sxoliko
Με δεύτερο “εντέλεστε” η μεταφορά των μαθητών στα 3Β


Εφθασαν Χριστούγεννα και οι μαθητές του Δήμου 3Β, δεν έχουν τρόπο προσέγγισης στα σχολικά συγκροτήματα, αν και ο Δήμος διαθέτει δικά του λεωφορεία και οδηγούς. Τρελό; Κι όμως έτσι είναι.

Τα παιδιά αναγκάζονται να κινούνται μέσα στις λεωφόρους, ασυνόδευτα, ή οι γονείς να καθυστερούν να πάνε στη δουλειά τους για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Το θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας, την περασμένη Δευτέρα 18/11 κάτω από την πίεση γονιών που είχαν γεμίσει την αίθουσα.

Το όλο ζήτημα έγκειται στο ποιος θα μεταφέρει τους μαθητές; Η Περιφέρεια ή ο Δήμος. Κι αν τους μεταφέρει ο Δήμος πρέπει να απαντήσει γραπτώς η ds-goniosΠεριφέρεια, αλλά η Περιφέρεια δεν έχει απαντήσει και οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν υπογράφουν να βγουν τα λεωφορεία να πάνε τα παιδιά στα σχολεία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Νίκη Βασιλειάδη, που παρευρίσκετο στο Δ.Σ. δήλωσε ότι έχει κάνει όλες τις διαδικασίες και της είπε η Περιφέρεια ότι εφόσον υπάρχει Δημοτική Συγκοινωνία, οφείλει να καλύψει τα δρομολόγια των σχολείων.

Ο Αντιδήμαρχος Ελ. Αργυρουδάκης, απάντησε ότι η Υπηρεσία δεν υπογράφει γιατί περίμενει έγγραφο από την Περιφέρεια.

Καταλάβατε; Ούτε κι εγώ.

Είναι αδιανόητο να έχεις τα λεωφορεία και τους οδηγούς και να μην τα κινείς γιατί η Περιφέρεια δεν έχει απαντήσει. Επρεπε να πάνε στην Περιφέρεια και να στηθούν στο γραφείο του αρμόδιου υπαλλήλου και να μη φύγουν αν δεν πάρουν το χαρτί.

Τη λύση έδωσε ο Γρ. Κωνσταντέλλος με το διπλό “εντέλεστε”.

Να δώσετε εντέλεστε κύριε Δήμαρχε προς τη Διοίκηση. Και αν δεν υπακούσει να δώσετε 2ο εντέλεστε, όπου είναι υποχρεωμένη να ενεργήσει.

«Ολη η διαδικασία της Περιφέρειας έχει γίνει για να εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα αυτών που έχουν λεωφορεία», ήταν η ατάκα του Διον. Κοντονή.sxoliko

Ο Μαν. Δασκαλάκης όμως έβγαλε το “μαγικό” χαρτί. Τους απάντησε με το ΦΕΚ 1449Β, όπου στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β: Μεταφορά μαθητών με ίδια μέσα των Περιφερειών και των Δήμων, σημειώνει:

«1. Οι μαθητές, οι οποίοι δε μεταφέρονται με τον ανωτέρω (κεφ. Α) τρόπο, μεταφέρονται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους με τη χρήση των ιδιόκτητων μεταφορικών τους μέσων, εφόσον τα οχήματα τα οποία διαθέτουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό».

Και μάλιστα επιδοτούνται με το 65% του κόστους τους: «οι Δήμοι των οποίων τα ίδια μέσα χρησιμοποιούνται αποζημιώνονται με το 65% του ποσού όπως προκύπτει από το μαθηματικό τύπο του παραρτήματος».

 

Τί έχετε να πείτε τώρα κύριοι κύριοι της Δημοτικής Αρχής; Μάλλον θα συμφωνήσω με τον Γιάννη Σκουμπούρη, ότι υπάρχει ανεπάρκεια Διοίκησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε ομόφωνα “εντέλεστε” στο Δήμαρχο για να προχωρήσει το θέμα. Ιδομεν.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος