Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησε ο Δήμος Βούλας την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουνίου με μοναδικό θέμα την έγκριση ισολογισμού του Δήμου παρουσία του ορκωτού λογιστή και των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου.
Προηγήθηκαν οι προ ημερησίας παρεμβάσεις των συμβούλων, για θέματα που έχουν λιμνάσει - θα λέγαμε -στο Δήμο...

Απο το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας


Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησε ο Δήμος Βούλας την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουνίου με μοναδικό θέμα την έγκριση ισολογισμού του Δήμου παρουσία του ορκωτού λογιστή και των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου.

Προηγήθηκαν οι προ ημερησίας παρεμβάσεις των συμβούλων, για θέματα που έχουν λιμνάσει - θα λέγαμε -στο Δήμο.

Η Νανά Καραγιάν αναφέρθηκε στην καθαριότητα που θεωρεί ελλιπή στο γήπεδο του Αρη Βούλας, viptiras.jpgόπου αθλούνται 400 παιδιά της Βούλας. Ιδιαίτερα στα αποδυτήρια (που είναι και αποθήκες συγχρόνως) στις βρύσες, στα ντουζ, στις τουαλέτες και στις κερκίδες.

Η περιγραφή είχε πολύ μελανά χρώματα και συνοδευόταν με φωτογραφίες, που καταδείκνυαν αυτά που έλεγε. Σπασμένες σανίδες στις κερκίδες, ξεκολλημένες και επικίνδυνες.

Πάνω από τα αποδυτήρια έχει ξεκινήσει ένας σκελετός προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κιόσκι για να στεγάζει τους γονείς όταν περιμένουν τα παιδιά τους, αλλά κι αυτό έχει μείνει έτσι.


toualeta.jpg Ο δημ. Σύμβουλος τη πλειοψηφίας Ευθ. Ρουσσάκης απάντησε για το γήπεδο του Αρη, ιδιαίτερα ενοχλημένος. (Ο Δήμαρχος όπως θα καταλάβατε απουσίαζε).

Δεν αρνήθηκε τα στοχεία που κατέθεσε η Νανά Κάραγιαν για τον Αρη Βούλας, αλλά υπεραμύνθηκε ότι θα τακτοποιηθούν με τη λήξη της περιόδου.

«Καλώς έκανε και παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Αρη Βούλας, αφήστε όμως εμάς να είμαστε κάθε ημέρα εκεί επί σειρά ετών. Ξέρουν οι σύλλογοι και οι παράγοντες ότι αυτά τακτοποιούνται με τη λήξη της περιόδου.

...Κάθε χρόνο εξωραϊζουμε τους χώρους.

...Οσον αφορά τις τουαλέτες τις εξωτερικές, αφήστε να έχουν τον πόνο τους…».


3ο Γυμνάσιο Βούλας;;


Τέσσερις φορές έχω φέρει την ερώτηση για το 3ο Γυμνάσιο και ακούμε καθησυχαστικά λόγια από το Δήμαρχο, αλλά δεν βλέπουμε καμία διαδικασία και καμία κίνηση για το θέμα αυτό.

Κανένας φίλος δεν θα έρθει στο Δήμο για να μας χαρίσει ή να μας υπογράψει τα σχολεία. Πρέπει να τρέξουμε. Αλλοι Δήμοι, όπως διαβάζω σε εφημερίδες αποκτούν καθημερινά νέα σχολικά συγκροτήματα.

Για το 3ο Γυμνάσιο ο πρόεδρος Ανδρέας Κάσδαγλης, επιφυλάχθηκε να απαντήσει ο Δήμαρχος, αλλά τόνισε ότι «να είστε σίγουροι ότι δεν θα χαθεί το σχολείο. Αν δεν το πληρώσει ο ΟΣΚ θα το απαλοτριώσουμε. Είναι δύσκολο το θέμα, δεν θα το εγκαταλείψουμε αλλά είναι δύσκολο. Θα το αντιμετωπίσουμε σύντομα».


Ασκληπιείο Νοσοκομείο


Ασκληπιείο Νοσοκομείο κάθε τόσο ακούμε ότι πουλιέται, υπογράφονται συμβόλαια και τρέχουμε ασθμένοντες να σταματήσουμε τον κίνδυνο.

Γνωρίζουμε όλοι την πρόταση του Αγγ. Αποστολάτου για μείωση του συντελεστή δόμησης στο χώρο του Νοσοκομείου, η οποία πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από το μικρό ΣΧΟΠ στη Νομαρχία. Μένει όμως να περάσει και από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Θέλουμε το Νοσοκομείο μας να εκσυγχρονιστεί, να αναβαθμιστεί και να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του.


Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δ. Κιούκης δεν έχει καμία πληροφόρηση για το Ασκληπιείο, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τουναντίον η πληροφορία που έχει είναι «ότι δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα σχετικά με αυτό το θέμα».


Η Τζούλια Γερακιού, αναφέρθηκε στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που άλλωστε είχε και άλλοτε αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Οφείλουμε να εκφράσουμε την ευαισθησία μας έμπρακτα για τις κεραίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες».

Και αναφέρθηκε στο γειτονικό Δήμο Ελληνικού, που έκοψαν τα καλώδια των κεραιών.

Υπενθύμισε δε ότι ο συνδυασμός της είχε ζητήσει να γίνει χαρτογράφηση των κεραιών σε όλο το Δήμο και ο Δήμος είχε δεσμευτεί να κάνει μία ενημερωτική συγκέντρωση με το θέμα αυτό.


Τωωωώρα κάμπινγκ!


Στο κάμπιγκ και τη Β’ πλαζ αναφέρθηκε ο Π. Θανόπουλος, που όπως είπε χρονίζουν. Εχω τονίσει κατ’ επανάληψη στη Β’ πλαζ να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Υπάρχει μία αδράνεια πάνω στη δράση γι’ αυτά τα θέματα στη Βούλα, ενώ υπήρχε μία τεράστια ενεργοποίηση στο παρελθόν για τα νυκτερινά κέντρα.

Καλύπτεται από ένα πέπλο σιωπής και το κάμπιγκ και η Β’ πλαζ. Ας μας ενημερώσει κάποιος. Υπάρχει μια χαλαρότητα».


Για το θέμα της παραλίας στο Β’ αλίπεδο, απάντησε ο πρόεδρος «ότι θέλουν να λειτουργήσουν νυχτερινά κέντρα και γι’ αυτό δεν την αφήνουμε να προχωρήσει. Πρέπει να γίνει καταγγελία της σύμβασης και για να γίνει αυτό πρέπει “να μας βοηθήσει η κυβέρνηση. Χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”».


Σ.Σ.:Εμεις όμως άλλα ακούμε. Πληροφορίες λένε ότι ήρθε στην έδρα του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, η αγωγή που είχε κάνει ο ανάδοχος της Β’ πλαζ κατά του Δήμου Βούλας και ζήτησε να την αποσύρει γιατί εξέλιπε πλέον ο λόγος, αφού απέσυρε ο Δημος τα πρόστιμα. Ας επιμείνει η μειοψηφία στην ερώτηση, ας απαιτήσει εξηγήσεις.

 


Σύσσωμη η μειοψηφία

καταψήφισε τον ισολογισμό


Καταψήφισαν τον ισολογισμό και οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας με βάσιμες αιτιολογίες. Ετσι:


Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη καταψήφισε δηλώνοντας ότι: Στο λογιστικό κομμάτι δεν έχω αντίρρηση. Επειδή όμως είχα αντίρρηση στο κομμάτι του προϋπολογισμού δεν θεωρώ ότι μπορώ να ψηφίσω έναν απολογισμό και έναν ισολογισμό σε ένα προϋπολογισμό τον οποίο διαφωνούσα.


Η Νανά Καραγιάν επεσήμανε: βλέπω ότι το ταμείο μας το καθαρό είναι τα 2 εκατομμύρια€, το υπόλοιπο 7.500.000ευρώ είναι επισφαλή έσοδα, ενώ οι υποχρεώσεις μας είναι 8.355.000ευρώ. Ο Δήμος αυτή τη στιγμή έχει ένα έλλειμμα. Μέσα στον απολογισμό υπάρχουν έργα για τα οποία εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι και έχουμε καταψηφίσει και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι φτάνουμε σε ένα σημείο να ζητάμε δάνειο από το Παρακαταθηκών και Δανείων για να εξοφλήσουμε έργα και εργολάβους. Για τους λόγους αυτούς το καταψηφίζουμε.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 185 επισκέπτες και κανένα μέλος