rema-kormpiΦαίνεται ότι το ρέμα του Κόρμπι θα κρατήσει το νερό του και δεν θα το απλώνει στις συνοικίες της Βάρης...

Μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια, το ρέμα του Κόρμπι, ως φαίνεται, μπαίνει στην τελική ευθεία της διευθέτησης.

Ηταν ακόμη δήμαρχος Βάρης, ο Κώστας Μπαγλατζής, όταν το ρέμα του Κόρμπι έπνιξε την περιοχή (1993) και μπήκε σε προτεραιότητα(!) η διευθέτησή του.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, ενέκρινε την υποβολή σκοπιμότητας στο ΕΣΠΑ του έργο με τίτλο «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΡΜΠΙ ΑΠΟ Λ. ΒΑΡΗΣ-ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΒΟΛΗ»,
συνολικού προϋπολογισμού 20.249.000,00€ με το ΦΠΑ.

rema-korbi perifereiakoΠαρών στη συνεδρίαση ήταν και ο δήμαρχος των 3Β Σπύρος Πανάς, ο οποίος το έχει “κυνηγήσει” το θέμα με επιμονή και τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του: «η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποτελεί προτεραιότητα για την περιοχή και τους κατοίκους. Η διευθέτηση του ρέματος του Κόρμπι είναι μια παρέμβαση αυτής της κατηγορίας, γι αυτό και αποτελεί για την πόλη μας και ιδιαίτερα για τη Βάρη, θέμα πρώτης προτεραιότητας. Ως Δημοτική Αρχή καταθέσαμε τη μελέτη στην Περιφέρεια και ζητήσαμε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Με την θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε το δεύτερο βήμα, ακολουθεί η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ώστε να υλοποιηθεί το έργο και να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα με την οριοθέτηση θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά από συμπληρωματικές παρεμβάσεις ως Δήμος, που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των κατοίκων, συνυπολογίζοντας την αστική ανάπτυξη που έχει ήδη επιτευχθεί και αποτελεί πραγματικότητα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό – και θέλω να σταθώ σε αυτό – ότι με βάση τα όσα περιγράφονται στην εισήγηση της Περιφέρειας για το έργο όχι μόνο δεν θα αλλοιωθεί η φυσική εικόνα του ρέματος αλλά θα διασφαλιστεί η φυσιογνωμία της περιοχής. Με την ολοκλήρωση του έργου το ρέμα πλέον θα καθοριστεί και θα οριοθετηθεί έτσι ώστε να ενταχθεί αυτό το φυσικό στοιχείο στο αστικό τοπίο της Βάρης. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ένα ακόμη στοιχείο, η πρόβλεψη για διευθέτηση της εκβολής του ρέματος στην περιοχή της παραλίας.

Επιλύονται έτσι προβλήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης αλλά και δίνονται δυνατότητες για την τουριστική ανάπτυξη της παραλία, ενώ συγχρόνως ελαχιστοποιείται η ανάγκη δημιουργίας έργων στην παραλιακή ζώνη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ψήφισαν θετικά να υποβληθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το έργο της Διευθέτησης του Ρέματος Κόρμπι».

Στο έργο προβλέπεται να κατασκευαστούν έργα διευθέτησης στο Ρέμα Κόρμπι σε μήκος 2,9 χιλιομέτρων περίπου (από το ύψος της Λ. Βάρης-Κορωπίου μέχρι την έξοδό του στη θάλασσα στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας).
 

Συγκεκριμένα θα γίνουν:

Χωματουργικές διαμορφώσεις στην περιοχή της εκβολής.

Κατασκευή έργων από συρματοκιβώτια στην περιοχή της παραλίας, στο εκτός σχεδίου κατάντι τμήμα και σε τμήματα εντός σχεδίου.

Κατασκευή του έργου διέλευσης της Λ. Σουνίου από οπλισμένο σκυρόδεμα

Κατασκευή κλειστών αγωγών.

Κατασκευή ανοικτών αγωγών.

Κατασκευή λεκανών καταστροφής ενέργειας από οπλισμένο σκυρόδεμα και συρματοκιβώτια.

Διαμόρφωση των παραρεμάτιων περιοχών στα ανοικτά τμήματα με τις κατάλληλες χωματουργικές εργασίες, την κατασκευή ασφαλτοστρωμένης οδού, πεζοδρομίου και στηθαίου ασφαλείας.

Κατασκευή τοπικών έργων αντιστήριξης από πασσάλους.

Με την εκτέλεση του έργου θα λυθούν οξύτατα προβλήματα στην περιοχή της Βάρης - Κορωπίου, από τις υπερχειλίσεις κάθε τόσο και την καταστροφή περιουσιών, αλλά θα δώσει και άλλη εικόνα στην περιοχή, αφού διατηρείται εξ’ ολοκλήρου η φυσική εκβολή στην περιοχή της παραλίας και ελαχιστοποιούνται τα έργα στην παλιακή ζώνη.Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 271 guests και κανένα μέλος