Η πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία ακυρώθηκε η πράξη αναλογισμού  του 2009, για την περιβόλητη “πλατεία Πηγαδακίων” που έχουμε καταναλώσει πολύ μελάνι και πολλές σελίδες χαρτιού. 
Η υπόθεση πέραν της τραγικής κατάστασης στην οποία είχε φέρει δύο ιδιοκτήτες με  όμορα κτίσματα, που έφτασαν να τους κατάσχουν τα σπίτια επειδή έβλεπαν την πλατεία και έπρεπε να αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες, είχε όμως πληρώσει για τον ίδιο σκοπό ο Δήμος Βούλας, εκατομμύρια ευρώ, και πλατεία δεν υπήρχε περίπτωση να δουν οι Πηγαδακιώτες.
Ετσι η ακύρωση της πράξης αναλογισμού, θεωρείται επιτυχία του νυν δημάρχου Σπ. Πανά, ο οποίος ασχολήθηκε τελευταία με το θέμα και δήλωσε σχετικά:
Στόχος μας πλέον είναι να προχωρήσουν άμεσα όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να παραδοθεί επιτέλους μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ο μοναδικός αυτός πνεύμονας πρασίνου στους κατοίκους της Βούλας,  με διαφάνεια και, χωρίς χρονοτριβές αποζημιώνοντας τους ιδιοκτήτες στην πραγματική – εμπορική αξία των ακινήτων τους,  σεβόμενοι  κατ’ αυτόν τον τρόπο τα χρήματα των δημοτών μας, που μας εμπιστεύτηκαν για να παράγουμε πραγματικό έργο.
Είναι λυπηρό, αλλά απολύτως αληθές, ότι στην  περίπτωση της Πλατείας Πηγαδακίων ο (πρώην) Δήμος Βούλας κατέβαλε εκατομμύρια ευρώ δανειζόμενος και επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου,   χωρίς  όμως να κατορθώσει  να καταλάβει και να αξιοποιήσει ούτε έναν τετραγωνικό πόντο  από τα δύο ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα της πλατείας!!!
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί δικαιώνεται μια ακόμη πρωτοβουλία της Διοίκησης μας, στην προσπάθεια μας να ανατρέψουμε τετελεσμένα που κάποιοι επιχείρησαν τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργήσουν, σε βάρος των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια  προκειμένου να δημιουργήσουμε τελικά ένα μεγάλο-ΕΝΙΑΙΟ- πάρκο, που τόσο έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής «Πηγαδάκια» με  λογικό όμως κόστος. Για μας, αποτελεί προτεραιότητα να διασφαλίσουμε στους συμπολίτες μας  ότι θα ζουν σε μια πόλη πιο πράσινη, πιο φιλόξενη, πιο ανθρώπινη».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 599 επισκέπτες και κανένα μέλος