3o-dhm-sxoleio-varis-1Τα εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου παρουσία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο Σπύρο Πανά, του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, του Υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού και της Αντιπεριφερειάρχου Αν. Αττικής Χρυσάνθης Κισκήρα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί δημοτικού και κοινοτικοί σύμβουλοι του Καλλικρατικού Δήμου 3Β.

Εγκαινιάστηκε χθες Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης. Ενα ωραίο, σύγχρονο κτήριο, που έχει βέβαια ξεκινήσει προ πολλών ετών για να ολοκληρωθεί σήμερα. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε επί δημάρχου Δημ. Αναστασίου. Στη συνέχεια το δημοπράτησε ο επόμενος δήμαρχος Παν. Καπετανέας και το ολοκλήρωσε ο νυν δήμαρχος Σπ. Πανάς.

3o-dim-sxoleio-egainiaΤην κορδέλα έκοψε ο Δήμαρχος Σπ. Πανάς έχοντας δίπλα τουν τον Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό και τον Υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Ο Δήμαρχος Βούλας - Βάρης – Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, στην ολιγόλεπτη ομιλία του σημείωσε ότι: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου δώσαμε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση αυτού του έργου. Παραδίδουμε σήμερα στα παιδιά της Βάρης ένα σχολείο για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, είναι ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο σχολείο. Η προσπάθεια για την κατασκευή του ξεκίνησε από το 2003, με δήμαρχο τον Δημήτρη Αναστασίου και συνεχίστηκε με τον Παναγιώτη Καπετανέα. Δυστυχώς όμως η αποπεράτωση του έργου δεν ήταν εφικτή, λόγω οικονομικών δυσχερειών του ΟΣΚ. Με συστηματική προσπάθεια, καταφέραμε την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Η προσπάθεια αυτή δεν θα ολοκληρωνόταν αν δεν είχαμε την στήριξη της Πολιτείας, γι αυτό και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν για να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

3o-dimo-sxoleio-egkainia1Η νέα γενιά θα κάνει την αλλαγή στον τόπο μας. Για το λόγο αυτό δώσαμε προτεραιότητα στις σχολικές υποδομές. «Ξεπαγώσαμε» έργα που δεν είχαν προοπτική ολοκλήρωσης ψάχνοντας κάθε πιθανό τρόπο χρηματοδότησης. Παράλληλα όμως εργαζόμαστε για τη δημιουργία νέων σχολείων στην πόλη μας. Γιατί πρέπει τα παιδιά μας να έχουν σύγχρονα σχολεία. Για εμάς τα σχολεία δεν είναι μόνο κτίρια, είναι ο χώρος που η εκπαίδευση, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ενώνονται για να προσφέρουν ολοκληρωμένη Παιδεία».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, στο χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Η Περιφέρεια Αττικής είναι υπερήφανη που χρηματοδότησε μέσα από το ΠΕΠ Αττικής το έργο κατασκευής του κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ένα όμορφο κτίριο που στολίζει την περιοχή και θα στεγάσει τα πρώτα γράμματα των παιδιών. Με ορθολογική διαχείριση και αποτελεσματική κατανομή των πόρων επιτύχαμε, με λίγα χρήματα από το ΕΣΠΑ, να ολοκληρώσουμε ένα σημαντικό έργο».

egainia1Εντύπωση πάντως έκανε και συζητήθηκε η απουσία πολιτών. Δεν γνώριζαν ή δεν ήθελαν να παραβρεθούν, σε μια εκδήλωση όπου θα παρίσταντο κυβερνητικά στελέχη;

Την παρατήρηση αυτή επεσήμαναν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παντελής Κασιδόκωστας και Ν. Καραγιάν, στη συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου, τονίζοντας: «Σόου τα εγκαίνια στο 3ο Δημοτικό. Οργανωμένα από επαγγελματίες. Κανένας όμως γονείς δεν ήταν εκεί». (Κασιδόκωστας)

«Μας έφτυσε ο κόσμος» Καραγιάν.

 

Σύντομη περιγραφή του έργου:

Πρόκειται για ένα καινούργιο σχολικό κτίριο δυναμικότητας 180 μαθητών, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικής και χημείας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και Η/Υ, κυλικείο, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους. Ο περιβάλλων χώρος του περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις σύγχρονων προδιαγραφών (δύο γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο βόλεϋ) και πλαισιώνεται από φυτεύσεις πρασίνου που έχουν διαμορφωθεί με ιδιαίτερη φροντίδα.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 64 επισκέπτες και κανένα μέλος