Aπό τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, ανακούφισε τους κατοίκους και περιορίστηκαν δραστικά τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα!
 
 
Εγκαινιάστηκε η οδός που συνδέει τις πόλεις Παιανία - Σπάτα- Λούτσα από τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σκουρό, τον οποίο συνόδευε και η αντιπεριφερειάρχης Χρυσάνθη Κισκήρα. Ενα οδικό έργο μεγάλης σημασίας για την Ανατολική Αττική, προϋπολογισμού 25,3 εκ. €. Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.
Παρόντες βουλευτές και οι δήμαρχοι Σπάτων – Αρτέμιδας Χρ. Μάρκου, Παιανίας Δημ. Δάβαρης, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης καιΠαλλήνης Θανάσης Ζούτσος. Το έργο στο μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής και από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Η Ανατολική Αττική αλλάζει.
paianias-spata-loutsa-egkainiaΟ Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός στο χαιρετισμό του δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Πρόκειται για ένα έργο υπερτοπικής σημασίας, το οποίο σε συνδυασμό με την Αττική Οδό επιτρέπει σε όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου την εύκολη, ταχεία και κυρίως ασφαλή πρόσβαση στις πανέμορφες παραλίες της Ανατ. Αττικής. Με αυτά τα έργα δημιουργούνται θέσεις εργασίας και εισρέουν στο κρατικό ταμείο χρήματα από την επιστροφή του ΦΠΑ. Η Ανατολική Αττική αλλάζει. Χάρη στις προσπάθειες όλων μας η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει. Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και δουλειές. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ».
 
Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα υπογράμμισε ότι «Υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ των φορέων. Η Ανατολική Αττική είναι η πύλη εισόδου – εξόδου προς την μητροπολιτική Αθήνα. Βλέπουμε ότι η έλλειψη υποδομών της αντιμετωπίζεται με όραμα και αναπτυξιακό σχεδιασμό».
 
 
Ήταν μονοπάτι κι έγινε λεωφόρος!
 
 
Ο Δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος Χρ. Μάρκου, έκανε μία ιστορική αναδρομή του μονοπατιού που σήμερα είναι λεωφόρος λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Ήταν μονοπάτι κι έγινε δύσβατος χωματόδρομος. Και στην δεκαετία του ’60Και στη δεκαετία του ’60, ο οραματιστής Δήμαρχος Σπάτων Χρ. Μπέκας με την συμβολή της προσωπικής “αγγαρείας” – ένας θεσμός που φανέρωνε την στενότητα των οικονομικών πόρων της εποχής, αλλά και την αλληλεγγύη του τοπικού πληθυσμού, ασφαλτοστρώθηκε, δενδροφυτεύτηκε και ένωσε το επίνειο του τότε Δήμου Σπάτων, τη Λούτσα, με τον κεντρικό πολεοδομικό της πόλης.
Η Λούτσα εξελίχθηκε ραγδαία και άναρχα πολεοδομικά με ευθύνη αποκλειστική της πολιτείας σ’ ένα μεγάλο παραθεριστικό κέντρο. Μετονομάσθηκε σε ΑΡΤΕΜΙΔΑ υπερχειλίσθηκε πληθυσμιακά από μόνιμους κατοίκους, κι ο δρόμος που την ένωνε με τα ΣΠΑΤΑ επιφορτίσθηκε απ’ την συνεχή κυκλοφοριακή ροή των οχημάτων, με αποτέλεσμα στις μέρες και στις ώρες της καλοκαιρινής κυρίως αιχμής να είναι επί της ουσίας αδιαπέραστος.
Πέρασαν 50 χρόνια από τότε και πριν την καλλικρατική συνένωση των πόλεων των ΣΠΑΤΩΝ και της ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ με πρωτοβουλία του πρώην Νομάρχη Ανατ. Αττικής Λεωνίδα Κουρή και του τότε Δημάρχου Σπάτων Θανάση Τούντα, ξεκίνησε η κατασκευή του έργου που εγκαινιάζεται σήμερα για να φέρει πιο κοντά και με μεγαλύτερη ασφάλεια τους κατοίκους της Παιανίας, των Σπάτων, της Αρτέμιδας.
Αυτό το έργο δεν αποτελεί απλά ένα μεγάλο Εργο υποδομής, είναι ένα έργο που ήδη από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του, ανακούφισε τους κατοίκους.
 
Περιορίστηκαν δραστικά τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.
 
Διευκολύνεται αφάνταστα η προσπέλαση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στον ΕΥΒΟΪΚΟ.
Είναι όντως ένα έργο με «ανθρώπινο πρόσωπο» κι όχι ακόμα μια εργολαβία της αρπαχτής.
 
Μακάρι όλα τα Δημόσια έργα, που εκτελούνται σ’ αυτήν τη χώρα να έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της κατασκευής και να πρόσφεραν αντίστοιχη ωφέλεια στους τοπικούς πληθυσμούς που τα υποδέχονταν.
 
 
Πολλά Συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες του έργου.
Συγχαρητήρια στους συνεχιστές των διαδικασιών για την ολοκλήρωσή του.
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 guests και κανένα μέλος