Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στην Πνευματική Εστία Βούλας, έγινε η πρώτη ανοικτή συνέλευση Ενεργών Δημοτών, με στόχο την κινητοποίηση όσων θέλουν να παίρνουν μέρος οι ίδιοι στη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων που αφορούν στη ζωή τους, γεγονός που αποβαίνει όρος επιβίωσης υπό τις σημερινές συνθήκες απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, εκποίησης του δημόσιου πλούτου, κατασχέσεων των ιδιωτικών περιουσιών και εκπατρισμού των νέων λόγω της ανεργίας που ξεπέρασε το 60%.

Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος που οδήγησε στα εξής συμπεράσματα:

1. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ευρίσκεται υπό τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του κεντρικού κράτους και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί από αυτό σαν μηχανισμός για την περαιτέρω εφαρμογή της πολιτικής που οι κατοχικές κυβερνήσεις ασκούν κατ΄ εντολή της τρόϊκα.

2. Η προσπάθεια για Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των δημοτών και των τοπικών Κοινωνιών , κάτω από τις παραπάνω κρατούσες στην χώρα μας πολιτικές συνθήκες , είναι άρρηκτα δεμένη με τον γενικότερο αγώνα του λαού μας για Εθνική Απελευθέρωση και Αναγέννηση.

3. Παρόλο που αυτό αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, δεν κατέστη μέχρι σήμερα εφικτό να επιτευχθεί ο κοινός βηματισμός των συλλογικοτήτων αντίστασης, κομμάτων, κινημάτων, δημοτικών παρατάξεων, συνδικαλιστικών ενώσεων κλπ. Τρανή απόδειξη και στο Δήμο μας η διασπορά αυτών των δυνάμεων σε διάφορους προσωποκεντρικούς και κομματογενείς σχηματισμούς που διαγκωνίζονται για την άλωση της δημοτικής εξουσίας , ξεχνώντας την ιδιαίτερη πολιτική κρισιμότητα αυτών ειδικά των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποτελούν μοναδική ευκαιρία οι Δημότες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η ίδρυση Δημοτικής Κίνησης, με αποκλειστικό όργανο για την λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων την ανοιχτή της Συνέλευση και τις καθολικές ψηφοφορίες των εγγεγραμμένων μελών της, που να λειτουργεί, μεταξύ των άλλων, με την κυκλική εναλλαγή και την αυτοδέσμευση ανακλητότητας στις θέσεις ευθύνης.

Η Συνέλευση κατόπιν ψηφοφορίας επί διαφόρων προτάσεων αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, ότι η ονομασία που καλύτερα ταιριάζει στην Κίνησή μας ως εκ του τρόπου συγκρότησής της και της φυσιογνωμίας της είναι ΄΄ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ΄΄, με υπότιτλο ΄΄ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΗ - ΒΟΥΛΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ΄΄

Εγκρίθηκε ομόφωνα η ιδρυτική διακήρυξη αρχών της κίνησης, καθώς και το Αμεσοδημοκρατικό λειτουργιόγραμμά της. Τέλος στελεχώθηκαν τρεις πρώτες ομάδες εργασίας, για την περαιτέρω ανάπτυξη προς επίτευξη των διακηρυγμένων στόχων.

Πληροφ. 6973005245 – 6977253957 – 6945027027

https://www.facebook.com/groups/488737654572346/

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 254 guests και κανένα μέλος