mitropolitis-omilonΗ Δημοτική Συνεδρίαση της 10/2 στο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή συμβούλων, κάτι που δεν συμβαίνει τελευταία.

Στη συνεδρίαση προσήλθε και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού και 3Β (Μ.Γ.Ελ.3Β) κ. Παύλος μετά του πατέρα Κωνσταντίνου, γιατί τα δύο πρώτα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη αφορούσαν το Κοιμητήριο της Βούλας και πιο συγκεκριμένα, αίτημα της Μητρόπολης για διαχείριση του Κυλικείου και του Υπογείου του Ναού.

Ο δήμαρχος Σπ. Πανάς παρεκάλεσε τους συμβούλους, να μη γίνουν ερωτήσεις, να προηγηθούν τα 2 θέματα για να μην περιμένει ο Μητροπολίτης και να συνεχίσει κανονικά η διαδικασία μετά.

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος αντέδρασε· ζήτησε να τηρηθεί η διαδικασία, διότι η Κώδικας δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. «Προσπάθεια ξεσκονίσματος του κου Πανά, να συζητηθούν τα θέματα της Μητρόπολης, πριν τις προ ημερησίας ερωτήσεις», σχολίασε.

Και «αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας» κατά πως λέει η παροιμία.

Ετσι αναγκάστηκε ο Μητροπολίτης να περιμένει περίπου 3 ώρες ώστε να συζητηθούν τα θέματα που αφορούσαν το Κοιμητήριο.

Ακούστηκαν πολλά “φιλολογικά” καθώς και εύστοχες ερωτήσεις και προβληματισμοί όπως το Νομοσχέδιο για την ιδιωτική πολεοδόμηση (από Γιάννη Σκουμπούρη), η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας (από Κώστα Πασακυριάκο), η Μελέτη για τη Βάρκιζα (από Λυδία Αργυροπούλου) για τον ελλιμενισμό στο λιμάνι της Βάρκιζας (από Γιάννη Νιτερόπουλο). Η εκκαθάριση της ΔΕΑΒ δεν έχει κλείσει ακόμα!!! Γιατί; (Δ. Γεωργουλόπουλος).
 
 
Παραχώρηση Κυλικείου και υπόγειας αίθουσας  του ναού στη Μητρόπολη
 
Ο Μητροπολίτης ζητούσε να παραχωρηθεί το υπόγειο του Ναού στην Μητρόπολη για να γίνει χώρος αναμονής τεθλιμένων, το 2ο θέμα και το 1 θέμα είχε δύο σκέλη. α) Το κτίριο μπαίνοντας στο Κοιμητήριο δεξιά να γίνει γραφείο ιερέων και αριστερά το Κυλικείο που είναι κλειστό χρόνια, λόγω αυθαίρετων κατασκευών, να παραχωρηθεί στη Μητρόπολη και να το λειτουργήσει με εθελοντές.

pavlos-panas
Ο Δήμαρχος Σπ. Πανάς εξήγησε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να το μισθώσει πριν νομιμοποιηθούν οι αυθαίρετες κατασκευές. Και ανοίγει πλέον ο δρόμος της νομιμοποίησης με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Γι’ αυτό προτείνει να παραχωρηθεί στην Μητρόπολη, για κοινωνικό σκοπό έως ότου τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, για να μπορέσει να λειτουργήσει το Κυλικείο, το οποίο είναι απολύτως αναγκαίο στο Κοιμητήριο.

 
Αλγηνή εικόνα του Κοιμητηρίου έδωσε ο Μητροπολίτης, “ξέφραγο αμπέλι”. Μάντρες πεσμένες, σκουπίδια παντού, τουαλέτες δεν υπάρχουν για τους επισκέπτες. Αλλά και ο πατέρας Κων/νος, ο οποίος όπως είπε έχει μια μεγάλη εμπειρία από Κοιμητήρια σε όλη την Αττική και υπάρχουν πολύ καλά οργανωμένα, έτσι που μπορούν να αντλήσουν γνώση. «Τα κοιμητήρια της περιοχής μας βρίσκονται πενήντα χρόνια πίσω», τόνισε.

Υπήρξε σκεπτικισμός αν πρέπει να δοθεί το Κυλικείο στη Μητρόπολη, γιατί ο Δήμος θα μπορούσε να βγάζει ένα έσοδο, αλλά επειδή καθυστερεί η νομιμοποίηση, ψήφισαν να δοθεί στη Μητρόπολη μέχρις ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και νομιμοποιηθεί.

Επίσης έδωσαν το υπόγειο για αίθουσα αναμονής και το Γραφείο των Ιερέων.

Λευκό ψήφισαν οι Δ. Δαβάκης, Γ. Νιτερόπουλος, Γ. Σκουμπούρης και Λ. Αργυροπούλου.

Βέβαια βγάζουν τους εργαζόμενους του Κοιμητηρίου στο ...δρόμο, και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα διότι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αφού βρίσκονται εκεί πάρα πολλές ώρες και πιάνουν ανθυιγιεινά αντικείμενα.


Σχολιάζοντας

Γνώμη μας είναι, σεβόμενοι το θεσμό, έπρεπε να προηγηθούν τα θέματα της Μητρόπολης. Τα προ ημερησίας άλλωστε που ακούγονται κάθε φορά στα Δημοτικά Συμβούλιο είναι μία επανάληψη ...ιστορίας και διαξιφισμοί, με πολύ μικρές εξαιρέσεις.

Βέβαια και ο Μητροπολίτης, αν και δήλωσε ότι δεν ανακατεύεται με τα πολιτικά, “επέπληξε” τους συμβούλους και το ακροατήριο, που δεν σηκώθηκαν όρθιοι, άμα τη εμφανίσει του και αντ’ αντού κάποιοι εσχολίαζαν...

Ο Κώστας Πασακυριάκος την ώρα που ξεκινούσε το πρώτο θέμα που αφορούσε τη Μητρόπολη δήλωσε ότι αποχωρεί νιώθοντας προσβεβλημένος με τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη “να σηκωθούμε όρθιοι”.

«Η χρήση και η διαχείριση όλων των Κυλικείων στα Κοιμητήρια ανήκει στους Δήμους»  Δημ. Δαβάκης

«Ως μεταβατική διαδικασία, έως ότου νομιμοποιηθεί να δοθεί κατά χρήση και αφού νομιμοποιηθεί να επανεξεταστεί»  Γρ. Κωνσταντέλλος

«Για λόγους ηθικής τάξης, καλό θα είναι όσοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας εντάχθηκαν στο συνδυασμό του Γρ. Κωνσταντέλλου να ανεξαρτητοποιηθούν»    Σπύρος Πανάς, δήμαρχος

«Μήπως πρέπει εσείς να αποχωρήσετε από το συνδυασμό και όχι οι σύμβουλοι, που βρίσκονται εδώ στο όνομα του Γρ. Κασιδόκωστα και όχι σ’ εσάς;»   Ηλέκτρα Τσιριγώτη

 
«Υπάρχουν κι άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα: Κοινοπολιτεία Κύπρου, Προξενείο Ρόδου...» Κυρ. Κικίλιας, πρόεδρος Δ.Σ.

 

σ.σ. Οφείλω να σε συγχαρώ πρόεδρε, γιατί πράγματι είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα του δεύτερο σχέδιο Ανάν που έρχεται για διαμελισμό τους Κύπρου, αλλά και η αλλαγή ονομασίας του Προξενείου Ρόδου σε “Προξενείο Ανατολικού Αιγαίου”, κάτι μυρίζει...

Γιατί όπως λέει ο σοφός λαός, αν δώσεις τη γη και το ύδωρ παραδίνεσαι, αφοπλίζεσαι...



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 282 guests και κανένα μέλος