Πρώτο θέμα στη συνεδρίαση της 18/11/13 στο Δήμο 3Β, ήταν η επένδυση που ετοιμάζεται να γίνει στη χερσόνησο Βουλιαγμένης, όπου το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Αστέρας”. Ο “Αστέρας” που πωλείται για να γίνει όλη η χερσόνησος πολυτελείς κατοικίες, που θα καλύψουν 60.000 τ.μ. τσιμέντο.

Με Προεδρικό Διάταγμα, με Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) και με πρόταση ΚΥΑ δύο Υπουργείων, πέρασε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), γιατί έτσι “λύνονται” τα χέρια της κατοχικής κυβέρνησης που ξεπουλάει ότι έχει η χώρα.

Με το ΕΣΧΑΔΑ λοιπόν «δύναται να τροποποιηθούν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης της εντός σχεδίου περιοχή του ακινήτου».

asteras-kavouriΟπως είπε στην ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Σπ. Πανάς, «πρόκειται για ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας για το Δήμο και τους κατοίκους, αφού για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης η Εθνική Τράπεζα, που είναι ιδιοκτήτης, προωθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης που προβλέπει την τσιμεντοποίηση της περιοχής και την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Κάτι για το οποίο ο Δήμος και εγώ προσωπικά είμαστε αντίθετοι. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι αδιαφανής και πρωτοφανής, αφού όχι μόνο δεν ζητήθηκε η γνώμη του Δήμου, αλλά δεν υπάρχει καν ενημέρωση. Ενώ δεν λαμβάνεται υπόψη το συμφέρον των δημοτών, οι περιβαλλοντολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την πώληση και κυρίως οι όροι της».

Αφού εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, ο Κ. Πασακυριάκος ζήτησε αναβολή του θέματος γιατί δεν υπήρχε ενημέρωση, Ο Παντ. Κασιδόκωστας καταλόγισε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, γιατί καθυστέρησε να φέρει το θέμα στο Δ.Σ. αν και το γνώριζε τί πάει να γίνει.

Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ένα ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο εξουσιοδοτούνται ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να προβούν σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, προκειμένου να διαφυλάξουν το συμφέρον του Δήμου και των κατοίκων. Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

Συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 3μ.μ., συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός) και έχει ως θέμα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της νέας μορφής, που θα πάρει ο “Αστέρας”, με κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια κλπ.

Καλό θα είναι όποιος μπορεί να παρευρεθεί. Το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 240 επισκέπτες και κανένα μέλος