23 Ιουνίου και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει ότι αυτές οι μέρες θα είναι πολύ επικίνδυνες για πυρκαγιές ιδιαίτερα στην Ανατολική Αττική.
Η πρώτη δεν άργησε να εμφανιστεί...

Και ήρθαν οι φωτιές...


23 Ιουνίου και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει ότι αυτές οι μέρες θα είναι πολύ επικίνδυνες για πυρκαγιές ιδιαίτερα στην Ανατολική Αττική.

Η πρώτη δεν άργησε να εμφανιστεί όταν το μεσημέρι της Δευτέρας 13.00μ.μ. είδαμε καπνό προς το Πανόραμα της Βούλας. Τελικά η φωτιά ήταν στον Προφήτη Ηλία Γλυφάδας, σε περιοχή που δεν προσεγγίζεται με αμάξι. Μέχρι το απόγευμα οι ρίψεις νερού από ελικόπτερα και αεροπλάνα ήταν συνεχείς. Ευτυχώς δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις. Σημειωτέον ότι το κομμάτι αυτό έχει καεί κατ’ επανάληψη!!!

Δύο μέρες μετά, 25 Ιουνίου, όλη η Αττική είναι  στο πόδι. Ο Υμμητός καίγεται, ήταν η είδηση απ’ τα κανάλια και μέχρι να το δω στην τηλεόραση αισθάνθηκα τον καπνός της.

Η αρχική εστία εκδηλώθηκε στα Γλυκά Νερά, κατέκαψε 1000 στρέμματα πυκνού πευκοδάσους. Λόγω των δυνατών ανέμων οι φωτιά κατευθυνόταν με ταχύτητα προς την έξοδο της Αττικής Οδού αλλά ευτυχώς δεν πέρασε τη κορυφογραμμή και συνέχισε να κατακαίει το δάσος προς την Παιανία.

Πληροφορίες λένε ότι προήλθε από εμπρισμό. Δυστυχώς για άλλη μια φορά θρηνήσαμε ένα πυκνό πευκοδάσος, που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί. Θα ξαναγίνει δάσος;;

Πολλαπλές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής, το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιουνίου, μία ιδιαίτερα ζεστή ημέρα,  μέσα σε λίγη ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής.

Η πρώτη εκδηλώθηκε στο Ντράφι Παλλήνης και ακολούθησαν πυρκαγιές στη Λεωφόρο Λαυρίου στα Γλυκά Νερά (πολύ κοντά στην προχθεσινή μεγάλη πυρκαγιά), στην περιοχή Παπάγου πάνω από τις σήραγγες της Αττικής οδού, στο Χέρωμα Βάρης και στα Πηγαδάκια Βούλας.

Στο Χέρωμα Βάρης, πληροφορίες λένε ότι η φωτιά προήλθε από κολώνα της Δ.Ε.Η. στην δε Βούλα, από χορταριασμένο οικόπεδο που φούντωσε και μεταπήδησε σε διπλανό οικόπεδο γεμάτο ξυλεία...

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 guests και κανένα μέλος