Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας πραγματοποιήθηκε Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με θέμα τις συγχωνεύσεις τμημάτων.
Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με έγγραφό της ζητάει τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στη μέση της χρονιάς ουσιαστικά.
Πώς είναι δυνατόν να μοιράσεις τα τμήματα και οι τάξεις των 22 παιδιών να γίνουν 27 το μήνα Νοέμβριο; Τα παιδιά θα αλλάξουν παρέες, καθηγητές, τάξεις και όλο αυτό δημιουργεί μία ανισορροπία στην εκπαίδευση.
Οι γονείς ρίχνουν ευθύνες και στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος έπρεπε να το είχε πράξει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, όπως διατείνονται, αλλά και ο νόμος δεν το επιτρέπει.
Η απόφαση σύμπτυξης τμημάτων αντίκειται στις διατάξεις του Νόμου 3848/2010 όπου σαφώς ορίζεται ότι κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους δεν είναι δυνατή η μεταβολή του αριθμού των τμημάτων. Συγκεκριμένα στην παρ. 4 του αρ 7 του Νόμου 3848/2010 ορίζει ότι η απόφαση καθορισμού του αριθμού των τμημάτων μπορεί να τροποποιείται μόνο για εξαιρετικούς λόγους με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.
Ετσι μέσα από τη συνέλευση εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας προς κάθε υπεύθυνο.

Ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου
Για το θέμα ο βουλευτής Περιφέρειας Βασίλης Οικονόμου, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σημειώνοντας μεταξή άλλων:
«Η σύμπτυξη των τμημάτων μετά από δύο μήνες λειτουργίας του σχολείου είναι αντιπαιδαγωγική, διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη της σχολικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας, δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα και στους μαθητές και στους καθηγητές από την ασυνέχεια στην τρόπο διδασκαλίας, εξέτασης και βαθμολογίας ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι μαθητές που εντάσσονται σε νέα τμήματα να μην έχουν διδαχτεί μέρος τη ύλης που έχει διδαχτεί η πλειοψηφία των νέων συμμαθητών τους» και ρωτάει: 
Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση συγχώνευσης τμημάτων στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας, μεσούσης της σχολικής περιόδου ώστε να τηρηθεί απαρέγκλιτα η κείμενη νομοθεσία και να αποτραπεί η αδικαιολόγητη αναστάτωση που δημιουργήθηκε;     

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος