που οραματίστηκε και ξεκίνησε ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας και χάρις στη δική του πρωτοβουλία μπορούμε σήμερα να παραδώσουμε στη νέα γενιά της πόλης μας ένα ακόμη νέο σχολικό κτίριο.

Πιστεύω πραγματικά πως η επένδυση στη γνώση είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον της Πατρίδας μας και την πρόοδο των παιδιών μας. Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι στην πόλη μας θα λειτουργούν δημόσια σχολεία απαλλαγμένα από όλα όσα βαραίνουν το έργο των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Δημόσια σχολεία που θα εξασφαλίζουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, θα παρέχουν γνώσεις και εφόδια ώστε κάθε νέος και νέα της Βάρης, της Βούλας, της Βουλιαγμένης να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.»

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 282 επισκέπτες και κανένα μέλος