Μια Δημοτική Κίνηση που θα επιλέξει τους εκπροσώπους της με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας


antistasiΈνα μήνα πριν 130 συμπολίτες μας, που σήμερα ξεπερνούν τους 200, διατύπωσαν προς τους διαφαινόμενους υποψήφιους Δημάρχους και τις παρατάξεις τους βασικά ερωτήματα που αφορούν την ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και   την οικονομική, κοινωνική, ανθρωπιστική και ηθική κρίση που βιώνει η χώρα μας σαν αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας.

Ερωτήματα που αφορούσαν τους λόγους της φτωχοποίησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συμπολιτών μας, του ασφυκτικού εναγκαλισμού των δήμων από την κεντρική εξουσία και το τροϊκανό παρατηρητήριο, τις απολύσεις που τις ονομάζουν κινητικότητα, την επισφάλεια των εργαζομένων στους δήμους, την αδιαφάνεια στην άσκηση διοίκησης, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.  

Όπως αποδείχθηκε κανένας δεν μπήκε στον κόπο να σκεφθεί, να προβληματιστεί και να εκφέρει, έστω, τη γνώμη του επί της ουσίας αυτών των πραγμάτων. Μια γενική πολιτική αφασία λες και δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Κι αυτό είναι ενδεικτικό για το πόσο θα ακούνε τη φωνή μας και θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τη γνώμη μας, αν εκλεγούν.

Συνεχίζουν να πολιτεύονται όπως πριν. Για το μόνο που φαίνεται να ενδιαφέρονται είναι ο διαγκωνισμός για τις κομματικές υποστηρίξεις και το «κλείσιμο» υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Και τους πολίτες, για άλλη μια φορά, θα τους καλέσουν να στηρίξουν με την ψήφο τους επιλογές για τις οποίες δεν μπορούν να έχουν λόγο.

Αυτή η παρωδία όμως πρέπει να πάρει τέλος!

Είναι τόσο κρίσιμη η κατάσταση που βιώνουμε που –πλέον- δεν μπορούμε να «αναθέσουμε» σε κανέναν να μας σώσει. Είναι απαραίτητη η λαϊκή αφύπνιση για να διώξουμε όλους εκείνους που σφυρίζουν αδιάφορα στις πλάτες μας.

 

Έτσι αποφασίσαμε να οργανωθούμε δημιουργώντας με τη μαζική συμμετοχή μας μια Κίνηση Αντίστασης και Ανατροπής.

Μια Κίνηση που, με ανοιχτές διαδικασίες και χωρίς αποκλεισμούς, θα αποφασίσει για όλα, για τις προγραμματικές θέσεις και για τα πρόσωπα.

Μια Κίνηση που με την παρουσία της στην εκλογική διαδικασία θα αλλάξει επιτέλους την ατζέντα για να μιλήσουμε ανοιχτά:

·      Για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα, στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών αλλά και αύριο σαν ουσιαστική συνιστώσα για την ανασυγκρότηση του τόπου μας.

·      Για τα μεγάλα συμφέροντα που επιβουλεύονται και περικυκλώνουν την περιοχή μας και το πώς δυναμικά θα τα αποτρέψουμε.

·      Για το δρόμο ανάπτυξης, ισοτιμίας και αλληλεγγύης Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη, που επιλέγουν οι πολίτες.

Μια Κίνηση που θα επιλέξει τους εκπροσώπους της με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας.

Σ’ αυτό το νέο δρόμο σας καλούμε να μας συναντήσετε.

Πολύ σύντομα θα ορίσουμε την ημερομηνία και τον τόπο της πρώτης μεγάλης συγκέντρωσής μας για να βρεθούμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τα επόμενα κοινά βήματά μας.

Η οργανωτική επιτροπή

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΓΡΙΣΠΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

ΙΩΑΚΕΙΜ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΒΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΑΡΡΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΚΟΞ ΜΑΡΙΑ ΛΗ

ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΛΙΠΙΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΜΑΓΚΑΝΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΟΜΠΟΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΚΟΡΔΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

Στο μεταξύ πολλοί συμπολίτες μας, σε Μαρκόπουλο & Πόρτο Ράφτη συνεχίζουν να υπογράφουν και να υποστηρίζουν τις θέσεις μας, όπως αυτές εκφράστηκαν στο κείμενο – παρέμβαση «Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ».

Οι νέες 71 υπογραφές είναι:

ΑΓΙΑΝΔΡΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΒΑΡΔΑΒΑ ΜΑΡΙΑ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΒΙΡΒΙΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΒΟΥΤΣΑ ΜΑΡΙΑ, ΒΟΥΤΣΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΙΑΣ ΜΙΛΤΟΣ, ΓΡΑΨΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΓΡΕΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΡΙΣΠΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΔΗΜΑ ΑΝΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΖΗΝΟΒΙΑ – ΙΩΑΝΝΑ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ, ΖΕΡΒΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΗ ΛΙΤΣΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΗ, ΚΕΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΕΦΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΚΚΑΛΗ ΛΙΛΑ, ΚΟΤΤΑΚΗ ΑΝΝΑ, ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ, ΚΟΥΦΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΖΗ ΑΚΡΙΒΗ, ΚΥΡΙΑΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΩΝΣΤΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΚΩΝΣΤΑ ΟΡΣΑΛΙΑ, ΚΩΤΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΛΙΠΙΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΜΑΓΚΑΝΑΡΗ ΜΑΡΙΑ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΓΚΑΝΑΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ, ΜΑΓΚΑΝΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΚΚΑ ΑΡΓΥΡΩ, ΜΑΚΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΑΛΛΙΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΑΝΑ ΠΛΑΤΙΑ, ΜΠΑΚΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΠΑΚΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΜΠΑΚΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΕΛΕΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ, ΠΕΡΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΑΧΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΙΣΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΚΟΥΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΘΗΝΑ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΧΑΡΔΑΛΟΥΠΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΑΡΔΑΛΟΥΠΑ ΜΑΡΙΑ, ΧΑΡΔΑΛΟΥΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΧΕΙΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 250 guests και κανένα μέλος