ενέργεια από γουρούνια
Χρησιμοποιήσουν γουρούνια για την ηλεκτροδότηση 700 νοικοκυριών
 
Στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν γουρούνια για την ηλεκτροδότηση 700 νοικοκυριών. Ναι σωστά διαβάσατε. Γουρούνια. Και όχι μονο θα ηλεκτροδοτήσουν την περιοχή, αλλά θα αποτρέψουν παράλληλα την απόθεση απορριμμάτων βάρους 18.000 τόνων στη χωματερή.
Την τεχνολογία μετατροπής των αποβλήτων σε ενέργεια ανέπτυξε η βρετανική εταιρεία PROjEN BioEnergy, η οποία βραβεύτηκε εντός του μήνα από το Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών της Βρετανίας (IChemE).
Η  εταιρεία βασίστηκε στη διαδικασία της αναερόβιας χώνευσης κατά την οποία φυσικά βακτήρια μετατρέπουν βιοδιασπώμενα υλικά σε αέριο.
Πέρα από την παραγωγή ενέργειας περιορίστηκαν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της μονάδας, αντισταθμίζοντας εκεινες που παράχθηκαν κατά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας. Επίσης, αποφεύχθηκε η επιβάρυνση της τοπικής χωματερής με απόβλητα και υποπροϊόντα της μονάδας.
Τέλος, η διαδικασία παράγει ένα παστεριωμένο λίπασμα υψηλής ποιότητας, καθαρό από ζιζάνια και πλούσιο σε άζωτο.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο καταναλώνονται 96 εκατομμύρια τόνοι κοπριάς στη γεωργική γη της Βρετανίας.
Η παστερίωση βοηθά στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων μετάδοσης αερομεταδιδόμενων βακτηρίων όπως η λιστερία και η σαλμονέλλα.
 
Ενεργειακές λύσεις υπάρχουν πολλές απ’ ότι φαίνεται, κυβέρνηση που να τις υποστηρίζει δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
πηγή: econews
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 επισκέπτες και κανένα μέλος