Εν «κρυπτώ» θα μπορούσαμε να πούμε συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο εκτάκτως για να περάσει την Περιβαλλοντική Μελέτη του Αστέρα, δύο ημέρες μετά την αναβολή του στις 26 Νοεμβρίου.

perifereiako-asteras-2Μεγάλη αναταραχή έγινε στη συνεδρίαση 29 Νοεμβρίου, γιατί οι κάτοικοι που το είχαν μάθει και είχαν πάει είδαν ότι η απόφαση ήταν προειλημένη και προαποφασισμένη, γι’ αυτό άλλωστε και η βιασύνη.

Ο δήμαρχος των 3Β Σπύρος Πανάς, έκανε μία πολύ καλή εισήγηση για να μην εμπορευματοποιηθεί ο Αστέρας και δέχθηκε τις ειρωνείες του Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού.

Προκλητικός ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, του ανταπάντησε ότι «εσείς είσαστε μπουρζουαζία» ενώ άλλες περιοχές είναι υποβαθμισμένες.

Αναρωτιέται κανείς, για να μην είναι αναβαθμισμένη μια περιοχή πρέπει να υποβαθμιστεί για να είναι όλοι ίσοι; Ή αν αναβαθμιστούν και οι άλλες;

Στην συνεδρίαση της 26 Νοεμβρίου, συζητήθηκε και πάλι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά αναβλήθηκε γιατί πολλοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι διαφωνούσαν με την μελέτη. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χάρης Δαμάσκος, είχε δηλώσει ότι «η μελέτη έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις περί προστασίας της περιοχής».

Τι άλλαξε μέσα σε δύο ημέρες;

perifereiako-asteras-3Εκείνο δε που έκανε αλγηνή εντύπωση ήταν ότι δεν έγινε ψηφοφορία ανά σύμβουλο, αλλά ανά παράταξη!!! Δηλαδή διάβαζε ο πρόεδρος βιαστικά βιαστικά το όνομα της παράταξης και ...ψήφιζε κιόλας. Οι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα με αυτή την «παρωδία». Οι δε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, και του προεδρείου γενικότερα.

Η κατάσταση οξύνθηκε και εξελίχθηκε σε συμπλοκή, που με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Παρόντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκτός από το Δήμαρχο ήταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παν. Σωτηρόπουλος, Γιάννης Σκουμπούρης, Παναγιώτης Καπετανέας, Μ. Σίνα.

Ποιανού συμφέροντα λοιπόν εξυπηρετεί το περιφερειακό συμβούλιο που μετάνιωσε που το ανέβαλε και έτρεξε να το ξαναφέρει το θέμα και να το περάσει;

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 204 επισκέπτες και κανένα μέλος