Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, με τίτλο “Χριστουγενιάτικος μποναμάς”, για τις κλήσεις που δέχτηκαν χιλιάδες πολίτες για παραβάσεις του κώδικα klisi-dimotikis-astynomias_1οδικής κυκλοφορίας και παράνομης στάθμευσης στο Δήμο 3Β και από τις τρεις κοινότητες (Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης).

40.000 κλήσεις!!!

― Κλήσεις που χρονολογούνται από το 2007!!!

― Κλήσεις που έχουν πληρωθεί και καλούνται οι πολίτες να ξαναπληρώσουν.

― Κλήσεις που μετά από ένσταση του “παραβάτη” μηδενίστηκαν

― κλήσεις που έκαναν ένσταση και περίμεναν ειδοποίση, αλλά και

― κλήσεις που ποτέ δεν γνώρισαν οι οδηγοί των οχημάτων, αφού ποτέ δεν βρήκαν ειδοποίηση πάνω στο όχημα.

― κλήσεις που έχουν “ταξιδέψει” σε όλη την Αττική και όχι μόνο!

Τα τηλέφωνά μας χτυπούν ασταμάτητα από οργισμένους αναγνώστες, για να μας δηλώσουν άλλη μία παράλογη ειδοποίηση... Καλούμε λοιπόν τους πολίτες, όσοι έχουν λάβει ανάλογες ειδοποιήσεις, να συνεχίσουν να μας ενημερώνουν στο 210 8959.004, 6937153052 , press@ebdomi.com

Οπως διαφαίνεται για άλλη μια φορά οι υπηρεσίες “πέταξαν” το μπαλάκι στον πολίτη. Αντί να κάτσουν να ξεκαθαρίσουν το αρχείο, έστειλαν σε όλους τους “παραβάτες” από το 2007 ειδοποιητήρια. Ετσι πρέπει ο κάθε πολίτης να παρατάει τη δουλειά του και να τρέχει στο Δημαρχείο για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας!

 

...γιατί δεν προλάβαιναν οι υπηρεσίες να τις ελέγξουν!

 

Ετσι, αναμενόμενο ήταν, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη Δευτέρα 9/12, να γεμίσει η αίθουσα από διαμαρτυρόμενους πολίτες.

zaxaratosΟ αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Ζαχαράτος, είχε καταθέσει στο προεδρείο σχετική επιστολή, ίσως για να προλάβει αντιδράσεις ή για να “χρυσώσει” το χάπι.

Επιστολή στην οποία παραδέχεται τα λάθη των υπηρεσιών και μας ενημερώνει ότι τώρα οι υπηρεσίες του Δήμου ενεργούν για την επίλυση των προβλημάτων. Δηλαδή κατόπιν εορτής και αφού επιβαρύνθηκε ο Δήμος με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να ταχυδρομήσει 40.000 ειδοποιητήρια ανά την Ελλάδα. Μας λέει επίσης ότι: Οι υπηρεσίες δεν θα ενεργήσουν καμμία ενέργεια αναγκαστικής είσπραξης των ανωτέρω προστίμων, εάν προηγουμένως δεν εξεταστούν οι οικείες ενστάσεις”.

Την δημοσιεύουμε παρακάτω.

 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρ. Κωνσταντέλλος, έθεσε ευθύς εξ’ αρχής το θέμα επί των πραγματικών διαστάσεων.

Επέδειξε αποδείξεις πολιτών που είχαν πληρωμένες τις κλήσεις, αλλά είχαν λάβει ειδοποίηση για να πληρώσουν!

Αναφέρθηκε σε e-mail που έλαβε από πολίτη Γ.Μ. που τον ευχαριστεί για το “χριστουγεννιάτικο δώρο” που του έστειλαν με την κλήση που του είχε κόψει η Δημοτική Αστυνομία για ολιγόλεπτη στάση, που λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, όταν τους επέδειξε τα χαρτιά του έσβησαν την κλήση, αλλά παρέλαβε κι αυτός ειδοποίηση για πληρωμή!

 

Να ειδοποιήσουμε τον κόσμο να μην πληρώσει κανείς μέχρι να ξεκαθαρίσουν

 

Οπως είπε ο Γρ. Κωνσταντέλλος:

«Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν μπορούσαν να στείλουν τις κλήσεις, όχι γιατί αδιαφόρησαν γενικά και αόριστα (όπως σημειώνει στην επισkonstantelos-4-11τολή του ο αντιδήμαρχος), αλλά γιατί δεν είχαν πρόσβαση στο ΚΕΠΥΟ, γιατί είχε μπλοκάρει την όλη διαδικασία η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.

Οι κλήσεις δεν εστάλησαν γιατί υπήρχαν ανυπέρβλητα νομικά προβλήματα.

Εσείς κ. Ζαχαράτε, τα πήρατε τα έγγραφα τα στείλατε, αλλά συγχρόνως, στείλατε σε ανθρώπους που έχουν πληρώσει.

Την ίδια στιγμή όργανα μονοπρόσωπα ή πολυπρόσωπα (στο Δήμο Βούλας ήταν η Δημαρχιακή Επιτροπή) στο Δήμο Βάρης και Βουλιαγμένης ήταν τα γραφεία των Δημάρχων, υπήρχαν διαδικασίες αίτησης που οι αιτήσεις αυτές δικαιώνονταν.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να προπηλακιζόμαστε και εγώ και οι συνάδελφοι γιατί η υπηρεσία δεν έκανε καλά τη δουλειά της.

Εάν τελικά μας ενδιαφέρει να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, οφείλουμε σήμερα να πάρουμε απόφαση», εξήγησε.

Εθεσε αίτημα στο προεδρείο να συζητηθεί το θέμα ως έκτακτο προ ημερησίας με συγκεκριμένη πρόταση:

― Να βγάλουμε ανακοίνωση στα τοπικά μεσα να ειδοποιήσουμε τον κόσμο και τις υπηρεσίες μας, ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει το αρχείο για το ποιος έχει πληρώσει και ποιες κλήσεις έχουν διαγραφεί δεν πληρώνει κανένας τίποτα.

―Αυτοί που δεν βρήκαν στο όχημά τους την πρωτότυπη κλήση

― όλες οι υπόλοιπες κλήσεις που δεν έχουν πληρωθεί ή δεν έχουν διαγραφεί δια της νομίμου οδού από τα όργανα των Δήμων θα δώσετε περιθώριο 10 - 15 ημερών όπου όλοι θα έχουν δυνατότητα να πληρώσουν 50%. Γι’ αυτό χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν χρειάζεται να πέσει ο πέλεκυς επί δικαίων και αδίκων, κατέληξε ο Γρ. Κωνσταντέλλος.

 

Καταγγέλθηκε από τους περισσότερους συμβούλους

 

Για το θέμα μίλησαν και άλλοι σύμβουλοι, όπως ο Δ. Δαβάκης που μίλησε «για όργιο κλήσεων και από τις 3 δημοτικές ενότητες. Επιχείρηση σκούπας ε3b-genikiσόδων».

«Θεωρώ κατάντια να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα του Δήμου χαρατσώνοντας τους πολίτες», τόνισε ο Παν. Καπετανέας.

«Πόσα κόστισαν οι αποστολές 40.000 κλήσεων;» ήταν το εύλογο ερώτημα του Ντ. Καραγεώργου και τόνισε «να ψάξει η υπηρεσία να βρει τα δικά της λάθη πρώτα».

«Τρομακτική πίεση άσκησαν στους πολίτες χρονιάρες μέρες οι κλήσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος Διον. Γεωργουλόπουλος.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η πρόταση του Μαν. Δασκαλάκη να διαγραφούν οι κλήσεις που έχουν κοπεί προ “Καλλικράτη”.

To θέμα αποφασίστηκε να συζητηθεί εκτάκτως και μετά την συζήτηση ο Γρ. Κωνσταντέλλος κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση:

α) Η Οικονομική Υπηρεσία να επανεξετάσει και διορθώσει τις καταστάσεις

β) Με δημόσια ανακοίνωση να ενημερωθεί το κοινό

γ) Μετά τη διόρθωση του αρχείου να δοθεί ένα 10ήμερο για τους ενδιαφερομένους και να πληρώνουν το 50%

δ) Οι υπηρεσίες να μην προχωρήσουν σε είσπραξη βεβαίωσης και να δώσουν παράταση ένα μήνα.

Τελικά δεν υπερψηφίστηκε η πρόταση και το θέμα έμεινε μετέωρο...

Δαβάκης, Νιτερόπουλος έδωσαν λευκή ψήφο, ενώ η Τσιριγώτη καταψήφισε με το αιτιολογικό ότι δεν θέλει να καλύψει αμαρτίες του παρελθόντος Δήμου Βουλιαγμένης.

 

Είναι τουλάχιστον αναλγησία την ώρα που χειμάζεται ο λαός, να έρχονται χριστουγεννιάτικα να ζητάνε χαράτσια επί δικαίων και αδίκων και να έχουν το θράσος να προτείνουν στους πολίτες να πάνε στο Δήμο να στηθούν στην ουρά, να επιδείξουν την απόδειξη αν έχουν πληρώσει, ή να δηλώσουν ότι δεν έχουν παραλάβει ειδοποίηση ή ότι δεν είναι ελέφαντες...

Μπορούν, μας είπε ο αντιδήμαρχος και να τηλεφωνήσουν σε ένα νούμερο που ποτέ δεν απαντάει ή μονίμως μιλάει. Είναι ντροπή, χριστουγεννιάτικα.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 guests και κανένα μέλος