"Δεν εκπροσωπείτε τον λαό σας. Συγνώμη που σας το αποκαλύπτω, κ. Σαμαρά αλλά δεν κάνετε εσείς κουμάντο στην Ελλάδα, έχετε χάσει τον έλεγχο". (Δείτε βίντεο)
 
 
Ο Bρετανός ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τα είπε ξεκάθαρα και κατάμουτρα στον   Αντώνη Σαμαράς.

«Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε.

Συγχαρητήρια και για την εν μια νυκτή επιτυχή διαπραγμάτευση της οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (MiFID). Φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα στους δρόμους της Αθήνας και θα πανηγυρίζουν.

Δεν έχει σημασία βέβαια που η χώρα σας, υπό τις συμβουλές της Goldman Sachs, μπήκε στο ευρώ χωρίς να πρέπει.
Δεν έχει βέβαια, σημασία που η ανεργία έχει φτάσει το 30%, η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, ότι το νεοναζιστικό κόμμα ανεβαίνει, ότι έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία.
Μην ανησυχείτε γι' αυτά γιατί... ο τρίλογος για το MiFID ήταν επιτυχία.
Αυτό φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο τις δύο Ευρώπες που έχουμε.

Η Ευρώπη για την οποία συζητούμε εδώ είναι αυτή των ονειροπόλων που θέλουν να επιβάλλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με ενιαία ταυτότητα και νόμισμα, κι άλλη μια που είναι ο αληθινός κόσμος εκεί έξω.

Έρχεστε εδώ κ. Σαμαρά και μας λέτε ότι εκπροσωπείτε την σταθερή θέληση του Ελληνικού λαού; Συγνώμη που σας το αποκαλύπτω, κ. Σαμαρά αλλά δεν κάνετε εσείς κουμάντο στην Ελλάδα, έχετε χάσει τον έλεγχοΚαι προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας, από Νέα Δημοκρατία σε MH Δημοκρατία (ΝΟ Democracy) .

Γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή.

Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε παραδώσει την Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε!

Και δεν μπορείτε καν να παραδεχτείτε ότι ήταν λάθος που μπήκατε στο ευρώ γιατί ο κ. Παπανδρέου το έκανε αυτό. Μάλιστα ζήτησε και δημοψήφισμα.

Και μέσα σε 48 ώρες η ανίερη συμμαχία που κάνει κουμάντο στην Ε.Ε. τον είχε απομακρύνει και τον είχε αντικαταστήσει από έναν πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs– μαριονέτα.

Τώρα σας κάνουν κουμάντο οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.
Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα καταρρίψουν τον μύθο ότι όλα αυτά ήταν αναπόφευκτα.
Οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι μια μάχη μεταξύ εθνικής δημοκρατίας και Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.
 
Ότι και να πείτε στην αίθουσα αυτή, οι άνθρωποι εκεί έξω δεν θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Θέλουν Ευρωπαϊκά κυρίαρχα κράτη που θα συνεργάζονται και που θα έχουν εμπορικές σχέσεις. Πιστεύω ότι οι ευρωεκλογές αυτές θα γράψουν ιστορία.
Μέχρι τώρα όλοι πίστευαν όσο και αν δεν τους αρέσει η μορφή αυτή στην οποία εξελίχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι ήταν μονόδρομος.

Αυτός ο μύθος του μονόδρομου θα γκρεμιστεί με τις επερχόμενες εκλογές. Ευχαριστώ.

 Ο Αντ. Σαμαράς, ιδιαίτερα ενοχλημένος απάντησε: «Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε, θα εκτιμούσα όμως αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Θα περίμενα περισσότερη αλληλεγγύη από εσάς. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ»

Απάντηση Αντώνη Σαμαρά:
{youtube}1edsf6eAOAA{/youtube}

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 151 guests και κανένα μέλος