Εντυπωσιακή η ογκώδης παρουσία του κόσμου
 
Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, στα 3Β, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σε μια εντυπωσιακή, ομολογουμένως σε όγκο εκδήλωση στο Divani, παρουσίασε τους πρώτους συνεργάτες της ομάδας του, η οποία όμως είναι αρκετά πολυπληθής!

Ογκώδης, χαρακτηρίστηκε από πολλούς η συμμετοχή των πολιτών και το δείχνουν οι εικόνες που κι εμείς αποτυπώσαμε.

Συγκινησιακά φορτισμένος ο Γρ. Κωνσταντέλλος έκανε μία αναφορά στο παρόν και το μέλλον της πόλης Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, όπως είπε. Ανέφερε μάλιστα ότι άλλαξε και το λογότυπο του συνδυασμού, γιατί πλέον τα 3Β τα θεωρεί μία πόλη. Ετσι το λογότυπο αντί «Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, πόλεις για να ζεις», το ονόμασε: «Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, πόλη για να ζεις»

konstantellos-parousiasi 2Ανάμεσα στα πολλά που είπε σημείωσε ότι: «Εργάστηκε πολύ σκληρά μαζί με τους συνεργάτους του για να κρατηθεί αυτός ο νεοσύστατος Δήμος και να μη διαλυθεί», και κατέθεσε ένα «συμβόλαιο τιμής», όπως το χαρακτήρισε.

Συμβόλαιο τιμής

«Το λέω με απολυτότητα και το καταθέτω ως συμβόλαιο τιμής ανάμεσα εμού και υμών, αλλά και των ανθρώπων που εκπροσωπώ.

1ον Δεσμεύομαι προσωπικά και για λογαριασμό όλων αυτών πραγματικά των ωραίων ανθρώπων που πλαισιώνουν το συνδυασμό μας ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα προσπαθήσουμε ακατάπαυστα, άοκνα, δεν θα λογαριάσουμε κόπο ή εμπόδιο, δεν θα υπηρετήσουμε καμμία πολιτική ή κομματική σκοπιμότητα, κανένα επιχειρηματικό ή άλλο συμφέρον παρά μόνο το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της και κανένα άλλο.

2ον Πέραν των αυτονόητων δημοτικών λειτουργιών που σήμερα έχουν διαλύσει ή φυλλοροούν όπως π.χ. η καθαριότητα, η διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών, οι οποίες θα εκσυγχρονιστούν, όπως αξίζει σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό Δήμο και ξέρετε, το αστείο είναι ότι δεν είναι δύσκολο και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε ότι έχουν κάνει οι επιτυχημένοι. Αυτό θα το κάνουμε και εμείς, αλλά αυτό δεν αρκεί. Θα δημιουργήσουμε δύο βασικές λειτουργικές πλατφόρμες:

Η πρώτη θα είναι τό δίκτυο κοινωνικών υποδομών για τον πολίτη, που σήμερα λείπουν και απαιτούνται και η δεύτερη θα είναι η με επιστημονικό τρόπο προετοιμασία ώστε να καταστεί άμεσα έτοιμος ο Δήμος μας ώστε να λάβει από τα ευρωπαϊκά προγράμματα τους πόρους που δικαιούται και για τους οποίους σήμερα αδιαφορεί.

Κανένας δεν έχει μαγικό ραβδάκι. Οι μάγοι του Βινς είναι μόνο στα παραμύθια. Κανένας δεν μπορεί να κάνει άκοπα και σε μηδέν χρόνο θαύματα.konstantellos-parousiasi 5 Μπορεί όμως να προσπαθήσει. Κανένας δεν είναι αλάνθαστος, ούτε και εμείς. Κανένας όμως δεν δικαιούται να μην προσπαθήσει και να μην αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτή την πόλη και για τα παιδιά της.

Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς με όσα αναφέρουμε και με όσα έχουμε εξαγγείλει στο παρελθόν. Πιστεύουμε σε σας και θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί ευκαιρία στους πολίτες να συνδιαμορφώσουν το μέλλον. Ξεκινάμε από σήμερα έναν ανοιχτό διάλογο με όλους εσάς. Περιμένουμε να καταθέσετε τις ιδέες σας και τα οράματά σας για το Δήμο μας. Κι εμείς δεσμευόμαστε ότι θα επεξεργαστούμε όλες τις προτάσεις και θα προσπαθήσουμε να τις εντάξουμε στο αναμορφωμένο πρόγραμμά μας, έτσι ώστε να αποτελέσει δέσμευση για εμάς, όταν με το καλό αναλάβουμε το τιμόνι του Δήμου. Θα είναι μία νέα κοινωνική συνεννόηση, ένα συμβόλαιο τιμής.

Αφήνοντας στο παρελθόν τις πρακτικές που ακολούθησαν μέχρι σήμερα οι διάφοροι σωτήρες, οι οποίοι νόμιζαν ότι γνώριζαν τα προβλήματα και είχαν όλες τις λύσεις και τις απαντήσεις για τα πάντα, χωρίς όμως να ρωτούν κανέναν. Αφήνουμε στο παρελθόν τις πρακτικές αυτές. Επιθυμούμε διακαώς να συνεργαστούμε στενά μαζί σας. Θέλουμε να σας έχουμε δίπλα μας, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας και τις ζωές μας.

Φεύγοντας, θα πρέπει να προετοιμαστείτε κι εσείς με τη σειρά σας, όπως έχουμε προετοιμαστεί εμείς, για όλα όσα – για άλλη μια φορά θα ακουστούν για μας και τις προθέσεις μας, από τους γνωστούς πλέον γυρολόγους των δημοτικών πραγμάτων της νέας μας πόλης.

Κλείστε τ’ αυτιά σας, απομονώστε τους. Είναι λίγοι· με το προσωπείο της περιβαλλοντικής τους ευαισθησίας και χρησιμοποιώντας περίτεχνηkonstantellos-parousiasi 1 περιβαντολλάγνα ρητορική. Οι γνωστοί μόνιμοι υποψήφιοι δήμαρχοι των καφενείων, που αισθάνονται ότι η πόλη τους χρωστά, ενώ δεν τους χρωστά τίποτα, έχουν ξεκινήσει προσπάθεια υπονόμευσής μας, με ψεύδη, συκοφαντίες και λάσπη, επικαλούμενοι την ύπαρξη από εμάς κρυφής ατζέντας, επικεντρώνοντας το κλειστό και σφραγισμένο οριστικά με τελεσίδικες αποφάσεις της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας από δεκαετίες, θέμα των» χρήσεων γης» στη Δημοτική ενότητα Βούλας.

Κι όμως, μετά από τόσα χρόνια, ακόμα η ίδια λιωμένη πλέον καραμέλα απ’ τους γνωστούς οπαδούς της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης πολλοί εκ των οποίων μετέτρεψαν τη συμμετοχή τους στα κοινά της πόλης σε επάγγελμα και γι΄ αυτό είναι κατάπτυστοι.

Οι συμπολίτες μας όμως τους γύρισαν την πλάτη και τους έστειλαν σε όχι και τόσο τιμητική αποστρατεία από τα πολιτικά δρώμενα ήδη από τις προηγούμενες εκλογές.

Ο δρόμος μας μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ηταν δύσκολος και ανηφορικός· η ομάδα μας όμως των εκλεγμένων συμβούλων αλλά και των μη εκλεγμένων έμεινε σταθερή και ακλόνητη, αγαπημένη και αποτελεσματική».

Αναφέρθηκε στα ονόματα όλων των εκλεγμένων συμβούλων, οι οποίοι ανέβηκαν στο βήμα, και τους ευχαρίστησε. Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι είναι: Δ. Βαμβασάκης, Γιάννης Δήμας, Διον Γεωργουλόπουλος, Βερόνικα Αγαλιώτη, Νίκος Ζυγούρης, και οι τοπικοί σύμβουλοι Μάρα Βασιλάκου-Ψυχογιού, Παν. Ασκούνης και Αννα Λεντή-Τομοπούλου.

konstantellos-parousiasi 6Στη συνέχεια κάλεσε σε συστράτευση. «Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς» τόνισε και σημείωσε: «Είναι σημαντικό όλοι μας ή οι περισσότεροι από εμάς να διαθέσουν λίγο από τον ελάχιστο χρόνο που μας έχει απομείνει πλέον, να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια».

Και αναφέρθηκε στα νέα ονόματα που ήδη πλαισιώνουν το συνδυασμό. Ονόματα όπως είπε «που στις προηγούμενες εκλογές είτε απείχαν από τη συμμετοχή τους στα κοινά είτε είχαν επιλέξει άλλη δημοτική παράταξη».

Τους κάλεσε αλφαβητικά 21 ονόματα και ανέβηκαν όλοι στο βήμα:

Αγαλιώτης Γιάννης (αντί της κόρης του Βερόνικας), Αργυρός Ιωάννης, Ανδριόπουλος Μιχάλης, Αποστολόπουλος Αργύρης, Ασημακόπουλος Νίκος, Γιακουμογιαννάκη Αθηνά, Γκούμα Αννα, Γκούμας Παναγιώτης, Καραγιώργος Ντίνος, Κάραγιαν Νανά, Κασιδόκωστας Παντελής, Κοκολέτσος Γιώργος, Φώτη Γιώτα, Νικηφοράκη Δήμητρα, Παπαργυρίου Θεόδωρος, Ραγκούσης Θεόδωρος, Ράπτης Μάρκος, Σεργάκης Ιωάννης, Σκουζής Παναγιώτης, Σωτηρόπουλος Παναγιώτης, Φώτα Ολγα, Χανδράς Αλέξανδρος, Ψαλλίδας Νίκος.



konstantellos-paroysiasi 8Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι βαδίζουν σε έναν δρόμο αντοχής και όχι ταχύτητας. «Ενας δρόμος που θα κόψουμε το νήμα που θα είναι η δικαίωση των δικών μας κόπων της τετραετίας και η ηθική επιβράβευση της δικής σας συμπάθειας και συμπαράστασης που εκδηλώνεται σήμερα πανηγυρικά μ’ αυτό τον ενθουσιώδη τρόπο και την παρουσία σας δίπλα μας».

Τους κάλεσε να μπουν στο ίδιο σκάφος και η πτήση θα είναι επιτυχής.

Στην πρώτη σειρά, πανευτυχής ο στρατηγός εν αποστρατεία, πατέρας Κωνσταντέλλος.

Την εκδήλωση έκλεισε η πολύ όμορφη εικόνα, των τριών παιδιών του Γρηγόρη που του επέδωσαν την ανθοδέσμη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης και Θανάσης Μπούρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Αυγερινός και η τ. Περιφερειακή σύμβουλος και διοικήτρια του Νοσοκομείου «Ελενα» Μαρία Φουρναράκη.

 
 
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 guests και κανένα μέλος