Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατ. Αττικής παραβρέθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, για το προ ημερησίας θέμα που έθεσε η παράταξη του Θ. Μπαλή για σχολικούς συνοδούς...

Σχολικούς Συνοδούς στα δημόσια σχολεία

ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί


Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατ. Αττικής παραβρέθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, για το προ ημερησίας θέμα που έθεσε η παράταξη του Θ. Μπαλή για σχολικούς συνοδούς.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δημ. Μπαρούτας, ο οποίος πρότεινε να αποφασίσει η Νομαρχία να ζητήσει σχολικούς συνοδούς για τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, που σήμερα δεν υπάρχουν, ενώ αντιθέτως στα ιδιωτικά σχολεία επιβάλλεται.

Η πρόεδρος του Ν.Σ. Μαρία Κατσιμίχα εισήγαγε το θέμα μετά από απόφαση του Ν.Σ. και ο Νομάρχης Λ. Κουρής,  συμφώνησε με την εισήγηση του Δημ. Μπαρούτα, πλην όμως δεν καλύπτονται νομικά και δεν θα μπορούν να εκταμιεύσουν χρήματα για να πληρώσουν. Γι’ αυτό πρότεινε να προκηρύξουν δύο προσφορές: Μία που να έχει και σχολικο συνοδό μέσα και μία που να μην έχει, ενώ παράλληλα με ψήφισμά τους να ζητούν από τα αρμόδια Υπουργεία να εγκρίνουν κονδύλι και για συνοδούς. Παράλληλα δε να πιέσουν ώστε να προβλεφθεί υποχρεωτική ύπαρξη του συνοδού.

H παράταξη που εισηγήθηκε το θέμα δεν έμεινε ικανοποιημένη και δεν ψήφισε την πρόταση.


Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ κατέθεσε προτάσεις  για τη μεταφορά των μαθητών όπως:

Στο νέο διαγωνισμό που θα προκηρύξετε για τη μίσθωση οχημάτων για τη μεταφορά μαθητών να συμπεριλάβετε στους όρους των συμβάσεων τα παρακάτω

1. Τα οχήματα για να μπορούν να  λάβουν μέρος στο διαγωνισμό να διαθέτουν σχολικό συνοδό. Είναι αδιανόητο παιδία ηλικίας ακόμη και τεσσάρων ετών να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται στα οχήματα χωρίς επίβλεψη, να δένουν τις ζώνες χωρίς βοήθεια και κατά τη διάρκεια του δρομολογίου να είναι τελείως  ανεπιτήρητα αφού ο οδηγός είναι προσηλωμένος στην οδήγηση.

2. Κάθε όχημα που θα μισθώνεται από τη Νομαρχία για μεταφορά μαθητών να δεσμεύεται από τη σύμβαση και  για τη μεταφορά των μαθητών στις εννέα διδακτικές επισκέψεις τους, που προβλέπονται για κάθε σχολικό έτος (χωρίς κόστος για τα παιδιά). Εγινε δεκτό από το Ν.Σ.

3. Να απαγορεύεται ρητά η ανάθεση των δρομολογίων από την ανάδοχο  εταιρία σε άλλες εταιρίες ή ιδιοκτήτες οχημάτων.

1. Οι νέες συμβάσεις να βρίσκονται στα σχολεία την 1η Σεπτέμβρη 2008

2. Στις νέες συμβάσεις να αναφέρεται ξεκάθαρα όχι μόνο η ανάδοχος εταιρεία αλλά και τα στοιχεία του οχήματος που θα εκτελεί το δρομολόγιο (αριθμός κυκλοφορίας κτλ) καθώς    και των οδηγών .Είναι αυτονόητο ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των παιδιών πρέπει να γνωρίζουν  πιο όχημα και ποιος οδηγός μεταφέρει τους μαθητές.

3. Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των οχημάτων από τις αρμόδιες επιτροπές σε καθημερινή βάση.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 419 επισκέπτες και κανένα μέλος