Μετά από μεγάλο διάστημα εξαντλητικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων με φορείς και πολίτες του δήμου μας, δημιουργούμε νέα δημοτική παράταξη, και σας καλούμε, OΛΟΙ ΜΑΖΙ, να προχωρήσουμε μπροστά, να αφήσουμε πίσω το παρελθόν να δούμε το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον, για μία ενιαία πόλη.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης,

Σε λιγότερο από έξι μήνες, καλούμαστε να απαντήσουμε στην μεγάλη πρόκληση των Δημοτικών Εκλογών του 2014 και πρέπει να πάρουμε την μεγάλη απόφαση για την πορεία του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια.

Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να λειτουργήσει σ΄ ένα διαφορετικά διαμορφωμένο τοπίο, να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και δεδομένα, σ΄ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, όπως διαμορφώθηκε μέσα από μια ελλιπή διοικητική μεταρρύθμιση και επηρεάζεται από την σημερινή οικονομική πραγματικότητα που πλήττει τις περισσότερες κοινωνικές τάξεις και τον ίδιο το θεσμό.

Η πραγματικότητα αυτή επιβάλλει εγρήγορση, ανάδειξη και συστράτευση των θετικών δυνάμεων, ενεργή συμμετοχή όλων και σκληρή προσπάθεια, ώστε να δώσουμε απαντήσεις στις απαιτήσεις των καιρών. Τις απαντήσεις αυτές μπορεί να τις δώσει μονάχα μια μεγάλη και δυναμική συμμαχία ανθρώπων με κοινό στόχο και συλλογική αγωνία να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στις πόλεις που ζουν.

Μια συμμαχία, που θα απελευθερώσει και θα ωθήσει τις ζωντανές και άφθαρτες δυνάμεις του τόπου στην επεξεργασία ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος αναγέννησης του δήμου, επί τη βάση αρχών και συμφωνημένων διαδικασιών.

Μια συμμαχία, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μεταξύ δήμου και δημότη, που θα γεννά ελπίδα, αφήνοντας πίσω το παλιό, θα προσδοκά στο νέο και που θα υπερασπίζεται το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας μας και την αναβάθμιση της τοπικής δημοκρατίας. Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, οι στενές πολιτικές ή παραταξιακές περιχαρακώσεις και τα <περιβόητα> κομματικά <χρίσματα> δεν έχουν θέση στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον.

Μια συμμαχία, μακριά και πέρα από το ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό δημαρχοκεντρικό σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου η συλλογική δράση θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών,   της έπαρσης και της αλαζονείας, πρακτική που <με υπερβάλλον ζήλο> ακολούθησε ο σημερινός δήμαρχος.

Ο τόπος έχει πληρώσει πολύ ακριβά, προσωπικές επιλογές και συμφέροντα, αδιέξοδες πολιτικές, κομματικές εξαρτήσεις, έλλειψη οράματος και στόχων. Η σημερινή δημοτική αρχή και ο δήμαρχος αποδείχτηκαν αδέξιοι, αναποτελεσματικοί και ανίκανοι να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις, στις νέες ευκαιρίες και στις μεταρρυθμιστικές δράσεις.

Όλα αυτά μας δίδαξαν ότι πρέπει να κάνουμε την αναγκαία υπέρβαση για το μέλλον, με πρόσθεση και όχι αφαίρεση, με πολλαπλασιασμό και όχι με διαίρεση, με συνεργασίες και όχι με αποκλεισμούς. Κι αυτό κάνουμε.

Καταθέτουμε μια νέα ενωτική και πιστεύουμε ιδιαίτερα δυναμική συμμαχική πρόταση συνεργασίας, που απευθύνεται σε όλους όσους πιστεύουν ότι το κοινό συμφέρον είναι πάνω από το προσωπικό, που πιστεύουν στη συλλογική δράση, στις δημοκρατικές διαδικασίες, που ενδιαφέρονται για το σήμερα και το αύριο του δήμου μας.     

Άνθρωποι με ήθος, εντιμότητα και με διάθεση για προσφορά, καταξιωμένοι στον κοινωνικό και επαγγελματικό τους βίο, που έχουν διαμορφώσει νέα αντίληψη για την αυτοδιοίκηση, καλούνται να συμπαραταχτούν, να συνδιαλέγονται, να συναποφασίζουν και να συμπράττουν, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις του δήμου και στις προσδοκίες των δημοτών.

Επιλέγουμε ένα διαφορετικό μοντέλο συνεργασίας που ενώνει τις τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις, που πιστεύουν στον δημιουργικό χαρακτήρα του δήμου και δεν αποδέχονται το ρόλο μιας γραφειοκρατικής υπηρεσίας. Ένα μοντέλο συνεργασίας στη βάση σταθερών αξιών που συμμεριζόμαστε όλοι, την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον σεβασμό στον πολίτη, την κοινωνική συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς, την χρηστή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών και την συνοχή του κοινωνικού ιστού των δημοτικών ενοτήτων Ανθούσας – Γέρακα και Παλλήνης.

Προσβλέπουμε σε ένα δήμο που δεν θα λειτουργεί ως μια εξουσία απέναντι στους δημότες, αλλά αντίθετα να στέκεται δίπλα στον δημότη στις καθημερινές του ανάγκες και προσδοκίες, αρωγός στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, χωρίς εξαιρέσεις και με ισότιμη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν.

Στοχεύουμε σε ένα δήμο που θα σχεδιάζει και θα προωθεί την ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη των δημοτικών ενοτήτων, που θα διεκδικεί τους απαραίτητους πόρους για την λειτουργία των νέων αρμοδιοτήτων, που θα προωθεί την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, που θα στηρίζεται στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, που θα επιδιώκει την αξιοποίηση των εργαζομένων του, που θα διαχειρίζεται με διαφάνεια τους διαθέσιμους πόρους και τέλος σε ένα δήμο που θα έχει ως επίκεντρο τον σεβασμό στον πολίτη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Προσδοκούμε σε ένα δήμο, όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά και όχι από μία κλειστή ομάδα συνεργατών, φίλων και αυλικών όπως λειτουργεί η σημερινή διοίκηση.

Απέναντι στην τακτική εκδικητικότητας και απαξίωσης των προηγούμενων κοινοτικών και δημοτικών αρχών που ακολουθεί η παρούσα πλειοψηφία προκειμένου να καλύψει τις δικές της ελλείψεις, εμείς προτάσσουμε την αξιοποίηση όσων θετικών έγιναν από όλες τις διοικήσεις, ως βάση για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και την πορεία του δήμου στο μέλλον.

Με την αυτοδιοικητική μας πρωτοβουλία και το νέο μοντέλο συνεργασίας που προτείνουμε, φιλοδοξούμε να ενώσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, ώστε σε μια κοινή προσπάθεια μαζί με τους δημότες να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ήρθε η ώρα να συγκροτηθεί μια νέα ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, μια ενωτική δύναμη που θα εκφράζει ελπίδα και αυτοπεποίθηση, ικανή να θέσει τα θεμέλια για ένα ισχυρό, σύγχρονο, δημιουργικό και δημοκρατικό δήμο στην υπηρεσία του πολίτη.

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Γιώργος ΒογιατζήςΓιώργος Μπουλμπασάκος, Γιώργος Σηφομιχελάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 136 guests και κανένα μέλος