Μετά από τέσσερις μήνες κατάργησης της αρμοδιότητας των Σχολικών Φυλάκων και της υπαγωγής στη διαθεσιμότητα όλων των εργαζομένων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), δίνει χρήσιμα στοιχεία για το τι συμβαίνει πλέον στα σχολεία.

Απροσταύτετα τα σχολεία, απροστάτευτοι και οι μαθητές. Ζοφερή η εικόνα. Γράφουν λοιπόν:

sxolikoi-fylakes«Καταστροφές, βανδαλισμοί, grafity παντού!!! Υποβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, καταστροφές σε σοβαρό εποπτικό υλικό (εργαστήρια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαδραστικοί πίνακες κ.λπ.) την ίδια στιγμή που οι Δήμοι λόγω της συστηματικής υποχρηματοδότησης αδυνατούν να αποκαταστήσουν. Ακόμη όμως και όταν αυτό γίνει, το κόστος αποκατάστασης (πρόσκαιρης) είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το κόστος μισθοδοσίας των Σχολικών Φυλάκων που υποτίθεται πως εξοικονόμησε η μνημονιακή συγκυβέρνηση με την απόλυσή τους. Μοιραίο και νομοτελειακό αποτέλεσμα η επιπλέον επιβάρυνση δημοτών και νοικοκυριών».

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά φαινόμενα ξένων στοιχείων στα σχολεία και να προστατευθούν οι μαθητές, για άλλη μια φορά, οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη και προσλαμβάνουν ιδιωτική φύλαξη.

Απ’ την άλλη το ίδιο το κράτος που κατήργησε τους σχολικούς φύλακες, προωθεί λύσεις μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δωρεάν παιδεία; Μόνο για να γελάς.

«Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) είναι ο νέος ιδιωτικός οργανισμός εργολάβων, που θα αναλαμβάνει τη φύλαξη των σχολείων αρμέγοντας βεβαίως τους γονείς.

Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος; Ακόμη ψάχνεσαι; Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 186 guests και κανένα μέλος